ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

با کاهش صادرات نفت ایران قیمت نفت باز هم افزایش یافت

ایران نفت خود را زیر قیمت عرضه می‌کند اما همچنان مشتریان خود را از دست می‌دهد. برخی کشورها بر صادرات نفت خود افزوده‌اند اما نتوانسته‌اند مانع از افزایش قیمت نفت شوند.

تحریم‌های آمریکا علیه جمهوری اسلامی مانع از خرید نفت توسط مشتریان ایران شده و همین مسئله عرضه نفت خام ایران به بازار جهانی را کاهش داده و قیمت نفت را در بازارهای جهانی باز هم بالا برده‌ است. با این حال به دلیل افزایش موجودی ذخایر آمریکا میزان افزایش قیمت نفت محدود بوده است.

عکس از آرشیو

به‌گزارش رویترز، چهارشنبه ۲۹ اوت / ۷ شهریور نفت خام برنت با افزایش ۵۰ سنت به قیمت آن، به بشکه‌ای ۷۶ دلار و ۴۵ سنت رسید. نفت خام سبک آمریکا نیز ۶۰ سنت افزایش قیمت داشت و به بشکه‌ای ۶۹ دلار و ۱۳ سنت رسید.

صادرات نفت و میعانات گازی ایران در ماه اوت برای اولین بار از ماه آوریل ۲۰۱۷ تاکنون به زیر ۷۰ میلیون بشکه رسید، این در حالی است که تحریم‌های نفتی آمریکا علیه ایران از ۱۴ آبان / ۵ نوامبر به‌ اجرا در خواهد آمد.

بر اثر فشار آمریکا بسیاری از خریداران نفت ایران، سومین کشور صادرکننده نفت اوپک، قراردادهای نفتی خود با ایران را لغو کرده و یا میزان واردات خود از ایران را کاهش داده‌اند.

به‌رغم آن‌که تهران تخفیف‌های زیادی قائل شده است، میزان صادرات نفت خام و میعانات گازی این کشور در ماه اوت ۲,۰۶ میلیون بشکه در روز تخمین زده می‌شود. اوج صادرات ایران در ماه آوریل ۳,۰۹ میلیون بشکه بود.

مؤسسه نفتی آمریکا روز گذشته (سه‌شنبه) اعلام کرد که ذخایر نفت خام آمریکا از ۳۸ هزار بشکه به ۴۰۵,۷ میلیون بشکه در هفته‌ی منتهی به جمعه ۲۴ اوت / ۲ شهریور افزایش یافته است.

اطلاعات مربوط به موجودی سوخت آمریکا و تولید نفت خام این کشور شامگاه چهارشنبه توسط اداره اطلاعات انرژی منتشر خواهد شد.

تاجران نفت گفته‌اند که گزارش‌های مربوط به سرمایه‌گذاری‌های بالقوه در تولید نفت در ونزوئلا نیز بر بازار جهانی تأثیر گذاشته است. صادرات نفت ونزوئلا از سال ۲۰۱۶ به نصف کاهش یافته و به کمتر از یک میلیون بشکه در روز رسیده است.

شرکت دولتی نفت ونزوئلا روز سه‌شنبه اعلام کرد که توافق‌نامه سرمایه‌گذاری ۴۳۰ میلیون دلاری برای افزایش تولید به ۶۴۰ هزار بشکه در روز در ۱۴ میدان نفتی را امضا کرده است، اگرچه برخی از صاحب‌نظران به دلیل بی‌ثباتی این کشور به ادامه این سرمایه‌گذاری شک دارند.

بانک مریل لینچ آمریکا می‌گوید، با وجود خطر اختلال، به‌ویژه در کشورهای عضو اوپک مانند ونزوئلا، ایران، لیبی و نیجریه، ممکن است عرضه جهانی نفت تا پایان سال افزایش یابد.

به‌گفته این بانک، انتظار می‌رود تا آغاز زمستان، بیش و کم همزمان با تحریم نفتی ایران تولید نفت کشورهای غیراوپک افزایش یابد.

آمریکا ۱۸ اردیبهشت / ۲۱ آوریل سال جاری از توافق هسته‌ای (برجام) خارج شد و سپس دور اول تحریم‌های خود علیه جمهوری اسلامی را از ۱۵ مرداد / ۶ اوت آغاز کرد. ایالات متحده قصد دارد تا ۱۴ آبان / ۵ نوامبر که تحریم‌های نفتی ایران آغاز می‌شود صادرات نفتی ایران را به صفر برساند.

با این حال روز گذشته (سه‌شنبه) ابراهیم المحنا، مشاور ارشد وزیر نفت عربستان سعودی در یک کنفرانس نفتی گفت که تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران مانع از آن نخواهد شد که صادرات نفت جمهوری اسلامی کاملاً متوقف شود.

عراق و عربستان سعودی، دو رقیب اصلی ایران در اوپک با افزایش کیفیت نفت خام خود سهم‌شان را در بازار اروپا بیشتر کرده‌اند. از آغاز سال جاری میلادی صادرات ایران به اروپا ۳۵ درصد کاهش یافته و به ۴۱۵ هزار بشکه در روز رسیده است. در حالی که میزان صادرات عربستان سعودی دو برابر شده و صادرات عراق نیز ۳۰ درصد افزایش یافته است.

آژانس بین‌المللی انرژی می‌گوید: «زمانی که تحریم‌های نفتی علیه ایران به‌اجرا گذاشته شوند، در ترکیب با مشکلات تولید نفت در دیگر کشورها، حفظ عرضه جهانی به شدت چالش‌برانگیز خواهد شد و ممکن است به قیمت از دست رفتن ظرفیت اضافه‌تولید اضطراری مورد نیاز منجر شود. بنابراین،در آن زمان چشم‌انداز بازار می‌تواند بسیار کمتر از امروز آرام باشد.»

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.