ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

در عراق دو ائتلاف بزرگ اعلام موجودیت کردند

جلسه پارلمان دوشنبه ۳ سپتامبر برگزار می‌شود. بعد از انتخاب رئیس پارلمان، پروسه تشکیل دولت آغاز می‌گردد. در اثر مشکلات معیشتی نارضایتی‌ها بالا گرفته است.

سرانجام پس از چند ماه رایزنی‌ و گفت‌وگوهای فشرده بین احزاب و گروه‌هایی که در انتخابات پارلمانی عراق شرکت کرده بودند، شامگاه یکشنبه ۱۱ شهریور/ ۲ سپتامبر ائتلاف سائرون به رهبری مقتدا صدر و النصر به رهبری حیدر عبادی اعلام کردند که فراکسیون اکثریت پارلمانی را تشکیل دادند. صبح دوشنبه ۱۲ شهریور/ ۳ سپتامبر نخستین جلسه پارلمان عراق تشکیل می‌شود. مرجعیت عراق هادی عامری (رهبر فتح) حیدر عبادی (نخست‌وزیر کنونی)، فالح فیاض (رئیس برکنار شده تشکیلات حشد الشعبی ) و طارق نجم (از اعضای حزب الدعوه) را از احراز پست نخست‌وزیری منع کرده است.

حیدر عبادی، نخست‌وزیر کنونی عراق به پایان کارش نزدیک می‌شود. (عکس: دیدار او با گروهی از کارمندان دولت عراق در ۲۸ اوت سال جاری در بغداد)

صبح دوشنبه ۱۲ شهریور/ ۳ سپتامبر نخستین جلسه پارلمان عراق تشکیل می‌شود. شامگاه گذشته ابتدا دو ائتلاف سائرون و النصر اعلام کردند که با یکدیگر ائتلاف کرده‌اند و سپس نوری مالکی اعلام کرد که با هادی عامری برای به دست آوردن اکثریت در پارلمان ائتلاف کرده است. مالکی و عامری از طرفداران و نزدیکان جمهوری اسلامی‌‌اند. مقتدا صدر و عبادی ملی‌گرا هستند و هرگونه اعمال نفوذ خارجی اعم از ایرانی و آمریکایی را رد می‌کنند.

پارلمان عراق ۳۲۹ کرسی دارد که از آن میان فراکسیون اکثریت پارلمانی ۱۷۷ نماینده دارد که ائتلاف النصر در این فراکسیون ۴۲ کرسی، جریان حکمت ملی ۱۹ کرسی، ائتلاف سائرون ۵۴ کرسی، ائتلاف الوطنیه ۲۱ کرسی، جبهه ترکمانی ۳ کرسی، و بیارق الخیر دو کرسی دارند.

در فراکسیون اکثریت پارلمانی صابئین، مسیحیان، و ایزدی‌ها یک کرسی، ائتلاف عابرون دو کرسی و ائتلاف القرار العراقی نیز ۱۶ کرسی در اختیار دارد. در روز دوشنبه ابتدا رئیس پارلمان عراق انتخاب می‌شود و سپس پروسه تشکیل دولت آغاز می‌گردد.

انتخابات پارلمانی عراق در مه/ اردیبهشت سال جاری، برای نخستین بار بعد از شکست دولت اسلامی (داعش) که در موصل اعلام خلافت اسلامی کرده بود برگزار شد. بازسازی عراق بعد از جنگ سه ساله با داعش از مهم‌ترین وظایف دولت آتی عراق است. در این میان نارضایتی‌ها از بی‌کاری و مشکلات معیشتی بالا گرفته است.

روز گذشته ده‌ها معترض عراقی در برابر ورودی اصلی میدان نفتی نهر بن عمر در جنوب منطقه نفت‌خیز بصره تجمع اعتراضی برپا کردند.عده‌ای نیز جاده بصره به ایران را مسدود کردند. آنها به فساد و سطح نازل خدمات عمومی دولت مرکزی معترض‌اند.

شائبه تقلب انتخاباتی، تشکیل دولت ائتلافی را بعد از انتخابات پارلمانی عراق به تعویق انداخت. بازشماری آرا اما تغییری در نتایج انتخابات ایجاد نکرد.

بعد از سقوط صدام حسین در سال ۲۰۰۳ قدرت سیاسی در عراق بین سه گروه قومی تقسیم شده است: ریاست جمهوری عراق را یک سیاستمدار کرد، نخست‌وزیری را یک عرب شیعه و ریاست پارلمان را یک عرب سنی در اختیار می‌گیرد.

گفته می‌شود که کردها خصوصاً در داخل حزب دموکرات کردستان عراق (به رهبری مسعود بارزانی) بر سر پیوستن به دو محور رقیب یعنی ائتلاف دولت قانون و الفتح یا سائرون و النصر دچار اختلاف شده‌اند. وائل عبداللطیف نماینده سابق پارلمان عراق و از نزدیکان نوری مالکی اعلام کرده که مرجعیت شیعه عراق از هادی عامری، حیدر عبادی، فالح فیاض و طارق نجم خواسته که نامزد نخست‌وزیری عراق نشوند. آیت‌الله سیستانی این سیاستمداران را تهدید کرده که در غیر این‌صورت دولت آن‌ها مشروعیت نخواهد داشت.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.