ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

بنیانگذار شبکه حقانی درگذشت

طالبان خبر درگذشت جلال‌الدین حقانی را رسماً تأیید کرده است. معلوم نیست درگذشت حقانی تا چه حد طالبان را تحت تأثیر قرار دهد.

جلال‌الدین حقانی، بنیانگذار شبکه حقانی (شاخه قدرتمند طالبان پاکستان) بعد از یک دوره بیماری طولانی درگذشت. سه سال پیش، بعد از مرگ ملا عمر، گزارش‌هایی از درگذشت بنیانگذار شبکه حقانی و حتی دفن او در شرق افغانستان منتشر شده بود. این‌بار اما طالبان رسماً خبر درگذشت بنیانگذار شبکه حقانی را تأیید کرده است.

جلال‌الدین حقانی، بنیانگذار شبکه حقانی

خبرگزاری رویترز سه‌شنبه ۴ سپتامبر گزارش داده که جلال‌الدین حقانی، بنیانگذار شبکه حقانی درگذشته است. ذبیح‌لله مجاهد، سخنگوی طالبان دلیل مرگ او را بیماری نامیده است.

جلال‌الدین حقانی که شبکه حقانی را در سال‌های دهه ۱۹۷۰ بنیان گذاشت، رهبری این گروه را به فرزندش سراج‌الدین حقانی سپرده بود. سراج‌الدین معاون رهبر طالبان افغانستان نیز هست.

جلال الدین حقانی در ولایت پکتیا در جنوب افغانستان به دنیا آمد. او در زمان حکومت داود خان، نخستین رئیس جمهور افغانستان (اوایل سال‌های دهه ۱۳۵۰) به پاکستان رفت و در آنجا به حزب اسلامی به رهبری مولوی یونس خالص که علیه نیروهای شوروی سابق و دولت مورد حمایت آنها می‌جنگید، پیوست. در آن زمان او از حمایت آمریکا برخوردار بود اما بعدها با طالبان هم پیمان شد و در مبارزه با ارتش آمریکا به آن‌ها ملحق شد.

شبکه حقانی به خاطر سازماندهی خوب و حملات حساب‌شده به نیروهای نظامی افغانستان و آمریکا و همچنین حملات به غیرنظامیان و آدم‌ربایی شهرت دارد.

حمله به هتل اینترکنتیننتال کابل در  ژوئن ۲۰۱۱، حمله به سفارت آمریکا در کابل در  سپتامبر ۲۰۱۱ و همچنین حمله همزمان به چند هدف مهم در کابل در سال ۲۰۱۲ از اقداماتی است که گروه حقانی مسئولیت آنها را به عهده گرفته و مقام‌های ناتو و افغان نیز گفته‌اند که این حملات کار گروه حقانی بوده است.

آمریکا در سال ۲۰۱۲ شبکه حقانی را غیر قانونی و یک گروه تروریستی اعلام کرد.

فرماندهان نظامی ارتش آمریکا و ارتش افغانستان بارها اعلام کرده‌اند که شبکه حقانی در وزیرستان شمالی در پاکستان مستقر است و با برخورداری از حمایت نهادهای اطلاعاتی پاکستان از خاک این کشور عملیاتی را در افغانستان انجام می‌دهد. دولت پاکستان اما همواره این اتهام را رد کرده.

معلوم نیست که درگذشت جلال‌الدین حقانی چه تأثیری در این شبکه باقی بگذارد. طالبان با انتشار اعلامیه‌ای اعلام کرده که هرچند او مرده اما آموزه‌هایش زنده است.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.