ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

روحانی: محال است بتوانند ایران را به سال ۵۷ برگردانند

روحانی به اجلاس مجلس خبرگان درباره وضعیت اقتصادی کشور نرفت تا در عسلویه سه طرح پتروشیمی را افتتاح کند و بگوید مشکلات از دولت نیست، از «دشمن» است.

پنجمین اجلاس دوره پنجم مجلس خبرگان رهبری روز سه‌شنبه ۱۳ شهریور برای «پیگیری مطالبات» رهبر جمهوری اسلامی «درباره وضع اقتصادی کشور و حل مشکلات معیشتی» آغاز به کار کرد. حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی ترجیح داد که به جای پاسخگویی به اعضای خبرگان رهبری برای افتتاحیه طرح‌های پتروشیمی مرجان، دماوند و پردیس به عسلویه سفر کند. چکیده سخنان روحانی در این مراسم این بود: «دشمنان» مشکلاتی را به مردم تحمیل کرده‌اند، اما محال است که بتوانند ایران را به سال ۵۷ برگردانند.

حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی در عسلویه ـ سه‌شنبه ۱۳ شهریور ۱۳۹۷

حسن روحانی روز سه‌شنبه ۱۳ شهریور به عسلویه رفت تا با افتتاح سه طرح‌ پتروشیمی نشان دهد که برخلاف آن‌چه در جلسه پرسش از او در مجلس شورای اسلامی گذشت دولتش در شرایط بحران اقتصادی و تحریم‌های آمریکا موفق عمل می‌کند.

حسن روحانی۶ شهریور برای پاسخگویی به پنج پرسش نمایندگان به مجلس رفت: عدم موفقیت دولت در کنترل قاچاق کالا و ارز، استمرار تحریم‌های بانکی، عدم اقدام شایسته دولت درباره کاهش نرخ بیکاری، رکود اقتصادی شدید چند ساله و افزایش شتابان نرخ ارز خارجی و سقوط ارزش ریال در برابر دلار آمریکا. نمایندگان از پاسخ‌های او به چهار پرسش درباره قاچاق، تحریم‌های بانکی، بیکاری، رکود اقتصادی و نرخ ارز قانع نشدند و آن‌ها را به قوه قضائیه ارجاع دادند.

روحانی در مراسم افتتاح سه طرح‌ پتروشیمی نیز بر اشتغال‌زایی این طرح‌ها و از این طریق مبارزه با رکود اقتصادی در دوران تحریم‌ها تأکید کرد و عامل مشکلات را «دشمنان» خواند.

— خبرگزاری فارس (@FarsNews_Agency) 4. September 2018

او با بیان این‌که نظام جمهوری اسلامی و کشور در «دوران شکوفایی» قرار داشت و اکنون با توطئه «دشمنان» با مشکل مواجه شده، از «مرحله جدید توطئه بیگانگان» حرف زد و گفت: «آن‌ها در هر توطئه‌ای مشکل برای ما درست می‌کنند و مسیر و جاده همواری را که برای حرکت ما آماده بوده، با مشکلاتی مواجه می‌سازند اما امکان ندارد ملت ایران را از حرکت، تلاش و پیشرفت باز دارند، این کار امکان‌پذیر نیست. (...) محال است بر ایران و ایرانیان مسلط شوند و این‌که ما را به قبل از ۵۷ برگردانند، آرزویی است که محقق نمی‌شود.»

اقتصاد ایران از آغاز سال جاری با سقوط بی‌سابقه ارزش پول کشور، خروج آمریکا از توافق هسته‌ای و تحریم‌های جدید ایالات متحده علیه جمهوری اسلامی دچار رکود بیش‌تری شد و گرانی و تورم سیر صعودی گرفت و اعتراضات مردمی نیز بیش‌تر شد. برخی این بحران اقتصادی را ناشی از تحریم‌های آمریکا می‌دانند، برخی علت آن را ناکارآمدی مسئولان دولتی و کشوری و برخی نتیجه هر دو این عوامل.

حسن روحانی و دولتش بارها تلاش کرده‌اند تا بگویند مشکل اصلی از کارکرد دولت نیست و «دشمن» و مخالفان عاملان اصلی مشکلات کنونی هستند.

حسن روحانی در عسلویه به همین موضوع اشاره کرد و گفت: «امروز مردم با مشکلات جدیدی مواجه هستند و همه ما در زندگی این را لمس می‌کنیم، پس دشمن می‌تواند برای ما مشکل درست کند اما دشمن قادر نیست به اهدافش برسد و این برای ما مثل روز روشن است.»

او دلیل آن‌که چرا «دشمن» با جمهوری اسلامی دشمنی می‌کند را این دانست که نمی‌خواهند ایرانِ «تأثیرگذار در منطقه و جهان» را ببینند: «این‌ها می‌خواهند ما را به ۴۰ سال عقب برگردانند، تسلیم شویم و بگوییم اشتباه کردیم که خواستیم مستقل شده و روی پای خود بایستیم. اشتباه کردیم شما را از کشور بیرون راندیم و اشتباه کردیم که به عنوان ایران می‌خواهیم در منطقه تأثیرگذار باشیم، اشتباه کردیم که گفتیم مردم‌سالاری دینی می‌خواهیم. این آرزوهای دشمن هیچ‌وقت محقق نخواهد شد.»

نقش و نفوذ ایران در خاورمیانه، تهدیدات همیشگی علیه اسرائیل و برنامه موشکی ایران از جمله موضوعاتی بودند که دونالد ترامپ ‎برای خروج آمریکا از توافق هسته‌ای (برجام) به آن‌ها استناد کرد. کشورهای اروپایی هم که از حفظ برجام حمایت می‌کنند و خواهان ادامه مبادلات اقتصادی با ایران هستند بارها گفته‌اند که قصد دارند خارج از توافق هسته‌ای درباره این موضوعات با ایران وارد گفت‌وگو شوند. با این حال جمهوری اسلامی دست‌کم در محافل رسمی حاضر نشده که از مواضع خود کوتاه بیاید.

حسن روحانی همزمان با پنجمین اجلاس دوره پنجم مجلس خبرگان رهبری به عسلویه رفت و در این اجلاس که برای «پیگیری مطالبات» رهبر جمهوری اسلامی «درباره وضع اقتصادی کشور و حل مشکلات معیشتی» تشکیل شده، شرکت نکرد.

احمد جنتی در سخنرانی گشایش این اجلاس بار مسئولیت مشکلات کنونی کشور را بر دوش دولت و مسئولان اجرایی گذاشت و گفت رهبر جمهوری اسلامی مسئولیتی در این زمینه و حتی مذاکرات هسته‌ای ندارد.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • آرش

    با درود، جناب احمد، به گمانم درست نوشته من‌را نخواندید. اگر درست خوانده بودید نمی‌نوشتید: "آن دو “خبرگزاری” هایی دیگر را نیز که به عنوان مثلا “مرجع” ذکر کرده اید ... اما مطالب سراسر ارتجاعی, ...مورد قبول است!" خبرگزاری نباید جانبدار باشد و اینکه هر حرفه ای جانبدار است، تصور نادرستی است. جانبدار بودن خبرگزاری، باعث انحراف خوانندگان آن از اصل واقعیت شده و آنها را در هاله‌ای از توهم که جانبداری خبرگزاری به‌وجود می‌آورد، قرار می‌دهد. به نظر من باید خبرها را از چندین خبرگزاری دنبال کرد. در ضمن جانبداری و تعهد داشتن به واقعیت، با یکدیگر سازگار نیستند. "تا جایی که به حقیقت, واقعیت و ارزش های انسانی ... غیر اخلاقی و غیر حرفه ای است که چنانکه خبری از رهبران جنایتکار و فاسد ... قرائت نماییم." این درست در تضاد با اصول اخلاقی و حرفه‌ای یک خبرگزاری‌ست. اینکه ما چه برداشتی داریم، به خود ما مربوط می‌شود و حق نداریم که برداشت خود را (حال چه درست یا نادرست) به دیگران تحمیل کنم. بیان نظرات و برداشت‌ها باید در بخش تحلیل یک خبرگزاری به صورت یک مقاله، با نام نویسنده یا تحلیل‌گر، قرار گیرد. خبر باید بدون برداشت شخصی و کم وکاستی، نوشته شود در غیر این‌صورت نوعی توهین به شعور خوانندست. در ضمن این‌را در نظر بگیرید، قضاوت کردن، مشکل است و اینکه ی انسان نه خوب مطلق است نه بد مطلق. "... نظر شما چیست؟" اینکه ما یک گروه از مردم یا یک ملت را شایسته‌ی یک صفت بد بدانیم، کار نادرستی‌ست. همانطور که در بین حزب الله‌ی ها انسان‌های نیکوکاری وجود دارد در بین آمریکایی‌ها هم انسان‌های نیک‌اندیشی وجود دارد. یک گروه یا یک ملت مشکل کار نیست، این افراط هست که تیشه به ریشه‌ی اصول اخلاق و انسانی می‌زند و اینکه اگر به خودمان دقیق‌تر نگاه کنیم، شاید بخشی از ایراد کار، نمایان شود. به احتمال زیاد به این موارد برخورده‌اید: "زرنگ باش، جا بزن، برو جلوی صف" یا "زرنگ باش، درآمد واقعیت رو نگو." یا "گرگ باش ..."، پاپوش درست کردن برای دیگران، یا بد گفتن پشت سر دیگران یا بدنام کردن دیگران، قضاوت کردن دیگران، پارتی ‌بازی کردن، یا دروغ گفتن برای یک مشت تومان و ... . خیلی وقت هست که اخلاق در جامعه ما به مرز فروپاشی رسیده است. خوب همین ما هستم که در آینده جایگاه و مقامی به‌دست می‌آوریم. در آغاز باید خودمان را اصلاح کنیم.

  • Ali

    یک سال بعد از انقلاب یک روز در یک مینیبوس نشسته ومشغول بحث سیاسی واقتصادی بودیم نزدیک شهر ساری یک پیرمردی با سن خیلی بالا هم پهلوی مانشسته بود. او گفت شما حرفهای خیلی قشنگی میزنید ولی پدران ما به ما گفتند هیچ وقت به اخوند اعتماد نکنید.

  • کریم

    یکی از دوستان ریزبین نظرات جالبی در این صفحه نوشته‌اند، بطوریکه با خواندن آنها آرزو کردم که ای کاش مسئولین کشورمان آنچنان راستگو و دقیق بودند که مثلاً یک رسانه‌ای با کم و زیاد کردن معنی یک عبارت بار معنایی و فحوای کلام ایشان را آنچنان تغییر دادند که بازار بورس و ارز کشور دچار نوسان چندین ریال شود!!! برادر من! این شخصی که به صندلی ریاست جمهوری چسبیده، از ب بسم‌الله سخنانش دروغ، حرافی و موعظه است، آیا اینها توهین به شعور شما نبود؟ ناراحت نشدید؟ اما اینکه منظور ایشان شامل "مقام معظم رهبری" شده یا نشده را اشکال می‌بینید؟ احتمالاً این دوست ریزبین ما در ایران زندگی نمی‌کنند، اما در ایران امروز ما، رهبر معظم راست راست تو چشم مردم نگاه می‌کند و دروغ حواله می‌فرمایند و "امت دهان گشاد پا منبر" هم هیچ احساس توهینی به شعورشان "اصلاً" ندارند. اما از این رسانه‌های معاند که حرف راست را کج جلوه می‌دهند بشدت ناراحتند!

  • احمد

    جناب آرش, روزنامه نگاری و خبرنگاری نیز مانند هر علم و هر حرفه ای دیگری هم جانب دار است و هم تعهدی دارد به حقیقت, واقیعت و ارزش های انسانی. تا جایی که به حقیقت, واقعیت و ارزش های انسانی در کشور ما, در عرض ۴۰ سال گذشته مربوط میشود, غیر ممکن, غیر اخلاقی و غیر حرفه ای است که چنانکه خبری از رهبران جنایتکار و فاسد ج.ا. را بدون در نظر گرفتن ماهیت عمیقا متحجر و متوحش آنها قرائت نماییم. در کمال احترام به نظر می رسد که حافظه ای تاریخی شما در مورد جنایتکاران حاکم مقداری لنگ می زند و به نوعی خواب خرگوشی دچار شده است. آن دو "خبرگزاری" هایی دیگر را نیز که به عنوان مثلا "مرجع" ذکر کرده اید, هر دو آنان نیز در اشاعهء نژاد پرستی, جنگ طلبی و هر گونه پستی و پلشتی که به نظرتان می رسد, از همدیگر گوی سبقت را ربوده اند. جالب اینجاست که گزارش های "زمانه" برای شما پرسش انگیز است, اما مطالب سراسر ارتجاعی, نژاد پرستانه, ضد-زن, جنگ افروزانه و صد در صد اشغال "فاکس‌نیوز" (وابسته به مافوق ارتجاعی ترین و هارترین جناح های حزب جمهوری خواه آمریکا) و "فارس" (وابسته به سپاه پاسداران جهل و جنایت و دزدی اسلامی) مورد قبول است! و از یاد نبریم چگونه آیت الله کنی از سوی خمینی و جرج بوش (ارشد) از سوی ریگان در پاریس (اکتبر, ۱۹۸۰) ملاقات داشتند و موافقت بر ادامهء شارموته بازی گروگان های امریکایی. به نظر می رسد که پس از این همه سال, هنوز که هنوز امت پست و پلشت حزب الله و آمریکایی های نژاد پرست عوضی کماکان بهترین متحدین یکدیگرند! نظر شما چیست؟ با احترام

  • براندازم

    براندازم براندازم، تو پایانى من آغازم من ایران را به خشت جان دوباره باز می سازم منم فریاد بى‌خاموش ایرانی منم آن بغض توفانی که میدانی منم شوریده بر ابلیس آن ارباب جنگ و مرگ و ویرانی منم شیدای آزادی همان روح رهایی‌بخش انسانی براندازم براندازم، تو پایانى من آغازم من ایران را به خشت جان دوباره باز می سازم به یغما برده ای از سفره نانم را گرفتی جان پرشور جوانم را شکستی هم قلم هم استخوانم را ندیدی خشم سرخ ناگهانم را براندازم براندازم، تو پایانى من آغازم من ایران را به خشت جان دوباره باز می سازم منم آنکه به تنگ آمد از این تکرار ذلت بار و بی‌حاصل همان موجی که می کوبد پیاپی مشت بر آرامش ساحل براندازم براندازم، تو پایانى من آغازم من ایران را به خشت جان دوباره باز می سازم خودم میسازم از نو سرنوشتم را خودم باید بچینم کار و کشتم را جهنم ساختی از روزگار من خودم پیدا کنم راه بهشتم را براندازم براندازم، تو پایانى من آغازم من ایران را به خشت جان دوباره باز می سازم

  • هوشنگ

    یکی باید به این حمار ابله حالی کنه که این جن=محوری جهنمی اسلامی است که کشور ایران را صد ها سال به عقب برگردانده است. مردم ایران همگی خواهان جلو روی و پیشرفت کشور هستند, و حداکثر در یکی دو سال دیگر با براندازی و سرنگونی رژیم آخوندها به این جرثومه های تاریخ تصفیه حساب خواهند کرد. دیگه تمومه ماجرا!

  • آرش

    با درود، 1- "حسن روحانی روز سه‌شنبه ۱۳ شهریور به عسلویه رفت تا با افتتاح سه طرح‌ پتروشیمی نشان دهد ..." وظیفه شما اظهار نظر نیست؛ تنها نوشتن اصل خبر است. 2- "... نرخ ارز قانع نشدند و آن‌ها را به قوه قضائیه ارجاع دادند." نادرست است. رئیس مجلس مخالفت کردند به دلیل اینکه در پرسش‌ها نقض قانونی بیان نشده بود. 3- "... و عامل مشکلات را «دشمنان» خواند." دوباره، اظهار نظر و فهماندن مفهوم گفته‌های شخصی، کار شما نیست. این را به عهده خواننده بگذارید. از فیلمی که وجود دارد، این روشن است که از توطئه دشمن سخن گفته می‌شود نه اینکه عامل مشکلات را به دشمن نسبت داده شود و این هم از گفته‌های آقای ترامپ و وزیر خارجه او به درستی نمایان است. آقای روحانی بارها از دولت در سایه و اتاق‌های فکر علیه خود، سخن گفته‌اند. حال، راست و ناردست بودن آن‌را باید به عهده خواننده گذاشت. 4- "... بار مسئولیت مشکلات کنونی کشور را بر دوش دولت و مسئولان اجرایی گذاشت ... " نادرست است. بار مسئولیت را بر دوش همه دستگاه‌ها به‌جز آقای خامنه‌ای گذاشتند، نه تنها دولت. تنها سخنان ایشان را بازگو کنید، نه اظهار نظر خود را. سعی کنید متفاوت از خبرگزاری‌هایی همچون فارس و فاکس‌نیوز عمل کنید.