ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

‎ترکیه خواهان خروج کامل شبه‌نظامیان کُرد از سوریه شد

بالاترین مقام نظامی آمریکا و سازمان ملل هشدار داده‌اند که حمله به ادلب به یک فاجعه انسانی می‌انجامد. مذاکرات روسیه و ترکیه سرنوشت ادلب را رقم خواهد زد.

ترکیه به آمریکا گفته است که شبه‌نظامیان کُرد مورد حمایت آمریکا، باید کاملاً از سوریه خارج شوند. این درخواست ترکیه از آمریکا در حالی مطرح می‌شود که حملات نظامی روسیه به استان ادلب در شمال سوریه و نزدیکی ترکیه از سر گرفته شد.

یگان‌های مدافع خلق در عفرین سوریه ـ عکس از آرشیو

وزارت دفاع ترکیه سه‌شنبه ۴ سپتامبر / ۱۳ شهریور در بیانیه‌ای اعلام کرد که خلوصی آکار، وزیر دفاع این کشور با جیمز جفری، نماینده ویژه آمریکا در امور سوریه در آنکارا دیدار و گفت‌وگو کرد.

به‌گزارش خبرگزاری آناتولی، آکار در دیدار با جفری درباره تحولات سوریه تبادل نظر کرد و نسبت به حضور شبه‌نظامیان کُرد، شامل یگان‌های مدافع خلق، نیروهای دموکراتیک سوریه و به‌گفته او حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک) ابراز نگرانی کرد.

آنکارا یگان‌های مدافع خلق و نیروهای دموکراتیک سوریه را شاخه‌هایی از پ‌ک‌ک می‌داند. پ‌ک‌ک که در بخش کردنشین ترکیه فعال است با دولت این کشور در حال جنگ است و ترکیه فعالیت این گروه را ممنوع اعلام کرده است.

خلوصی آکار در این دیدار با بیان این‌که در راستای حفاظت از حقوق و منافع ترکیه و برای تضمین امنیت کشور به اتخاذ تدابیر لازم ادامه خواهند داد، تأکید کرد که این گروه‌ها باید به‌طور کامل منطقه را ترک کنند.

در حال حاضر نیروهای نظامی ترکیه و آمریکا گشت‌های مشترکی را در شهر منبج، واقع در شمال غرب سوریه، در چارچوب طرح پاک‌سازی منطقه از نیروهای نظامی یگان‌های مدافع خلق انجام می‌دهند.

ترکیه همواره از حمایت آمریکا از یگان‌های مدافع خلق ابراز نارضایتی کرده است. پس از یک روند طولانی سرانجام متحدان ناتو در ماه ژوئن توافق کردند تا نقشه راه مشترکی برای شهر شمالی منبج سوریه به اجرا گذارند، جایی که آنکارا با وجود استقرار نیروهای آمریکایی در این شهر قصد حمله به آن را داشت.

به‌گفته برخی منابع آگاهِ شرکت‌کننده در مذاکرات دو طرف، نیروهای کرد یگان‌های مدافع خلق پس از این توافق‌نامه ۳۰ روز فرصت داشتند که منبج را ترک کنند. دو هفته پس از آن، در مرحله بعدی، نیروهای نظامی ترکیه و آمریکا بر منبج نظارت می‌کردند و سپس به فاصله دو هفته نیروهای بومی کنترل منبج را در دست می‌گرفتند. همچنین بر اساس این توافق‌نامه یک شورای نظامی امنیت شهر و یک شورای محلی خدمات آن را برعهده می‌گیرند.

آنکارا و واشنگتن در ماه‌های اخیر بر سر بازداشت اندر برانسون، کشیش آمریکایی در ترکیه به اتهام همکاری با گروه‌های تروریستی روابط تنش‌آمیزی داشتند. در پی بازداشت کشیش آمریکایی، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا ۱۰ اوت / ۱۹ مرداد از افزایش تعرفه گمرگی آلومنیوم به میزان ۲۰ درصد و فولاد به میزان ۵۰ درصد خبر داد که منجر به اقدامات تلافی‌جویانه از سوی آنکارا شد. تنش میان دو کشور و تصمیمات اقتصادی دولت ترکیه موجب شده که لیر، پول این کشور ۴۰ در صد ارزش خود را در سال جاری میلادی از دست بدهد.

از سرگیری حملات هوایی روسیه به ادلب

ترکیه و آمریکا در حالی درباره خروج نیروهای نظامی کُرد از خاک سوریه گفت‌وگو کرده‌اند که صبح سه‌شنبه نیروی هوایی روسیه پس از ۲۲ روز توقف حملات هوایی خود به استان ادلب، بار دیگر این حملات را از سر گرفت و به‌گفته دیده‌بان حقوق بشر سوریه و شورشیان به اطراف «جسر الشغور» در غرب قلمرو شورشیان حمله کرد.

جوزف دانفورد،  رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا سه‌شنبه ۴ سپتامبر در سفر به آتن نسبت به حمله نظامی به ادلب هشدار داده و گفته است برای جلوگیری از یک فاجعه انسانی ضروری است که ارتش سوریه از حمله به ادلب صرف‌نظر کند. دانفورد پیشنهاد داده به جای یک حمله گسترده، با عملیات حساب‌شده‌ای با گروه‌های مسلح مستقر در شمال سوریه مقابله شود.

بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه وعده داده است که تمام خاک سوریه را از شورشیان پس بگیرد. او پس از دخالت نظامی روسیه در سال ۲۰۱۵ بسیاری از مناطق تحت کنترل شورشیان را به تصرف در آورده و اکنون در صدد است که با کمک روس‌ها و نیروهای ایرانی حمله گسترده‌ای را به ادلب آغاز کند.

محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران، در سفر خود به دمشق در روز دوشنبه گفت که شبه‌نظامیان باید به‌طور کامل از استان ادلب سوریه «پاک‌سازی» شوند. هفته گذشته نیز امیر حاتمی، وزیر دفاع ایران، در سفرش به سوریه بر حمایت ایران از ارتش سوریه در عملیات ادلب تأکید کرده بود.

ترکیه که از برخی گروه‌های شورشی مخالف اسد حمایت می‌کند پیش از این گفته بود که حمله نظامی به ادلب «فاجعه» خواهد بود.

استفان دی‌میستورا، فرستاده ویژه سازمان ملل در سوریه نیز از ولادیمیر پوتین و رجب طیب اردوغان، رئیسان جمهور روسیه و ترکیه خواسته است از حمله ارتش سوریه به ادلب جلوگیری کنند. دی‌میستورا سه‌شنبه در جمع خبرنگاران گفته است گفت‌وگوهایی که بین مقامات روسیه و ترکیه در جریان است، سرنوشت ادلب را در روزهای آینده رقم خواهد زد.

شامگاه روز گذشته، دوشنبه ۳ سپتامبر / ۱۲ شهریور، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا در یک پیام توئیتری حمله به ادلب را «اشتباه بزرگ» خواند و سوریه و متحدانش، ایران و روسیه را فراخواند تا از حمله «بی‌پروا» به ادلب دست بردارند.

روسیه این اظهارات ترامپ را رد کرد و آن را بازتاب‌دهنده وضعیت ادلب ندانست و گفت این منطقه «لانه تروریست‌ها» شده است.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • کارو

    نیروهای سوریۀ دموکراتیک (اس.دی.اف) از کجا خارج شوند؟!؟ از خانۀ خودشان؟؟؟ از سرزمین تارخی شان؟؟؟ این مزدوران فاشیست اردوغان ستند که سرزمین دیگران را اشغال کرده اند و باید خارج شوند. این ارتش جنایتکار تورکیه است که خاک کوردستان را اشغال کرده و باید در اسرع وقت از آن خارج شود. این تورکیه است که وارد عفرین و مارع و باب و منبج و جرابلوس شده و مدتی با داعش و اکنون با القاعده روی هم ریخته است. این تورکیه است که استان اسکندرون را 80 سال است در اشغال نظامی خود دارد. این ترکیه است که 21 استان کوردنشین تورکیه را در وضعیت پادگانی نگاه داشته است و هر روز در این مناطق دست به قتل عام می زند. این ترکیه است که باید هم از سوریه و هم از شمال و جنوب و غرب کردستان خارج شود. نیروهای سوریۀ دموکراتیک (اس.دی.اف) از کورد و عرب و آشوری و تورکمن در خانه و سرزمین خودشان هستند و به کوری چشم حلوسی آکار و اردوغان و سلیمان سویلو هرجای آن خاک که بخواهند قرار می گیرند.