ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

خامنه‌ای: وضع حساس است، در بیان مشکلات مبالغه نکنید

رهبر جمهوری اسلامی معتقد است نباید زیاد از مسائل و مشکلات کشور انتقاد کرد چون موجب «اضطراب افکار عمومی» و «گسترش ویروس بدبینی» می‌شود. او می‌گوید همه چیز رو به بهبودی است.

رهبر جمهوری اسلامی در سخنان تازه‌ای به همه هشدار داد که در انتقاد از اوضاع کشور مبالغه نکنند. او شرایط کشور را بسیار حساس خواند و گفت «دشمنان» همین انتقادها را برجسته می‌کنند و بر «اضطراب افکار عمومی» می‌افزایند و «ویروس بدبینی» را گسترش می‌دهند. او گفت انقلاب و کشور در حال «پیشرفت» است و این یک «رجزخوانی» نیست.

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی در دیدار با اعضای مجلس خبرگان که در آن مسئولان بلندپایه کشور نیز شرکت داشتند - ۱۵ شهریور

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی پنج‌شنبه ۱۵ شهریور، پس از پنجمین اجلاس مجلس خبرگان در دوره جدید که با موضوع «بررسی مطالبات رهبری در بهبود اوضاع اقتصادی کشور و حل مشکلات معیشتی مردم» تشکیل شده بود، در دیدار با رئیس و اعضای این مجلس بار دیگر بیش از هر چیز بر «توطئه دشمنان» علیه نظام جمهوری اسلامی تأکید کرد و گفت این توطئه‌ها در عرصه رسانه‌ای شدت گرفته و همه باید مواظب باشند تا «فضای یأس و ناامیدی و احساس بن‌بست» ایجاد نشود.

او گفت: «اهداف این جنگ رسانه‌ای، ایجاد اضطراب، یأس، ناامیدی و احساس بن‌بست و بدبین کردن مردم نسبت به یکدیگر و نسبت به دستگاه‌های مسئول و همچنین بیشتر و بزرگتر نشان دادن مشکلات اقتصادی در ذهن جامعه است.»

اقتصاد ایران از آغاز سال جاری با سقوط ۱۴۰ درصدی ارزش ریال بعد از خروج آمریکا از توافق هسته‌ای و تحریم‌های جدید ایالات متحده علیه جمهوری اسلامی دچار رکود بیشتری شد و گرانی و تورم سیر صعودی گرفت و اعتراضات مردمی نیز افزایش یافت. چهارشنبه ۱۴ شهریور قیمت دلار به حدود ۱۵۰ هزار ریال رسید. برخی این بحران اقتصادی را ناشی از تحریم‌های آمریکا می‌دانند، برخی علت آن را ناکارآمدی مسئولان دولتی و حکومتی و برخی نتیجه هر دو این عوامل.

رهبر جمهوری اسلامی اما بیشتر این اوضاع را نتیجه «توطئه دشمنان» می‌داند: «در همین مسائل مربوط به سکه و ارز و کاهش ارزش پول ملی، جنگ رسانه‌ای و فضاسازی‌های تبلیغاتیِ بدخواهان، تأثیرگذار بوده است که البته از دشمن توقعی جز رذالت نیست اما باید مراقب باشیم، ما به این فضاسازی‌ها برای آلوده کردن ذهن مردم، کمک نکنیم.»

خامنه‌ای می‌گوید مبالغه در بیان مشکلات و یا انتقادها «موجب تشدید اضطراب افکار عمومی و همچنین موجب گسترش "ویروس بدبینی" در جامعه خواهد شد».

او هشدار داد که نباید شرایط کشور طوری شود که «اقدامات و تبلیغات مثبت» قابل باور نشوند اما «سخن دروغ دشمن» قابل باور ‌شود زیرا به‌گفته او «این وضعیت بسیار خطرناک است».

با این حال رهبر جمهوری اسلامی تأکید کرد که با وجود همه مشکلات، «انقلاب و کشور در حال پیشرفت است»: «بیان این موضوع به‌عنوان رجزخوانی نیست بلکه با اطلاع دقیق می‌گوییم که کشور در حال حرکت به سمت مفاهیم و آرمان‌ها و حقایق انقلابی است، اگرچه ممکن است سرعت حرکت آن‌گونه که انتظار می‌رود نباشد اما نظام در زمینه‌های گوناگون علمی، صنعتی، عزت سیاسی، رشد فکری و معنوی، حرکت رو به جلو دارد و پیشرفت‌های خوبی روی داده است.»

خامنه‌ای مسئولان حکومتی را فراخواند تا در شرایط کنونی انسجام خود را حفظ کنند و پشت دولت را خالی نکنند: «دعوا کردن راه اصلاح نیست، همچنان‌که ایجاد تشکیلات و کار موازی با دولت نیز به صلاح و موفق نخواهد بود.»

رهبر جمهوری اسلامی در حالی «توطئه دشمنان» را برجسته می‌کند که پیش از این در ۲۲ مرداد مسبب بحران اقتصادی را نه خروج آمریکا از برجام و اعمال تحریم‌های اقتصادی آمریکا علیه ایران، بلکه نحوه مدیریت دولت دانسته بود.

او تاکنون هیچ مسئولیتی را در مورد اوضاع نابه‌سامان کنونی کشور برعهده نگرفته و تنها یک بار گفته است که مذاکرات برجام اشتباه بود و «بنده اشتباه کردم».

احمد جنتی، رئیس مجلس خبرگان سه‌شنبه ۱۳ شهریور در آغاز اجلاس مجلس خبرگان تلاش کرد بار مسئولیت وضعیت کنونی ایران را از دوش رهبر جمهوری اسلامی بردارد و بر دوش مسئولان دولتی و اجرایی بگذارد. او گفت: «مسئله‌ای که الان گرفتارش هستیم این است که نابه‌سامانی‌هایی که در مملکت است را به پای رهبری می‌گذارند، انگار که فعال مایشا در همه امور اقتصادی و اجتماعی و سیاسی رهبری است و مجلس و دولت بیکاره هستند.»

روز گذشته، سردار غلامحسین غیب‌پرور، رئیس سازمان بسیج مستضعفان خواهان دخالت بیشتر بسیج در امور کشور شد و راه ‌حل شرایط کنونی را در این دانست که باید «انقلابی، جهادی و میان‌بر» عمل کرد، به نیرو‌های انقلابی اعتماد و از «نفوذی‌ها» جلوگیری کرد.

پنجمین اجلاس مجلس خبرگان در دوره جدید به راه‌حل‌های کلی برای بحران اقتصادی ایران که هر روز عمیق‌تر می‌شود اکتفا کرد و بر همان سیاست خارجی که تاکنون عامل بسیاری از مشکلات ایران بوده پای فشرد و همچنان رهبر جمهوری اسلامی را «منشأ مشروعیت نظام» دانست.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • کارگر

    وحیدمظلومین راسال۹۱گرفتند امابانک مرکزی گفت عامل ماست وآزاد شد. مدیر ارشد بانک مرکزی بعدازبازنشستگی صرافی زد و همدست او شد. مظلومین موقع دستگیری فریاد زد: ا"فتخارکنید،شما سلطان رادستگیرمی‌کنید"!

  • کارگر

    هشدار انجمن اقتصاددانان ایران به اقتصاددانان: ارزیابی اقتصادی و پیش بینی نرخ دلار و سکه ندهید، طبقات فرودست وحشت می کنند ▪️اردوی کار: به دنبال انتشار گسترده ارزیابی حسین راغفر گه گفته بود: «تورم الان بالای 40 درصد رسیده و بالای ۱۴۰ درصد تورم در بخش صنعت خواهیم داشت» انجمن اقتصاددانان ایران با انتشار بیانیه ای واکنش نشان داد. این «انجمن» در بیانیه خود «از تمامی اقتصاددانان کشور تقاضا کرد تا از اعلام نرخ‌های پیش‌بینی و امثال آن در فضای عمومی خودداری کنند.» ▪️انجمن اقتصاددانان ایران با اشاره به این که «پیش‌بینی‌های اغراق‌آمیز نرخ ارز و طلا از سوی دوستانی که به‌عنوان اقتصاددان در جامعه شناخته می‌شوند، موجب تاسف بسیار است» نوشته: «هر کدام از این اعداد، حتی اگر مبانی محاسباتی دقیقی هم داشته باشد که قطعا چنین نیست، موجب وحشت بیشتر اقشار فرو دست جامعه و سوءاستفاده کسانی است که در پشت سناریوی نابودسازی اقتصاد جامعه ما هستند.»

  • کارگر

    ▪️او با اشاره به انکار بحران از جانب روحانی گفته: واقعیت این است که سایر وزیران از جنگ اقتصادی صحبت می‌کنند؛ بنابراین اگر جنگ اقتصادی وجود دارد، پس بحرانی هم در کنار خود دارد. وضعیت فعلی عادی نبوده و بحرانی است و اگر اقداماتی صورت نگیرد مشکلات "فاجعه" ایجاد می‌کنند. ▪️مسئله واضح این است که اکنون خانواده‌های متوسط، کم‌درآمد، بنگاه‌های اقتصادی و تولیدی دچار مشکل هستند؛ لذا باید بپذیریم که بحران وجود دارد اما نباید به فاجعه تبدیل شود بلکه بایستی بحران کنترل و شرایط به نظم عادی برگردد. ▪️اولویت کاری فرد جدید در جایگاه وزیر اقتصاد و دارایی اعلام استراتژی فعال در جامعه است. ▪️استراتژی دولت "تدافعی" به معنای حفظ آنچه که دارد، است و سعی در حفظ منابع ارزی دارد تا جامعه با کمبود ارز مواجه نشود. ▪️استراتژی تدافعی تا حدی منطقی و از حدی به بعد غیرمنطقی است و تضادها در آن دیده می‌شود. ▪️برخی به دنبال استراتژی تهاجمی و برخی تدافعی هستند که سردرگمی و بلاتکلیفی برای فعالان اقتصادی به وجود آورده .

  • کارگر

    تاکیدعضو اتاق بازرگانی در مورد وضعیت اقتصاد ایران: بزرگترین اقتصاددان دنیا که برنده جایزه نوبل است هم بیاید، کار خاصی از دستش برنمی‌آید. ▪️اردوی کار: در حالی که رهبر جمهوری اسلامی از وحشت پیامدهای سقوط بیش از 70 درصدی قدرت خرید مردم و خاصه انفجار خودانگیخته نارضایتی ها رسما راه انکار را در پیش گرفته و در جلسه با اعضای مجلس خبرگان مدعی پیشرفت اقتصادی شده و روحانی با نسبت دادن مشکلات اقتصادی به توطئه دشمنان خارجی نظام حتی وجود «بحران» را هم در سخنانش در مجلس انکار کرد، روز به روز بر تعداد کسانی که با اطلاع از وضعیت درونی نظام بر ناکارایی و بی اثری تغییر افراد و لزوم تغییر سیاست تاکید می کنند افزوده می شود. در تازه ترین نمونه امروز جمعه 16 شهریور جمشید عدالتیان عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران با اشاره به تغییر وزیر کار و اقتصاد بر نکات زیر تاکید کرده: ▪️این تغییرات تاثیر اساسی نداشته و سلیقه‌ای است. وزیران همیشه تغییر می‌کنند تا سلیقه‌ها اعمال شود، اما اثرات عمده بر اقتصاد نخواهد داشت؛ چراکه عوامل پیچیده‌ای در جامعه وجود دارد که بعید است با تغییر فرد تفاوتی حاصل شود و به قول معروف "بزرگترین اقتصاددان دنیا که برنده جایزه نوبل است هم بیاید، کار خاصی از دستش برنمی‌آید." ▪️نظام بانکی، مالیاتی، تامین اجتماعی و... بیماری‌های مزمن و کهنه‌ای هستند که در شش ماه اخیر نیز مواردی به آن اضافه شده است...تا زمانی که بتوان راه‌حل‌هایی برای مقابله با آن پیدا کرد، باید مشکلات را از سر گذراند تا دوران بحران‌ تمام شود.

  • صیاد

    در آن جلسه دست‌بوسی و اعلام وفاداری، یک واقعیت بسیار وحشتناک دیده می‌شود. و آن این است که چند مرد بالای هشتاد (80) قرار است نظارت کنند بر مردی دیگر که خود نیز حدود 80 سال سن دارد، و مطابق با گفته‌های خودش حدود 40 سال است که جسم علیلی دارد. جالب است بدانید که مطابق نظر پزشکان مغز و اعصاب افرادی که در بهترین شرایط زندگی کرده‌اند و هیچ مشکل جسمی ندارند از سن 70 به بالا قادر نیستند که مسائل را بدرستی تجزیه و تحلیل نمایند. خامنه‌ای که دستکم دوبار تحت تأثیر موج انفجار قرار گرفته و سرطان پروستات دارد و دستش بر اثر انفجار قطع شده است، قطعاً ایشان مشاعر خود را از دست داده است. *** در عجبم این محجوران ولایت چگونه انسانهایی هستند که به محجوریت خود و ولی بودن فردی معلول جسمی و روانی افتخار می‌کنند!!**** از صحبتهای ایشان هم چنین استنباط می‌شود که درک درستی از اوضاع و احوال کشور ندارد، یا دستکم این درک را ندارد که مشکلات کشور به شکل غیرقابل حلی انباشته شده‌اند و هر آن امکان انفجار و عصیان مردم به تنگ آمده می‌رود. لذا این اعضای مردگان و رهبرشان ظاهراً فقط در فکر این دو روز عمر خود هستند. و بعد از اینکه به گور رفتند دیگر برایشان فرقی نمی‌کند که چه به سر کشور و مردم می‌آید! لازم است دستکم مسئولینی که هنوز کمی انسانیت در وجودشان هست، یا اعتراض کنند و یا از کار خود استعفاء دهند و به مردم بپیوندند.

  • بابکان

    آن زمان که به خمینی گفتند اسلام را از بین میبرید، وی گفت حفظ اسلام واجب ولی حفظ حکومت اوجب واجبات (از حفظ اسلام هم) واجب تر است، آن زمان که او و حزب الهی ها می گفتند کشور و ملی و ملت و اقتصاد برای ما مهم نیستند ، ما برای مکتبمان انقلاب کردیم، چه جای شک بود که ایران را ویران و ملت را بدبخت خواهند کرد؟! در این چهل سال همه راه ها آزموده شد. هیچ راهی برای رهایی نیست مگر تغییر قانون اساسی برای تامین حقوق شهروندی برای همه ایرانیان بی استثنا. بکوشیم تغییر قانون اساسی بنفع حقوق شهروندی به خواست عمومی تبدیل شود. هشیار باشیم که با آدرس ها نادرستی که میدهند، نظرمان به سوی دیگری منحرف نشود، هشیار باشیم که ریشه بحرانها و فسادها در ساختار حکومت و تمرکز قدرت است. هر روز در هر شهر و آبادی، ساعت 7 عصر به بعد در نزدیک ترین میدان یا مرکز گردهمایی، بدون شعار.

  • بابکان

    آقای « دکتر علیرضا احمدی، مشاور حقوقی، استادیار دانشگاه و اقتصاد دان»! شما پیشتر از 16 سال پیش کجا بودید؟ نیازی نیست شما مردم را راهنمایی کنید. نخست وضع و تصمیم گیریهای نابرخردانه پیش از 16 سال یعنی از آغاز انقلاب را مطالعه کنید تا آگاه شوید. مردم در تمام این چهل سال دارند رنج ناشایستگی و خیانت های رهبران و بلندپایگان حکومت را میبرند. آگاهان و دلسوزان از همان نخستین سال حکومت این وضع را پیش بینی کرده اند. دهه 60 یکی از مصیبت بارترین دوران های تاریخ معصر بوده، شما تازه ریشه این بدبختی ها را در 16 سال پیش می جویید ؟!

  • بابکان

    آقای « دکتر علیرضا احمدی، مشاور حقوقی، استادیار دانشگاه و اقتصاد دان»! آدرس اشتباهی ندهید ! همه مصیبت ها از ساختار ضدمردمی و نامتعادل حکومت است و تمرکز قدرت در دست یک نفر ! آنهم کسی که کمترین دلبستگی به کشور و ملت ندارد که ضد آن هم است. در اقتصادی که بیش از 90 % آن حکومتی است، راه رهایی نخریدن نیست، این را خود حکومت هم تبلیغ می کند ! رفراندوم و تغییر قانون اساسی برای تامین حقوق شهروندی بی استثنا برای همه ایرانیان باید به شعار و خواست عمومی تبدیل شود. متن سخنرانی خانم سلحشوری و آقای حیدری را بخوانید.

  • کارگر

    درددل کارگران: سه روز کار می کنم برای خرید یه پوشک بچه.

  • رحمت

    کسی مبالغه نمیکنه انگار ایشون مشکلات مردم رو جزیی میبینن

  • کارگر

    حاکمان فکر می‌کنند تا ابد حاکمند. مردم فکر می‌کنند اینها چند روز دیگر بیشتر نیستند آمریکا فکر می‌کند کار ایران تمام است ما فکر می‌کنیم کار آمریکا تمام است یکی می‌گوید همه چیز فقط بهشت، و خودش همین جا دنبال همان چیزهاست! یکی هیچ اعتقادی به بهشت و جهنم ندارد و باز اینجا توی جهنم زندگی می‌کند! یکی نماز می‌خواند و هیچ اعتقادی به خدا ندارد! آن یکی نماز نمی‌خواند و عمیقا به خدا معتقد است! یکی می‌گوید به فکر مظلوم های دنیا باشیم و خودش تا می‌تواند ظلم می‌کند! یکی می‌گوید دیگران به ما چه، و همه‌اش به فکر آن دیگران است! یکی می‌گوید همه دنیا دروغ می‌گویند و خودش بدتر از همه آنهاست یکی می‌گوید صداقت حاکم است ولی خودش می‌داند همه‌اش دروغ می‌شنود! اخبار ما به فکر تورم ونزوئلا و سقوط لیر ترکیه و چاقو خوردن یک نفر در فرانسه است ما اینجا برای خودمان نمی‌توانیم بشماریم‌شان اصلا همه چیز خنده‌دار شده. فکر می‌کنم هیچ کجای دنیا این همه زیبایی و تنوع و تضاد نداشته باشند. شاید اثر قرص‌ها باشد؟ شاید هم اثر قطع کردن‌شان! نمی‌دانم، ولی حال خوشیست. #رحیم_قمیشی

  • کارگر

    قرص اشتباهی نمی‌دانم پزشک بدخط نوشته بود یا دکتر داروخانه اشتباه خواند! اما مهمتر از این دو، یقینا بی‌دقتی خودم بود. دو هفته به جای قرص آتورواستاتین که ضد چربی است، دارویی را می‌خوردم که برای کودکان بیش‌فعال تجویز می‌شود. در عوارض دارویِ اشتباهی هم نوشته بود: این دارو با تاثیر بر اعصاب مرکزی، ممکن است مشکلاتی را برایتان درست کند، از جمله اینکه، شما را به فکر خودکشی بیندازد! عجب دارویی... خدا را شکر به‌خیر گذشت. حالا دو روز است که آن قرص مسخره را نمی‌خورم. و تازه متوجه شده‌ام زندگی چقدر زیبا شده. به نظرم دولت مدتی به مردم قرص‌های اشتباهی بدهد، بعد هم قطع‌اش کند. همه چیز حتما قابل تحمل می‌شود. همسایه ما مستاجرش را بیرون کرده و حالا اجاره دو میلیونی قبلی را، پنج میلیون تعیین کرده! ماهی پنج میلیون تومان!! بنگاه هم گفته نگران نباشد مشتری‌اش هست. چه جالب! مردم چند میلیون درآمد دارند که 5 میلیون‌اش را اجاره می‌دهند؟! خوش به حال آن مردم. زندگی چه جالب است. دوستم برای خرید یخچال ساید‌بای‌ساید برای جهیزیه دخترش آمده بود تهران، دیده بود از اهواز چند میلیون گرانتر است برگشته بود اهواز دیده بود این بار از تهران چند میلیون گرانتر شده دوباره برگشته تهران، قیمت همان یخچال شده 25 میلیون تومان! می‌گفت دیگر می ترسد برگردد اهواز، و کلا از گرفتن عروسی و خرید جهیزیه برای دخترش پشیمان شد. چقدر با هم خندیدیم. رفتم پمپ بنزین، صف بود، بیشتر از صد متر، بعد از 20 دقیقه که آنجا بودم و دیدم حرکتی ندارد، سؤال کردم، و تازه فهمیدم پمپ بنزین اصلا بنزین ندارد. مردم ایستاده‌اند تا بنزین برسد! چقدر خندیدم. چه جالب! به دخترم قول داده بودم از دبیرستان که فارغ التحصیل بشود و در آستانه دانشگاه رفتنش، برای او یک موبایل خوب بگیرم. رفتیم بازار موبایل دیدیم موبایل شده هفت میلیون، هشت میلیون. کلی همان‌جا با هم خندیدیم. فقط توانستیم یک جعبه شیرینی کوچک بگیریم، برگردیم خانه! امشب تا نصفه‌شب همه داشتیم می‌گفتیم و می‌خندیدیم، اینکه چقدر زندگی ما پر‌هیجان و غیرقابل پیش‌بینی شده! پوشک 15 تومانی شده 90 تومن. مگر یک کارمند چقد حقوق میگیرد. اصلا معلوم نیست چه بشود. دارم دیوانه میشوم

  • کارگر

    12برنامه معیشتی دولت برای عبور از شرایط نابسامان اقتصادی ۱▪️.فعلا مسکن نخرید ۲.▪️فعلا خودرو نخرید ۳.▪️فعلا موبایل نخرید ۴.▪️فعلا دلار نخرید ۵.▪️فعلا سکه نخرید ۶.▪️فعلا طلا نخرید ۷.▪️فعلا کتاب نخرید ۸.▪️فعلا دارو نخرید ۹.▪️فعلا برنج نخرید ۱۰▪️فعلا پوشک نخرید ۱۱.▪️فعلا نوار نخرید ۱۲ ▪️فعلا شیر خشک نخرید

  • کارگر

    خامنه ای: رجزخوانی نمی کنم! اطلاع دقیق دارم که کشور در حال پیشرفت است ▪️اردوی کار: مجلس خبرگان، بعد از انجام وظیفه بندگی و عبودیت در بارگاه مقام عظمای ولایت، امروز برای آستان بوسی به نزد وی رفت تا «فرمایشات» وی را بشنود. در حالی که میلیونها نفر با سقوط وحشتناک ارزش پول به خاک سیاه نشسته اند خامنه ای گفته: «نظام در زمینه‌های گوناگون علمی، صنعتی، عزت سیاسی، رشد فکری و معنوی، حرکت رو به جلو دارد و پیشرفت‌های خوبی روی داده» و به عنوان دلیل از «حضور گسترده جوانان در راهپیمایی اربعین، اعتکاف، نماز جماعات دانشگاه‌ها و جلسات ماه رمضان» نام برده. او گفته: «با وجود همه فضاسازی‌های تبلیغاتی بدخواهان و همه مشکلات، انقلاب و کشور در حال پیشرفت است.» و اضافه کرده که «بیان این موضوع به عنوان رجزخوانی نیست بلکه با اطلاع دقیق » می گوید! ▪️واقعا اگر یک جو شرف و همت در این مجلس مردگان و آخوندهای بارگاهی بود همانجا باید فرمان خلع ید از خامنه ای را صادر می کردند. کسی که: ▪️فقر و گرسنگی و بیکاری و دستمزدهای ناچیز اکثریت جمعیت کشور را نمی بیند؛ ▪️بحران آب و خشکسالی و نابودی کشاورزی، موج عظیم مهاجرت داخلی و افزوده شدن رشد تنش های ناشی از رقابت بر سر منابع کمیاب را نمی بیند ▪️احتکار، قحطی، انفجار قیمت ها و فروپاشی صنایع را نمی بیند ▪️بحران اجتماعی و رشد هزار و یک بلیه ناشی از آن را نمی بیند، ▪️هشدارهای پی در پی اقتصاددانان ، کارشناسان، تحلیل گران، صاحب نظران حوزه های اقتصاد، سیاست، فرهنگ و اجتماع را نمی شنود ▪️صدای نارضایتی و هشدار در باره بحران را حتی از مجلس دستپخت شورای نگهبان آلت دست خودش هم نمی شنود، ▪️و در عوض «حضور گسترده جوانان» در «اربعینی» که هنوز نیامده را سند «حرکت رو به جلو» نام می برد، معلوم است که به هیچ وجه لیاقت هدایت کشور را ندارد و صرفا با تکیه زور بر مسند قدرت نشسته است.

  • کارگر

    دیگر دیر شده است ▪️اردوی کار: دکتر علیرضا احمدی، مشاور حقوقی، استادیار دانشگاه و اقتصاد دان در یادداشتی در شبکه های اجتماعی با طرح احتمال رسیدن دلار به 20 هزار تومان با طرح این پرسش که فروپاشی اقتصادی چه نتایجی دارد؟ نوشته: کسب و کار مختل میشود، زیرا فروشندگان سعی می کنند اجناس خود را حفظ کنند. احتکار پیش می آید. دلال بازی افزایش می یابد. سو استفاده از شرایط اقتصادی پیش می آید، مثلا قیمت ماده اولیه ۲۰ درصد افزایش داشته اما تولید کننده تا ۸۰ درصد محصول خود را گران میکند‌. پیشه های خدماتی به شدت افت می کنند، زیرا به ریالی دریافت می کنند که ارزشش لحظه به لحظه کم میشود. داروهای خارجی کمیاب میشود. موج نارضایتی در جامعه راه می افتد و اعتماد به نفس جامعه پایین می آید. سرانجام همه فروپاشی های اقتصادی، فروپاشی دولت و حکومت است. تنها راه جلوگیری از این فروپاشی، این است که مردم به جای خرید سکه و ارز، آن را تحریم کنند، یعنی دقیقا آنچه که در زمان نلسون ماندلا رخ داد. اما در کشوری که همه به فکر خود هستند، چنین اتفاقی نخواهد افتاد و نتیجه اینکه فروپاشی اقتصادی، فروپاشی کل جامعه و هیئت حاکمه را به همراه خواهد داشت». ▪️او در پاسخ به این پرسش که «الان چه باید بکنیم؟» می نویسد: متاسفانه باید بگویم که "دیگر دیر شده است". زمانی که ما ۱۶ سال پیش می گفتیم دلار از ده هزار تومان خواهد گذشت، خیلی از شما به ما خندیدید و ما را به سیاه نمایی متهم کردید. اما من دیگر آینده اقتصادی دیگری را برای کشورم پیش بینی نمیکنم، زیرا آینده ای نمی بینم. و چیزهایی می بینم که نگفتن آنها بهتر است.» @ordoyekar