ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

هشدار روسیه نسبت به «بازار متزلزل» نفت

وزیر انرژی روسیه کاهش تولید نفت در مناطق مختلف جهان و تحریم نفتی ایران را از عوامل «تزلزل» بازار دانست و گفت کشورش در صورت لزوم می‌تواند تولید نفت خود را افزایش دهد. نفت باز هم گران شد.

الکساندر نواک، وزیر انرژی روسیه می‌گوید مسئله کاهش تولید نفت در نقاط مختلف و تحریم نفتی ایران توسط آمریکا موجب شده تا بازار جهانی نفت «متزلزل» شود؛ از این رو روسیه حاضر است در صورت لزوم تولید نفت خود را افزایش دهد. این سخنان در حالی بیان شد که قیمت نفت بار دیگر در بازار جهانی افزایش یافت.

الکساندر نواک، وزیر انرژی روسیه

به‌گزارش رویترز، الکساندر نواک، وزیر انرژی روسیه در یک کنفرانس اقتصادی در ولادیوستوک گفت: «امروز وضعیت به اندازه کافی متزلزل است و این مربوط به این واقعیت است که همه کشورها موفق به بازگرداندن بازار و تولید خود نشده‌اند.»

او افزود: «ما این وضعیت را در مکزیک مشاهده می‌کنیم که در آن کاهش تولید نفت بیش از نیمی از پیش‌بینی‌های سال ۲۰۱۸ است. در ونزوئلا تولید به شدت کاهش پیدا کرده و به ۵۰ هزار بشکه در روز رسیده است. این بدان معنی است که بازار هنوز در چشم‌اندازی درازمدت همچنان متعادل نیست.»

صادرات نفت ونزوئلا طی یک سال گذشته نصف شده و تقریباً به یک میلیون بشکه در روز رسیده است. این کشور آمریکای جنوبی گرفتار بحران سیاسی و اقتصادی است.

الکساندر نواک همچنین نسبت به پیامدهای تحریم‌های نفتی آمریکا علیه ایران که قرار است از ماه نوامبر به‌اجرا گذاشته شود هشدار داد و گفت: «تحریم‌های آمریکا نااطمینانی بزرگی را در بازار ایجاد کرده، این‌که کشورهایی که تقریباً دو میلیون بشکه در روز نفت ایران را خریداری می‌کنند چگونه واکنش نشان خواهند داد. این کشورها در اروپا و منطقه آسیا – اقیانوسیه هستند. ابهام زیادی وجود دارد. این وضعیت باید از نزدیک مورد نظارت قرار گیرد و باید تصمیمات درست گرفته شود.»

واشنگتن بر کشورهای دیگر فشار وارد می‌کند تا واردات نفت خود از ایران را متوقف کنند. به‌رغم برخی مخالفت‌های کشورهای اروپایی و آسیایی، بسیاری از شرکت‌های نفتی از هم‌اکنون شروع به کاهش واردات نفت خود از ایران و یافتن جایگزین دیگری برای نفت ایران شده‌اند.

در شرایطی که در عرضه جهانی نفت اختلال ایجاد شده و آمریکا می‌خواهد تحریم‌های نفتی خود علیه ایران را به‌اجرا گذارد، قیمت هر بشکه نفت که در ماه فوریه گذشته کمی بیش از ۶۰ دلار بود اکنون به ۸۰ دلار رسیده است.

قیمت نفت در روز چهارشنبه ۱۲ سپتامبر / ۲۱ شهریور به دلیل همین وضعیت و کاهش مخازن نفت خام آمریکا بار دیگر افزایش یافت.

نفت سبک وست تگزاس اینترمیدیت که به‌عنوان شاخص قیمت‌گذاری نفت در بازارهای جهانی استفاده می‌شود، با افزایش ۵۹ سنت به قیمت آن، به بشکه‌ای ۶۹ دلار و ۸۴ سنت رسید که ۰,۹ درصد نسبت به آخرین قیمت آن گران‌تر شد. نفت وست تگزاس اینترمیدیت آخرین بار ۲,۵ درصد گران‌تر شده بود.

نفت خام برنت نیز ۲۸ سنت افزایش قیمت داشت و به بشکه‌ای ۷۹ دلار و ۳۴ سنت رسید که ۰,۴ درصد افزایش قیمت را نشان می‌دهد. قیمت نفت خام برنت در چهار نوبت اخیر افزایش یافته و روز گذشته ۲,۲ درصد بیشتر شد.

به‌گفته وزیر انرژی روسیه اگر قیمت نفت در بازار به همین شکل افزایش یابد برخی کشورها توانایی آن را دارند که تولید نفت خود را افزایش دهند.

الکساندر نواک گفت: «روسیه می‌تواند افزون بر سطح تولید اکتبر سال ۲۰۱۶، در میان‌مدت تولید نفت خود را به میزان ۳۰۰ هزار بشکه در روز افزایش دهد.»

سطح تولید در اکتبر ۲۰۱۶ مبنایی برای توافق اعضای «سازمان کشورهای صادرکننده نفت» (اوپک) و کشورهای غیر عضو این سازمان برای تولید نفت در سال ۲۰۱۷ بود. در آن ماه روسیه ۱۱ میلیون و ۲۴۷ هزار بشکه نفت در روز تولید کرده بود که بالاترین رکورد پس از دوران اتحاد شوروی بود.

نواک اعلام کرد که نشستی در ماه سپتامبر میان کشورهای اوپک و غیراوپک، از جمله روسیه در الجزایر برگزار و در آن درباره وضعیت بازار نفت گفت‌وگو خواهد شد.

در نشست الجزایر همچنین درباره همکاری‌های بیشتر برای مدیریت بازار نفت با توجه به پیش‌بینی‌های عرضه و تقاضا در سه ماهه‌ سوم و چهارم سال ۲۰۱۸ و نیمه اول سال ۲۰۱۹ مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

نواک همچنین اعلام کرد که روسیه در نظر دارد با استفاده از ذخایر گاز خود، ۲۰ درصد از سهم بازار گاز طبیعی مایع جهانی را به دست آورد. او گفت: «من مطمئن هستم که به چنین هدفی دست خواهیم یافت.»

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.