ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

«ترکیه تسلیحات بیشتری در اختیار شورشیان سوریه قرار داد»

ترکیه از زمان نشست مشترک با ایران و روسیه در تهران، به‌منظور جلوگیری از حمله گسترده ارتش سوریه و متحدانش به ادلب، توزیع سلاح در میان شورشیان را افزایش داده است.

ترکیه از زمان نشست مشترک هفته گذشته با ایران و روسیه در تهران، کمک‌های نظامی بیشتری در اختیار شورشیان حاضر در منطقه ادلب و اطراف آن قرار داده است. شورشیان می‌گویند مقامات ترکیه اطمینان داده‌اند که برای مدت طولانی به‌اندازه کافی سلاح وجود دارد. در حالی که روسیه و آمریکا همچنان یکدیگر و متحدان هم را به تدارک حمله شیمیایی به ادلب متهم می‌کنند، کارشناسان سازمان ملل اعلام کردند که ارتش سوریه در سال جاری سه حمله دیگر با گاز کلر به حومه دمشق و ادلب انجام داده است.

یک سرباز و خودروی زرهی ترکیه در خط مرزی نزدیک به استان ادلب – عکس از آرشیو

رویترز چهارشنبه ۱۲ سپتامبر / ۲۱ شهریور در گزارش ویژه‌ای، به‌نقل از مسئولان بلندپایه شورشیان از کمک‌های تسلیحاتی ترکیه به شورشیان خبر داده است. یکی از مقامات ارشد ارتش آزاد سوریه که با مسئولان ترکیه‌ای مذاکره کرده و نخواست نامش فاش شود، به رویترز گفته است: «آن‌ها قول حمایت کامل ارتش ترکیه در یک نبرد طولانی را داده‌اند.»

سلاح‌هایی که در روزهای اخیر وارد سوریه شده‌اند، شامل مهمات و موشک‌های «گراد» می‌شوند.

ترکیه که از ۳,۵ میلیون نفر آواره سوری نگهداری می‌کند نسبت به حمله نیروهای دولتی سوریه و متحدانش به ادلب هشدار داده و نگران آن است که با این حمله شمار زیادی از جمعیت غیرنظامی این منطقه به سوی مرزهای ترکیه حرکت کنند. رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه نیز نسبت به وقوع یک فاجعه انسانی و خطر علیه امنیت ترکیه هشدار داده است.

فرمانده ارتش آزاد سوریه به رویترز گفته است: «این تجهیزات، سلاح‌ها و مهمات برای شورشیان این تضمین را می‌دهد که در یک جنگ فرسایشی منابع تسلیحاتی‌شان کاهش نیابد.»

یک فرمانده دیگر شورشیان گفته: «مخالفان مهمات جدیدی دریافت می‌کنند. آن‌ها نیاز بیشتری به مهمات ندارند. (...) مقامات ترکیه اطمینان داده‌اند که برای مدت طولانی به‌اندازه کافی سلاح وجود دارد.»

مقامات ترکیه هنوز واکنشی به این خبر نشان نداده‌اند.

استان ادلب واقع در شمال سوریه آخرین پایگاه شورشیان در این کشور است. حدود سه میلیون نفر در این منطقه زندگی می‌کنند که نیمی از آن‌ها افرادی هستند که در حملات نیروهای دولتی از نقاط دیگر سوریه به این منطقه گریخته‌اند.

از چند روز پیش نیروهای دولتی سوریه و متحدان روسی آن حملات هوایی و توپخانه‌ای خود را به جنوب این منطقه و منطقه مجاور در استان حما آغاز کرده‌اند. از این حملات به‌عنوان حملات تدارکاتی پیش از آغاز حملات گسترده زمینی به ادلب یاد می‌کنند. ارتش سوریه در حال استقرار نیروهای خود در خط مقدم جبهه است.

ترکیه در طول جنگ سوریه از برخی از گروه‌های شورشی متشکل در ارتش آزاد سوریه حمایت کرده است.

نیروهای اصلی شورشیان در ادلب را تحریر شام (جبهه النصره)، شاخه پیشین القاعده تشکیل می‌دهند.

ارتش ترکیه همچنین در هفته‌های اخیر نیروهای نظامی و سلاح‌های سنگین را به ۱۲ پست نظارت در منطقه ادلب فرستاده است، این منطقه در توافق سه کشور روسیه، ایران و ترکیه «منطقه کاهش تنش» عنوان شده است. ارتش ترکیه همچنین نیروهای خود را به قلمرو شورشیان سوریه در شرق و در ناحیه شمال شهر حلب فرستاده است.

با حمایت گسترده ترکیه، سازماندهی گروه‌های ارتش آزاد سوریه در شمال حلب و تبدیل آن به‌عنوان نیروی متحد موسوم به «ارتش ملی» با حدود ۳۰ هزار جنگنجو انجام شده است.

دو فرمانده شورشیان می‌گویند ترکیه دستور داده اکثریت این نیروها به سمت خطوط مقدم جبهه در ادلب حرکت کنند.

در بیانیه پایانی نشست مشترک حسن روحانی، ولادیمیر پوتین و رجب طیب اردوغان، رؤسای جمهور ایران، روسیه و ترکیه در تهران، آمده بود که منازعه سوریه هیچ راه‌حل نظامی ندارد و «تنها از طریق یک فرایند سیاسی مذاکراتی می‌توان به آن پایان داد».

«آتش‌بس کاری از پیش نخواهد برد»

با این حال، در حالی که اردوغان خواهان آتش‌بس شده، پوتین می‌گوید آتش‌بس کاری از پیش نخواهد برد زیرا شامل حال گروه‌های تندرو اسلامگرا که روسیه آن‌ها را تروریست می‌داند، نمی‌شود. حسن روحانی نیز گفته است که رژیم سوریه باید بر همه مناطق این کشور کنترل داشته باشد.

روسیه همچنین اعلام کرده که ترکیه وظیفه دارد که شبه‌نظامیان تندرو اسلامگرا را از مخالفان میانه‌رو حاضر در ادلب جدا کند.

منابع شورشیان گفته‌اند ترکیه قول داده که تا زمانی که روسیه مانع از حمله گسترده ارتش سوریه به ادلب می‌شود، اقدامات شدیدی علیه اسلامگرایان تندرو انجام دهد.

اسلامگرایان تندرو تاکنون به این درخواست ترکیه که خود را منحل کرده و پس از قطع رابطه خود با القاعده به ارتش آزاد سوریه بپیوندند، رد کرده‌اند.

روز گذشته در نشست شورای امنیت سازمان ملل، نیکی هیلی، سفیر آمریکا بار دیگر پیامدهای هرگونه حمله‌ به ادلب را ناگوار خواند و گفت تاکنون اقدامی که نشانه دهد روسیه، ایران و سوریه به راه حل سیاسی علاقه داشته باشند دیده نشده است.

جیمز متیس، وزیر دفاع آمریکا گفته است که واشنگتن در مورد استفاده از هرگونه سلاح شیمیایی در حمله احتمالی به ادلب به رژیم سوریه هشدار داده است. او گفت: «ما از نزدیک آن‌چه دولت بشار اسد در ادلب انجام دهد زیر نظر خواهیم داشت.»

از سوی دیگر مرکز آشتی ملی روسیه در سوریه نیز شورشیان را به تدارک حمله شیمیایی به ادلب متهم کرد و گفت افراد مسلح و کلاه‌ سفیدها برای حمله شیمیایی واقعی علیه غیرنظامیان در ادلب آماده می‌شوند.

«سه حمله شیمیایی دیگر توسط رژیم سوریه»

این اتهامات در حالی تکرار می‌شود که امروز (چهارشنبه) گروه کارشناسان حقوق بشر و جنایات جنگی سازمان ملل اعلام کردند که ارتش سوریه در جریان سه حمله دیگر به مناطق تحت کنترل شورشیان در حومه دمشق و ادلب در سال جاری میلادی از گاز کلر استفاده کرده است.

یک مقام سازمان ملل گفت با این سه مورد شمار حملات شیمیایی که کمیسیون تحقیقات سوریه از سال ۲۰۱۳ مستند کرده به ۳۹ مورد می‌رسد که از این میان ۳۳ مورد به دولت سوریه نسبت داده می‌شود. عاملان شش حمله دیگر هنوز شناسایی نشده‌اند.

سازمان ملل همچنین در گزارش خود گفته است که ارتش سوریه در حمله به دوما، از موشک‌های دست‌ساز زمین به زمین ساخت ایران استفاده کرده و برخی مهمات کشف‌شده از «تولیدات صنایع نظامی توپخانه‌ای ایران» است.

در آلمان، در پی انتشار گزارشی مبنی بر این‌که وزارت دفاع این کشور در حال بررسی احتمال مشارکت در یک اقدام نظامی در سوریه در صورت حمله شیمیایی رژیم اسد به ادلب است، هایکو ماس وزیر امور خارجه این کشور از حزب سوسیال دموکرات، مخالفت خود را با حمله هوایی به سوریه اعلام کرد و گفت: «نه دولت و نه پارلمان آلمان با حمله هوایی علیه سوریه موافق نیستند.» او تأکید کرد که آلمان بر اساس قانون اساسی خود به‌طور مستقل تصمیم می‌گیرد. گفته می‌شد که آمریکا از دولت آلمان درخواست کرده در صورت حمله شیمیایی به ادلب با این کشور و متحدانش در حمله به ادلب همکاری کند. ماس گفت هنوز درخواست مشخصی از سوی آمریکا ارائه نشده است.

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل در پایان نشست روز گذشته شورای امنیت درباره سوریه از ایران، ترکیه و روسیه خواست به تعهداتشان در توافق «آستانه» عمل کنند و مانع از وقوع «حمام خون» در ادلب شوند.

گوترش گفت حمله نظامی گسترده به ادلب به معنای یک «کابوس انسانی» است و از این نظر حتی با حملات به دیگر استان‌های سوریه متفاوت است.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.