ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

رئیس دانشگاه تهران: «محدودیتی برای ادامه تحصیل دانشجویان بازداشتی وجود ندارد»

در حالی که همه نگران محرومیت تحصیلی دانشجویان بازداشتی در اعتراضات دی ماه ۹۶ هستند، محمود نیلی می‌گوید «اشتباه» دانشجویان «ناشی از شرایط عمومی اجتماع و ناشی از جوانی» بوده.

پس از وزیر علوم و معاونش، حالا رئیس دانشگاه تهران هم گفته که منعی برای ادامه تحصیل دانشجویان بازداشتی در اعتراضات دی‌ماه وجود ندارد. او گفته دادگاه‌های برگزار شده «بدوی» بوده و احکام دانشجویان قطعی نیست.

تجمع در دانشکده روانشناسی تهران در اعتراض به صدور حکم قضایی برای دانشجویان

محمود نیلی احمدآبادی، رئیس دانشگاه تهران به ایلنا گفته با دادگستری، قوه قضاییه، نهادهای امنیتی و وزارت علوم مساله را دنبال می‌کند تا تجدیدنظر واقعی روی این احکام سنگین صورت بگیرد. او ابراز امیدواری کرده که همه «تبرئه شوند یا با حداقل احکام و بیشتر با احکام تعلیقی مواجه شوند».

نیلی همچنین گفته باید به دانشجویان فرصت خطاکردن داد و «اشتباه» دانشجویان را  «ناشی از شرایط عمومی اجتماع و ناشی از جوانی» دانسته است.

در اعتراضات سراسری دی ۹۶، تعدادی از دانشجویان بازداشت شدند و احکام آنها نیز از سوی قوه قضاییه صادر شده است. صدور احکام سنگین برای این دانشجویان اعتراضات صنفی و واکنش برخی از نمایندگان مجلس را برانگیخت.

وزیر علوم ایران نیز هفته گذشته اعلام کرد خبرهایی که با موضوع اخراج دانشجویان در فضای مجازی بازتاب یافته مبنای مشخصی ندارد. منصور غلامی اخراج دانشجویان بازداشتی از دانشگاه‌ها را رد کرده و گفته بود در فضای جدید ایجاد شده، برخورد با دانشجویان روش کار نیست و موارد باقی مانده از پیش هم مدیریت می‌شود.

غلامرضا غفاری، معاون فرهنگی وزیر علوم نیز اعلام کرده بود که قوه قضاییه نمی‌تواند دانشجویی را از دانشگاه‌ها اخراج کند مگر این که در حکم صادره چنین چیزی دیده شده باشد که تاکنون دیده نشده است.

قرار است تا پایان شهریور وضعیت دانشجویان مشخص شود.

پروانه سلحشوری تیرماه گذشته خبر از تهیه فهرست بیش از ۱۵۰ دانشجوی بازداشت شده در جریان اعتراضات سراسری دی ۹۶ و پس از آن داد و به نقش «وزارت اطلاعات» دولت حسن روحانی در صدور احکام قضایی برای برخی دانشجویان اشاره کرد.

او گفته بود تنها در چند دانشگاه برای ۱۷ نفر از دانشجویان احکام قضایی صادر شده و آمار ۵ نفره ارائه شده ازسوی وزارت علوم نادرست است.

هنگام بازداشت شماری از دانشجویان در جریان اعتراضات سراسری دی ۹۶ اعلام شد که این بازداشت‌ها پیشگیرانه بوده‌اند اما آن «بازداشت‌های پیشگیرانه» با صدور احکام قضایی سنگین همراه شدند.

صدور حکم قضایی می‌تواند به ستاره دار شدن این دانشجویان منجر شود. اصطلاح دانشجویان ستاره‌دار در ایران برای دانشجویانی به کار می‌رود که به دلیل فعالیت‌های سیاسی و اجتماعی از ادامه تحصیل منع شده‌اند. تاکنون تعداد زیادی از پذیرفته شدگان کنکور و دانشجویان در حال تحصیل به دلیل اعتقادات دینی یا فعالیت‌های مدنی از تحصیل محروم شده‌اند.

هفته گذشته اعلام شد که دولت بنا دارد برای حل مشکل دانشجویان ستاره‌دار لایحه‌ای به مجلس بفرستد.

بر این اساس قرار است «لایحه الحاق یک تبصره به ماده پنج قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور-مصوب سال ۱۳۹۲» از سوی دولت به مجلس شورای اسلامی ارسال شود.

این لایحه که از آن با عنوان «لایحه برخورداری همگان از حق تحصیل در دوره‌های آموزش عالی و حل مساله دانشجویان ستاره‌دار» نام برده شده، ۳ مرداد ۹۷ از سوی معاونت حقوقی پیشنهاد داده شده و در تاریخ ۱۸ شهریور ۹۷ در هیأت وزیران طرح و «با اعمال تغییرات مد نظر این هیأت»، به تصویب رسیده است.

این در حالی است که شورای صنفی دانشجویان ایران روز دوشنبه ۱۲ شهریور از بازگشت طرح ستاره‌دار کردن دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد و دکترا توسط وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اطلاعات خبر داده است.

بر اساس گزارش شورای صنفی دانشجویان ایران در یک ماه گذشته بیش از ۳۰ نفر از پذیرفته‌شدگان آزمون ورودی به دانشگاه‌ها در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا به سازمان سنجش احضار شده‌اند.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.