ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

کاهش موجودی اسکناس و سکه در بانک‌های ایران

بانک مرکزی ایران می‌گوید در حال حاضر حدود ۵۶ هزار میلیارد تومان اسکناس و سکه رایج بین مردم و شبکه بانکی در حال گردش است.

بر اساس آخرین آمار بانک مرکزی ایران از جریان اسکناس و سکه‌های رایج، بیش از ۵۶ هزار میلیارد تومان اسکناس و سکه در گردش اقتصاد کشور وجود دارد اما موجودی بانک‌های ایران، از جمله بانک مرکزی در این زمینه کاهش داشته است.

عکس از آرشیو

بانک مرکزی ایران در آمار تازه خود نشان می‌دهد که تا پایان تیر سال جاری اسکناس و سکه در اقتصاد کشور گردش حدود ۵۶ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومانی دارد، این رقم در مقایسه با ماه مشابه سال گذشته ۴۳۰۰ میلیارد تومان افزایش دارد.

بر اساس این آمار، از این میزان، نزدیک به ۴۱ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اسکناس و سکه در دست مردم قرار دارد که نسبت به سال گذشته حدود ۶۴۰۰ میلیارد تومان افزایش داشته است. اسفند سال گذشته حدود ۳۵ هزار میلیارد تومان اسکناس و سکه دست مردم قرار داشت.

اما موجودی اسکناس و سکه بانک‌ها حدود ۱۰ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان است که نسبت به سال قبل ۲۱۰۰ میلیارد تومان کاهش داشته است.

همچنین موجودی اسکناس و سکه بانک مرکزی به حدود ۴۵۰۰ میلیارد تومان می‌رسد که کاهش ۲۴۰۰ میلیاردی نسبت به سال قبل دارد.

این آمار نشان می‌دهد که در یک سال اخیر بخشی از موجودی اسکناس و سکه از بانک‌ها خارج و در دست مردم قرار گرفته است.

این در حالی است که گمرک ایران ۱۹ شهریور جاری ورود و خروج حتی یک سکه از ایران را ممنوع اعلام کرد.

اسکناس و سکه‌های فلزی پول رایج ایران را با واحد ریال تشکیل می‌دهند. بر اساس قانون پولی و بانکی، امتیاز انتشار پول رایج کشور در انحصار دولت است و این امتیاز، با رعایت مقررات این قانون، منحصراً به بانک مرکزی واگذار شده است.

از نیمه دوم سال گذشته که بحران ارزی شدت گرفت، معاملات دلالان سکه نیز بیشتر شد و رسانه‌های نزدیک به سپاه پاسداران و قوه قضائیه از «شناسایی و دستگیری دلالان سکه» خبر دادند و حتی دادگاهی هم برای محاکمه آن‌ها تشکیل شد.

روز گذشته، سه‌شنبه ۲۷ شهریور مؤسسه تجارت الکترونیکی «سکه ثامن» اعلام ورشکستگی کرد. این مؤسسه از سال ۱۳۹۵ با نام شرکت «آریو پرگاس آیلین» آغاز به‌کار کرده بود و عرصه فعالیت آن خرید و فروش آنلاین انواع سکه‌های طلا و همچنین طلای آب‌شده بود و هزاران نفر از طریق آن سکه و طلا معامله می‌کردند.

برخی از کاربران این مؤسسه در روزهای اخیر نمی‌‌توانستند از حساب‌های خود برداشت کنند.

این مؤسسه در اطلاعیه اعلام ورشکستگی خود چنین نوشت: «به اطلاع می‌رساند بنا به استفاده کاربران و تریدرها از ربات‌های غیرمجاز و همچنین کارمند ثامن که به نام شوهر خود معامله می‌کرد به مبلغ ۵۰۰ میلیون تومان و... به مبلغ ۵۰۰ میلیون تومان و سودهای غیر متعارف کاربران که به وسیله ربات‌ها و اتو رفرش استفاده شده است، به اطلاع می‌رساند سکه ثامن ورشکستگی خود را اعلام می‌نماید»

مؤسسه «سکه ثامن» اعلام کرد که کاربران آن تنها می‌توانند در طول روز سه‌شنبه پول‌های خود را بدون دریافت سودهای غیرمتعارف درخواست کنند.

امروز (چهارشنبه) پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات نیروی انتظامی (فتا) از مال‌باختگان مؤسسه «سکه ثامن» خواست تا مراقب فریب افراد سودجو و کلاهبردار باشند.

رامین پاشایی، معاون اجتماعی پلیس فتا در این‌باره گفت: «افراد سودجو با سوء استفاده از وضعیت پیش آمده در خصوص شرکت تجارت الکترونیکی سکه ثامن با تبلیغات گسترده در سایت‌ها، کانال‌ها و شبکه‌های اجتماعی به قربانیان و مال‌باختگان اعلام کرده‌اند با دریافت مبالغ به صورت نقدی بر اساس روابط و تعاملات با مدیریت شرکت مذکور، توانایی استرداد مبالغ و وجوهات آنان را دارند.»

او از مردم خواست تا «صرفاً از طریق مراجع قضایی و پلیس فتا پیگیر امورات خود باشند و از پرداخت هرگونه وجوهات به افراد سودجو و کلاهبردار خودداری کنند».

وضعیت بد اقتصادی ایران موجب شده که در سال‌های اخیر چندین مؤسسه مالی بدون پرداخت دارایی افراد تعطیل شده‌اند. مال‌باختگان بارها علیه این وضعیت و پاسخگو نبودن مسئولان کشوری دست به اعتراض زده‌اند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.