ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

#اعتراضات- از میان آن‌ها: رانندگان کامیون در چندین شهر اعتصاب کردند

رئیس دانشکده دندانپرشکی دانشگاه بهشتی تهران پس از تحصن دانشجویان استعفاء کرد. بازنشستگان فولاد خواستار پایان دادن به «دوره نکبت» خود شدند. کارکنان تعاونی سهام عدالت هم باردیگر تجمع کردند.

این مجموعه دربرگیرنده خبرهای اعتراضاتی است که یکشنبه یکم مهر صورت گرفته‌ یا در این روز خبرهای آنها منتشر شده‌اند. مجموعه ممکن است با اطلاعات جدید به‌روز شود.

تحصن دانشجویان دندانپزشکی دانشگاه بهشتی تهران. ۱ مهر ۱۳۹۷

دانشجویان دانشگاه دندانپزشکی بهشتی تحصن کردند، رئیس دانشگاه استعفاء کرد

دانشجویان دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی بهشتی تهران در اعتراض به «انتقال دانشجویان خارج از کشور» به این دانشگاه اعتصاب کردند. رئیس دانشکده هم در اعتراض به فشارها وزارت بهداشت و درمان برای انتقال دانشجویان خارجی به این دانشکده از سمت خود استعفا داد.

به گزارش خبرگزاری دانشجو محمد جعفر اقبال رئیس دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در اعتراض به فشارهای وارده به دانشگاه جهت انتقال دانشجویان خارجی به این دانشکده از سمت خود استعفاء کرد.

او پس از آن از مقام خود استعفاء کرد که شماری از دانشجویان دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی بهشتی تهران، یکشنبه یک مهر، در اعتراض به تصمیم وزارتخانه‌های بهداشت و درمان و علوم و تحقیقات و فناوری مبنی بر «انتقال دانشجویان دانشگاه‌های خارجی» به این دانشگاه، کمبود امکانات و افزایش هزینه‌ها در نمازخانه دانشکده اعتصاب کردند.

دانشجویان در نامه‌ای به رئیس دانشگاه پذیرش «بحث ورود دانشجویان تکمیلی که حداقل شرایط لازم و موجود در آیین‌نامه را نیز ندارند» را موجب «افزایش بار مشکلات» و «شکست و نزول جایگاه دانشگاه» دانستند و رئیس دانشگاه خواستند که «همراه دانشجویان» باشد.

خبرگزاری دانشگاه آزاد ایران، آنا، به نقل از دانشجویان گزارش داده است: «این دانشگاه از وزارت برای قبول و تائید تحصیل حدود ۱۰۰ دانشجوی انتقالی از دانشگاه های کشورهایی چون فیلیپین ، مجارستان ، اسلواکی که بعضا از فرزندان مسئولین کشور هم هستند، تحت فشارند».

این دانشجویان پس از تصمیم بانک مرکزی مبنی بر قطع سهمیه ارز دانشجویی قرار است به دانشگاه‌های داخلی بازگردند. بانک مرکزی در بخشنامه‌ای که مرداد امسال ابلاغ شد، اعلام کرد تنها تا پایان شهریور امسال ارز دانشجویی با نرخ مرجع ۴۲۰۰ تومان تامین خواهد شد.

معاون وزیر علوم و تحقیقات ایران گفته بود که دانشجویان دانشگاه‌های خارج از کشور در صورت تمایل می‌توانند برای ادامه تحصیل در دانشگاه‌های داخلی درخواست بدهند.

دانشجویان داندانپزشکی دانشگاه بهشتی در در بخش دیگری از نامه سرگشاده خود از عدم تامین مواد و تجهیزات لازم به دلیل مشکلات مالی انتقاد کردند و خرید این تجهیزات توسط دانشجویان را باعث تحمیل بار مالی فراوانی به دانشجویان و خانواده آن‌ها دانستند.

آنها همچنین انتقال دانشجویان پردیس دانشگاهی «جمال‌زاده» به دلیل عدم تکمیل ساختمان این دانشکده را موجب «افزایش مشکلات دانشجویان پردیس و دانشکده اصلی» خواندند و نوشتند: « همه دانشجویان دانشکده در مقابل هر طرحی که نتیجه‌ی آن نزول جایگاه علمی دانشکده و تخریب این خانه باشد ایستادگی خواهند کرد».

اعتصاب رانندگان کامیون در ۵۰ شهر

رانندگان کامیون از صبح یکشنبه یکم مهر دور تازه‌ای از اعتصاب را آغاز کردند. گزارش‌هایی مبنی بر اعتصاب رانندگان در پنجاه شهر مختلف منتشر شده است. در سبزوار نیز ماموران یگان ویژه پلیس کامیون‌ها را متوقف کردند.

این اعتصاب با فراخوان اتحادیه هماهنگ‌کنندگان رانندگان سراسر ایران و در اعتراض به عدم تحقق وعده مسئولان دولتی مبنی بر پیگیری مطالبات رانندگان کامیون در اعتصاب خرداد امسال، صورت گرفت.

در شبکه‌های اجتماعی تصاویر و ویدئوهایی از اعتصاب رانندگان در شهرهای قم، تبریز، اهواز، خرمشهر، اراک، خمینی‌شهر، تهران، ساوه، زرین‌شهر، ارومیه و چند شهر دیگر منتشر شده است. علاوه بر این رانندگان نفتکش پتروشیمی تبریز نیز اعتصاب کرده‌اند.

یک ویدئو از اعتصاب رانندگان در سبزوار منتشر شده که ماموران یگان ویژه مسیر تردد کامیون‌ها را مسدود کرده‌اند. این ویدئو را در ادامه ببینید:

[video width="854" height="480" mp4="https://www.radiozamaneh.info/u/wp-content/uploads/2018/09/ranandegan-kamiun-sabzevar-1.7.mp4"][/video]

برخی از رانندگان هم گفته‌اند که با فشارهای امنیتی برای عدم اعتصاب روبرو شده‌اند.

اتحادیه هماهنگ‌کنندگان رانندگان ایران در اطلاعیه‌ای  ۱۵ خواسته رانندگان کامیون و ترانزیت که برای دستیابی به آنها اعتصاب می‌کنند، را بیان کرده است.

رانندگان خواستار «افزایش حقوق بازنشستگی و سختی کار»، «کاهش قیمت لاستیک و لوازم یدکی»، «افزایش ۷۰ درصدی نرخ کرایه»، «کسر حق پرداختی بیمه رانندگان»، «حذف دلالان و واسطه‌ها از پایانه‌ها و باربری‌ها»، و «نظارت بر برخوردهای غلط و سلیقه‌ای مأموران راهنمایی و رانندگی و مجازات ماموران و افسران رشوه‌گیر» شده‌اند.

رانندگان کامیون خرداد امسال نیز اعتصاب کردند. به دنبال این اعتصاب مجلس شورای اسلامی کمیته ویژه‌ای برای «پیگیری مطالبات رانندگان» تشکیل داد. رانندگان اما مرداد امسال گفتند که وعده‌های مسئولان «تهی» بوده و هیچ یک از آنها تحقق نیافته است و به همین دلیل مرداد و شهریور نیز به صورت پراکنده در چندین شهر اعتصاب کردند.

یک ویدئو از اعتصاب رانندگان کامیون در تهران را ببینید:

[video width="640" height="352" mp4="https://www.radiozamaneh.info/u/wp-content/uploads/2018/09/ranandegan-tehran1.7.mp4"][/video]

در همین زمینه:

نمایندگان کارکنان تعاونی سهام عدالت مقابل سازمان خصوصی‌سازی تجمع کردند

جمعی از نمایندگان کارکنان تعاونی سهام عدالت ایران باردیگر با تجمع مقابل ساختمان سازمان خصوصی‌سازی، خواهان رسیدگی به وضعیت مطالباتی خود شدند.

تجمع کارکنان تعاونی سهام عدالت مقابل ساختمان خصوصی‌سازی- ۱ مهر ۱۳۹۷

یکی از معترضان به خبرگزاری دولتی کار ایران، ایلنا گفته است که وضعیت شغلی حدود ۱۵۰۰ تن کارگر پس از ۱۱ سال فعالیت در دفاتر شرکت‌های تعاونی سهام عدالت، هنوز مشخص نیست و آنها به دلیل پرداخت نشدن حدودا ۴۲ ماه از مطالبات مزدی‌مان، در وضعیت بد معیشتی قرار دارند.

این کارگر گفته است که به‌رغم سفر چندباره کارگران از شهرهای دورافتاده به تهران و چندین بار تجمع مقابل ساختمان‌ مجلس شورای اسلامی، خصوصی‌سازی و وزارت امور اقتصاد و داریی هنوز وضعیت شغلی و پرداخت مطالبات مزدی‌ کارگران نامشخص است که تعداد زیادی از آنها توانایی مالی کافی برای ثبت‌نام و خرید لوازم تحریز فرزندانشان ندارند.

به گفته او نمایندگان کارکنان تعاونی سهام عدالت ۲۰ شهریور «جلسه‌ای برای پرداخت بودجه و رفع موانع ایجاد شده توسط سازمان خصوصی‌سازی» با برخی مسئولان این سازمان برگزار کردند، «اما سازمان حاضر نشده از رفتارهای غیرقانونی خود در نحوه پرداخت دست بردارد».

او گفته است که سازمان خصوصی‌سازی به آیین‌نامه دولت مبنی بر نحوه پرداخت حقوق کارکنان پایبند نیست و در حالیکه ۲۵ میلیارد تومان اعتبار برای پرداخت حقوق معوق و سنوات سال‌های ۱۳۹۴ تا ۱۳۹۶ کارگران سهام عدالت تصویب شده، سازمان خصوصی‌سازی اعلام کرده فقط به دو نفر از کارکنان شرکت تعاونی سهام عدالت در هر شهرستان ۹۹۲ هزار تومان حقوق پرداخت می‌کند.

کانون کارگران بازنشسته فولاد البرز: به فقر ونکبت بازنشستگان پایان دهید

کانون کارگران بازنشسته فولاد البرز مرکزی در نامه‌ای به رئیس «صندوق حمایت و بازنشستگی کارکنان و بازنشستگان صنعت فولاد ایران» خواستار پایان دادن به «فقر و نکبت» کارگران بازنشسته شدند.

آنها در این نامه وضعیت کارگران بازنشسته فولاد را « دوران نکبت و شرمندگی» توصیف کردند و از او خواستند سیستم‌های مناسب برای از بین بردن بافت‌های فرسوده و تاریخ گذشته به کار بگیرد تا «تا این قشر کم‌درآمد و آسیب‌پذیر جامعه که واقعا مستحق کرامت هستند اینقدر تحقیر نشوند و حریم و حرمت شان محفوظ گردد».

کانون کارگران بازنشسته فولاد البرز مرکزی در این نامه سرگشاده نوشتند: «اغلب بازنشستگان بر این باورند که بعضی از مسئولین سرمست از قدرت و ثروت با بعضی از حرکات نمایشی برای فریب دیگران فضاسازی‌های تصنعی کهنه و نخ نما، وانمود می‌کنند که قصد خدمت به بازنشستگان را دارند، در صورتی که با پولتیک و مغلطه‌کاری و جنگ پنهانی و حرکت با چراغ خاموش عزم مبارزه با این قشر زحمتکش و مظلوم را دارند».

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.