ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

اطلاعات پزشکی آنلاین؛ تهدیدها وفرصت‌ها

دریافت آنلاین اطلاعات پزشکی، تشخیص بیماری و خودرمانی می‌تواند برای سلامتی شما بسیار گران تمام شود.

یک روز صبح از خواب بیدار می‌شوید و احساس می‌کنید سرتان مثل کوه سنگین است و راه گلویتان بسته شده است. ابتدا با کمی آب ولرم و عسل شروع می‌کنید و یک مسکن معمولی می‌خورید. اما بعد از چند ساعت همچنان سردرد و گلودرد دارید. این ایده که پزشک برای این مورد کاری نمی‌کند باعث می‌شود که به دنبال یک درمان خانگی سریع و موثر بروید. اولین کاری که می‌کنید این است که مشکل را در گوگل جست‌وجو ‌کنید. در موتورهای جست‌وجوگر ده‌ها صفحه نتیجه به دست خواهید آورد اما احتمالا در همان صفحه اول راه‌کار مورد نظرتان برای کاهش سردرد و از بین بردن خلط گلو را پیدا می‌کنید.  

دریافت آنلاین اطلاعات پزشکی، تشخیص بیماری و خودرمانی می‌تواند برای سلامتی شما بسیار گران تمام شود

جهان پهناور وب به شما این امکان را داده است تا هر زمان  و هرجا به اطلاعات پزشکی دست پیدا کنید و برای هر مشکلی هر اطلاعاتی را که لازم است، به دست آورید. فرقی نمی‌کند که بخواهید درمان گلودرد و علت‌های آن را بدانید یا علائم سرطان کلون، در اینترنت درباره همه آنها اطلاعات وجود دارد. اما آیا می‌دانستید که صحت اطلاعاتی که در اینترنت درباره بیماری‌ها و راه‌حل‌ها به ست می‌‌آورید می‌تواند بر اساس روش جست‌وجوی شما در جست‌وجوگرها تغییر کند؟

در بهترین حالت، جست‌وجوی اطلاعات پزشکی در اینترنت مانند شرکت در بخت آزمایی است؛ اول به علایم مشهود بیماری خود توجه می‌کنید و به طور شانسی به یک یا چند بیماری یا اصطلاح پزشکی می‌رسید. بعد هم خیلی سرسری از نتایج شانسی عبور می کنید و یکی از آنها را کاملا شانسی انتخاب می‌کنید.

حقیقت این است که دریافت آنلاین اطلاعات پزشکی، تشخیص بیماری و خودرمانی می‌تواند برای سلامتی شما بسیار گران تمام شود.

جست‌وجوی اطلاعات پزشکی عامل اضطراب و نگرانی

اگر در گوگل در مورد سکسه‌ای که بند نمی‌‌آید جست‌وجو کنید، نتایج جست‌وجو به شما خواهند گفت که سکسه می‌تواند به دلیل گلودرد ایجاد شود یا ناشی از مشکل قلبی یا حتی سرطان باشد. اغلب افراد در جست‌وجوهای خود برای یک علامت بیماری به اطلاعات ترسناکی دست پیدا می‌کنند. یک زخم  کوچک روی پوست می‌تواند به ده‌ها دلیل ایجاد شود اما هیچ بعید نیست شما در نهایت بر اساس اطلاعاتی که به دست آورده‌اید به این نتیجه برسید که سرطان دارید. در واقع این فقط یک پزشک است که قادر به این تشخیص است که سکسه ناشی از رفلاکس معده یا زخم روی دست ناشی از اگزمای پوستی است.

افراد زیادی هستند که به دریافت اطلاعات پزشکی از طریق جست‌وجوی اینترنتی اعتیاد دارند. آنها دائما در حال خود تشخیصی و خوددرمانی هستند. عملکرد وسواسی این افراد در یافتن بیماری از طریق داده‌های اینترنتی آنها را در دام جدی‌ترین و خطرناک‌ترین بیماری‌ای که اطلاعات آنلاین در اختیارشان گذاشته می‌اندازد.

پریسا بعد از چند روز انقباض سخت عضلاتش مثل همه ما سراغ گوگل رفت و راجع‌ به بیماری‌اش جست‌وجو کرد. اما آنچه او به دست آورد به یک وحشت غیرقابل توصیف تبدیل شد. در میان نتایج یافت شده، تارنمای یک دانشگاه به بیماری کروتزفلد جاکوب (جنون گاوی) اشاره کرده بود که یک بیماری مغزی کشنده و غیر قابل درمان است (در این تارنما از انقباض عضلات به عنوان یکی از نشانه‌های بیماری یاد شده است). این در حالی است که یک تارنمای دیگر اسکلروز جانبی آمیوتروفیک که بیماری کشنده مغزی است را پیشنهاد می‌داد؛ وضعیتی که پریسا را آنقدر دچار تنش و اضطراب کرد که تا یک هفته بعد که توانست وقت ملاقات با پزشک بگیرد به بی‌خوابی، توهم و حمله‌های عصبی دچار شد.  

تشخیص بیماری کار شما، اعضای خانواده و اینترنت نیست. این کار را به دست متخصص بسپارید

خوب است بدانید رفتار اجباری جست‌وجو در اینترنت و  تشخیص بیماری‌ها توسط آن یک اختلال است که آن را سایبرکندریا می‌نامند.

سایبر کندریا یک وضعیت نادر نیست. بلکه امروزه خیلی از افراد دچار آن هستند و اگر شما احساس می‌کنید دچار این اختلال هستید در حقیقت چیز خیلی عجیبی اتفاق نیفتاده است. حتی در مواردی متخصصان حوزه سلامت هم امروزه از وب‌سایت‌ها و مطالعه مجلات علمی ـ پزشکی در پی یافتن اطلاعات و به روزرسانی دانش خود هستند که  البته این مساله برای آنها هشدار دهنده و نگران کننده است.

نتیجه معکوس خوددرمانی

جست‌وجوی اینترنتی برای دریافت یک درمان خانگی سردرد یا آکنه یک چیز است و تلاش برای یافتن درمان سرفه‌های مداوم و دردهای عضلانی برای اجتناب از مراجعه به پزشک چیز دیگری است. گوش درد مداومی که هفته‌هاست آرام نگرفته می‌تواند ناشی از عفونت دندانی باشد و این چیزی نیست که درمان‌های خانگی و خوردن شلغم و عسل و آب‌گرم کاری و استفاده از پد‌های گرم برایش موثر باشد.

تشخیص‌های اشتباه و تلاش برای خوددرمانی از یک‌سو ممکن است شما را دچار این توهم کند که بیماری مهلکی دارید و از سویی می‌تواند عاملی باشد که شما بیماری را جدی نگیرید و با ممانعت از مراجعه به پزشک وضعیت سلامتی خود را به مخاطره بیندازید. تشخیص بیماری کار شما، اعضای خانواده و اینترنت نیست. این کار را به دست متخصص بسپارید.

تشخیص اینترنتی می‌تواند عامل مرگ شود

بدن انسان یک وب پیچیده از ارگان‌ها و عملکردهاست که با کمترین تحریکی از تعادل خارج می‌شود. مراقبت و درمان مناسب برای بازیابی و بازگشت عملکرد طبیعی بدن کافی است اما یک قدم اشتباه مثل مصرف داروی غلط و یا  تاخیر در مداخله پزشکی تهدید حیات آدمی است. دریافت اطلاعات پزشکی آنلاین و سرخود عمل کردن در مواجهه با بیماری یک تهدید بالقوه برای بدن شماست. شما یک فرد غیرمتخصص هستید که از طریق این اطلاعات تلاش می‌کنید یک راز پزشکی را دریابید. در اغلب موارد اطلاعات به دست آورده را با احساس بدن خود تطبیق می‌دهید و راه‌حل را جست‌وجو می‌کنید. اما راه‌حلی که به دست آورده‌اید ممکن است کاملا اشتباه باشد و حیات شما را به خطر بیندازد.

چگونه از اطلاعات پزشکی آنلاین استفاده کنید؟

زمانی که احساس می‌کنید بدنتان درست کار نمی‌کند، اولین قدم برای درمان این است که به پزشک عمومی مراجعه کنید. او کسی است که تشخیص‌های اولیه را بر اساس وضعیت بدن و سابقه و بیماری‌های شما انجام می‌دهد. انجام آزمایش‌ها و یا ارجاع شما به پزشک متخصص وظیفه پزشک عمومی است. یادتان باشد که فقط یک پزشک می‌تواند با توجه به دانش، تخصص و تجربه بیماری را درمان کند. یافته‌های اینترنتی فاقد توانایی پزشک هستند و عملا بی‌نتیجه و همانگونه که گفتیم خطرناک هستند. البته این به معنای آن نیست که از اطلاعات پزشکی اینترنتی نمی‌توانید استفاده کنید. بسیاری از توصیه‌های پزشکی که در وب‌سایت‌های مرتبط با سلامتی آورده می‌شوند، می‌توانند مفید باشند اما تشخیص و روش درمان را هرگز به اینترنت نسپارید.

علاوه بر این می‌توانید در اینترنت به جای جست‌وجوی راه‌های تشخیص و درمان بیماری بر اطلاعاتی تمرکز کنید که شما  را برای یافتن متخصص راهنمایی می‌کنند.

زمانی که بیماری و راه درمان آن توسط پزشک تشخیص داده شد، اطلاعات پزشکی اینترنتی می‌توانند به کمک‌تان بیایند تا جزئیات بیشتری در مورد بیماری خود بدانید. وب‌سایت‌هایی مانند وب‌مد که پرسش‌های شما در آنها توسط پزشکان واقعی  پاسخ داده می‌شوند در این موارد بسیار موثر هستند.

منابع آنلاین برای سلامتی بیشتر

منابع آنلاین یکی از راه‌های مفید برای توسعه سلامتی و تناسب اندام هستند.  شما می‌توانید از ویدیوهای ارائه شده در شبکه‌های اجتماعی برای نرمش و ورزش استفاده کنید. یا می‌توانید از توصیه‌های سلامتی برای داشتن تغذیه سالم استفاده کنید و یک برنامه غذایی مناسب پیدا کنید. همچنین اینترنت به شما این امکان را می‌دهد که زیر نطر پزشک یک رژیم غذایی را دنبال کنید.

یافتن گروه‌های حمایتی

داشتن شبکه‌ای از دوستان مجازی که وضعیت مشابه شما را دارند در روند بهبودی و درمان موثر هستند. از اینترنت برای یافتن گروه‌های حمایتی آنلاین استفاده کنید تا با کمک آنها شرایط سخت را تاب بیاورید و نسبت به وضعیت خود امیدواری کسب کنید. در اینترنت می‌توانید انواع گروه‌های حمایتی بیماری‌ها و شرایط خاص فیزیکی از بارداری تا دیابت و سرطان و مشکلات روحی را پیدا کنید و به آنها بپیوندید تا به خودتان کمک کنید.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.