ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

اعتصاب رانندگان کامیون وارد چهارمین روز خود شد

رسانه‌های حکومتی در ایران می‌گویند کامیون‌داران اعتصاب نکرده‌اند، اما گزارش‌ها حاکی از آن است که اعتصاب آن‌ها علیه شرایط بد اقتصادی، گران شدن لوازم یدکی و پایین بودن کرایه‌ها همچنان ادامه دارد.

در حالی‌که رسانه‌های حکومتی در ایران تلاش دارند تا اعتصاب کامیون‌داران را نادیده بگیرند، گزارش‌های منتشرشده نشان می‌دهند که اعتصاب کامیون‌داران علیه شرایط بد اقتصادی، گران شدن لوازم یدکی و پایین بودن کرایه‌ها همچنان ادامه دارد.

اعتصاب کامیون‌داران و رانندگان کامیون در ایران ـ عکس از آرشیو

بر اساس گزارش‌های منتشرشده چهارشنبه ۴ مهر اعتصاب کامیون‌داران و رانندگان کامیون ایران وارد چهارمین روز خود شد.

این اعتصاب دست‌کم در شهرهای اصفهان، نیشابور، قزوین، کرمانشاه، اردبیل، اهواز، شوش، زنجان و زرین‌شهر  ادامه دارد.

برخی گزارش‌ها نیز حاکی از آن است که بر اثر اعتصاب کامیون‌داران در اصفهان سیمان نایاب شده است.

کامیون‌داران و رانندگان کامیون از یکم مهر دور تازه‌ای از اعتصاب را آغاز کردند. در شبکه‌های اجتماعی تصاویر و ویدئوهایی از اعتصاب رانندگان در شهرهای مختلف منتشر شده است.

با این حال خبرگزاری کار ایران (ایلنا) در خبری به‌نقل از احمد کریمی، دبیر کانون انجمن‌های صنفی کامیون‌داران نوشته است که کامیون‌داران اعتصاب نکرده‌اند بلکه لاستیک و لوازم یدکی برای حرکت ندارند و «حمل‌ونقل جریان عادی خود را دارد».

روز گذشته، سه‌شنبه ۳ مهر نیز خبرگزاری‌های وابسته به دولت جمهوری اسلامی به نقل از  مدیران شرکت‌های حمل و نقل و روسای اتحادیه کامیونداران گزارش دادند که «رانندگان اعتصاب نکرده‌اند».

احمد کریمی گفته است: «وزارت صنعت به تعهداتش در عرضه لاستیک و نظارت بر بازار عمل نکرد.»

او مهم‌ترین مشکل کامیون‌داران را نبود لاستیک در بازار و لوازم و قطعات یدکی و افزایش جهشی قیمت آن‌ها دانست.

روز گذشته، (سه‌شنبه) در کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی جلسه‌ای با حضور نمایندگان برخی از وزارتخانه‌ها درباره اعتصاب کامیون‌داران تشکیل شد که به‌گفته دبیر کانون انجمن‌های صنفی کامیون‌داران، آمار و ارقامی که نمایندگان وزارت صمت (صنعت، معدن و تجارت) در این جلسه از وضعیت بازار لاستیک ارائه دادند «هیچ یک درست نبود» و نمایندگان مجلس تذکر جدی به نمایندگان وزارت صمت دادند.

احمد کریمی افزود قرار بر این شد که ارز مورد نیاز برای واردات ۵۰۰ هزار حلقه لاستیک تامین شود. همچنین به دستور معاون اول رئیس‌جمهور تعرفه واردات لاستیک از ۲۰ درصد به ۵ درصد کاهش پیدا کرد.

در حال حاضر انواع لاستیک خودروهای سنگین در بازار با قیمتی بیش از سه برابر و لاستیک خودروهای سبک با افزایشی ۵۰ تا ۶۰ درصدی نسبت به نرخ مصوب به فروش می‌رسند. به‌گفته مصطفی تنها، سخنگوی انجمن صنفی صنعت تایر دو حلقه لاستیک خودرو سنگین که قیمتی در حدود دو میلیون تومان دارد در بازار به قیمتی بیش از ۲,۵ تا سه برابر به فروش می‌رسد و لاستیک‌های سبک نیز بیش از ۵۰ تا ۶۰ درصد گران‌تر به‌فروش می‌رسند.

علیرضا سیاهپور، مدیرکل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای فارس نیز روز چهارشنبه به خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) گفت بخشی از مطالبات کامیون‌داران شامل افزایش قیمت حمل بار، برخورد با شرکت‌های متخلف، برخورد با اجحافی که نسبت به رانندگان انجام شده بود و بیمه تکمیلی به نتیجه رسیده است.

ادامه اعتصاب رانندگان کامیون موجب کمبود سوخت در برخی از جایگاه‌های توزیع بنزین شد. روابط عمومی شرکت ملی پخش فراورده‌های نفتی ایران هم در واکنش به تشکیل صف طولانی مقابل جایگاه‌های توزیع سوخت در استان هرمزگان، از شهروندان خواست «از تجمع مقابل جایگاه‌های سوخت خودداری نمایند».

دوشنبه ۲ مهر تصاویری از تشکیل صف طولانی مقابل جایگاه‌های سوخت در استان بوشهر و هرمزگان منتشر شده بود.

شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی میزان ذخیره‌سازی سوخت در تأسیسات و انبارهای شرکت ملی پخش فراورده‌های نفتی منطقه هرمزگان را «به میزان مورد نیاز مردم» اعلام کرد و از مردم خواست «بابت تأمین سوخت» نگران نشوند.

برخی از مقام‌های قضائی نیز اعتصاب‌کنندگان را به برخورد قضائی شدید تهدید کردند. دادستان شیراز در همین رابطه گفت: «با کسانی‌که به هر شکل مانع خدمات رسانی و جابه جایی بار و کالا شوند، بر اساس قانون برخوردی جدی انجام می شود». این مقام قضائی رانندگان اعتصابی را به محکوم شدن به «محاربه» تهدید کرد.

رانندگان کامیون پیش از این نیز شهریور، مرداد و خرداد امسال در اعتراض به مشکلات صنفی خود اعتصاب کردند. به دنبال این اعتصاب مجلس شورای اسلامی کمیته ویژه‌ای برای پیگیری مطالبات رانندگان کامیون تشکیل داد.

رانندگان آن‌گونه که در فراخوان شورای هماهنگ کننده رانندگان سراسر ایران آمده، خواستار افزایش نرخ کرایه بار، تامین قطعات یدکی و لاستیک ارزان قیمت، کاهش سهم شرکت‌های باربری از نرخ کرایه، پرداخت سهم دولت حق بیمه رانندگان هستند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.