ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

رسانه‌های نزدیک به سپاه ویدئوی تازه‌ای از تنش قایق‌های تندرو با کشتی‌های آمریکایی منتشر کردند

پس از بر سر کار آمدن ترامپ که از مخالفان سرسخت توافق هسته‌ای با ایران بود، گزارش‌ها از توقف تنش قایق‌های تندرو با کشتی‌های آمریکایی در هراس از برهم‌خوردن برجام حکایت داشت.

همزمان با شدت‌گرفتن تنش‌ها بین تهران و واشنگتن، رسانه‌های نزدیک به سپاه پاسداران ایران شنبه هفتم مهر ویدئویی منتشرنشده از تنش قایق‌های تندرو با کشتی‌های آمریکایی در خلیج فارس منتشر کردند. تصور می‌شد این تنش‌ها در ماه‌های اخیر پایان یافته باشد.

— خبرگزاری فارس (@FarsNews_Agency) September 29, 2018


این ویدئو تصاویری از تنش قایق‌های سپاه با ناو هواپیمابر «تئودور روزولت»، یکی از بزرگترین رزم‌ناو‌های جهان و نیز بازرسی یک کشتی باربری متعلق به آمریکا را در برداشت.

این ویدئو ادعا می‌کند که قایق‌های تندرو اول فروردین امسال به رزمناو روزولت نزدیک شده‌اند.

همچنین در مورد کشتی باری ادعا شده است که این کشتی هشتم اردیبهشت ۱۳۹۴، ۲۵۰۰ کانتینر تجهیزات نظامی آمریکا و فرانسه به عنوان اعضای ائتلاف بین‌المللی علیه دولت اسلامی (داعش) را حمل می‌کرد. گزارشگر این ویدئو ادعا می‌کند که هواپیماهای نظامی ائتلاف پس از توقیف کشتی به دست ایران بر فراز آن حاضر شدند اما پس از اخطار سپاه، محل را ترک کردند.

نیروی دریایی سپاه پاسداران کنترل آب‌های سرزمینی ایران در خلیج فارس را به عهده دارد. کنترل دریایی خزر و عمان نیز به ارتش واگذار شده‌. نیروی دریایی سپاه در بندر عباس، بندر لنگه، بوشهر، ماهشهر و عسلویه مستقر است.

قایق‌های تندرو سپاه در سال‌های گذشته در گروه‌های بیست یا سی‌تایی به ناوهای آمریکایی نزدیک می‌شدند. تنها در سال ۲۰۱۶ قایق‌های تندروی سپاه دست‌کم ۳۵ مورد برای کشتی‌های جنگی آمریکایی در خلیج فارس ایجاد مزاحمت کردند.

تنش کشتی‌های تندرو سپاه با کشتی‌های آمریکایی از موضوعات حساس در تنش‌های بین دو کشور در خلیج فارس است. دونالد ترامپ در دوران کارزار تبلیغاتی انتخابات ریاست‌جمهوری با اشاره به بازداشت ۱۵ ساعته ملوان‌های آمریکایی در ۲۲ دی ۱۳۹۴، از «ضعف ارتش آمریکا» در دوران باراک اوباما، رئیس‌جمهور پیشین آمریکا انتقاد کرده بود.

در ژانویه ۲۰۱۶ نیروی دریایی سپاه پاسداران ۱۰ ملوان آمریکایی را بازداشت کرد

سپاه آن زمان تصاویری از دستگیری ملوان‌های آمریکایی بر عرشه یک قایق منتشر کرده بود.

او وعده داده بود که اگر به ریاست‌جمهوری برسد اجازه چنین اتفاقی را ندهد و به ارتش دستور مقابله خواهد داد.

پس از بر سر کار آمدن او که از مخالفان سرسخت توافق هسته‌ای با ایران بود، گزارش‌ها از توقف این تنش‌ها در هراس از برهم‌خوردن «برنامه جامع اقدام مشترک» (برجام) حکایت داشت. روزنامه وال استریت ژورنال در گزارشی که جمعه ۲۶ ژانویه امسال / ششم بهمن‌ گذشته منتشر کرد، از ناپدید شدن غیر منتظره قایق‌های تندرو سپاه در خلیج فارس خبر داد و نوشت:

«قایق‌های تندروی ایرانی که مدت‌ها با مانورهای خطرناک خود برای نیروی دریایی آمریکا در خلیج فارس مزاحمت ایجاد می‌کردند، ناگهان ناپدید شده‌اند. ظاهراً حکومت ایران باتوجه به این احتمال که ممکن است دولت آمریکا توافق هسته‌ای را لغو کند، از افزایش تنش‌ها نگران است.»

علی عظمایی، فرمانده منطقه پنجم نیروی دریایی سپاه پاسداران در واکنش به این گزارش‌ها از «تغییر رفتار آمریکایی‌ها در خلیج فارس و تنگه هرمز» خبر داد و گفت آمریکا به مقررات بین‌المللی در ترددها توجه بیش‌تری نشان می‌دهد.

رئیس جمهور ایالات متحده خود پنجشنبه ۲۶ آوریل/ ششم اردیبهشت در برنامه «فاکس و دوستان» گفت: «دولت قبل توافق بسیار بدی با ایران امضا کرد ... [ایرانی‌ها] تنها کاری کردند این بود که شعار مرگ بر آمریکا، مرگ بر آمریکا را فریاد زدند. البته این شعارها در زمان دولت قبل بیشتر بود و اکنون کمتر شده و اخیراً نیز قایق‌های کوچکشان دیگر اطراف کشتی‌های ما دور نمی‌زنند چون می‌دانند اگر این کار را انجام دهند، نمی‌توانند مدت زیادی به این دور زدن‌ها ادامه دهند.»

تحریم‌های پس از برجام و تنگه هرمز

اما نگرانی‌های ایران از خروج آمریکا از برجام پس از وقوع این اتفاق دیگر محلی از اعراب ندارد. ترامپ ماه مه/ اردیبهشت از برجام خارج شد و دستور بازگشت تحریم‌ها را داد. دور جدید تحریم‌ها که از چهارم نوامبر / ۱۳ آبان آغاز خواهد شد، صنعت نفت ایران را هدف قرار می‌دهد. انتشار ویدئوی سپاه در این راستا و برای نشان‌دادن قدرت ایران در کنترل تنگه هرمز ارزیابی می‌شود.

حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران در دیدار ۱۱‌ تیر با جمعی از ایرانیان ساکن سوئیس تهدید کرده بود رساندن صادرات نفت ایران به صفر به معنای رساندن صادرات نفت منطقه به صفر است. این تهدید با حمایت هماهنگ مقام‌های ارشد جمهوری اسلامی و فرماندهان سپاه پاسداران همراه شد. علی خامنه‌ای، رهبر ایران در دیدار با مسئولان وزارت خارجه این تهدید را «سیاست و رویکرد نظام» نامید. قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس نیز گفت که دست روحانی را به خاطر «سخنان حکیمانه ارزشمند و قدرتمندانه» می‌بوسد.

روحانی سپس در سخنانی بی‌سابقه تهدیدهایش را مضاعف کرد و گفت «تنگه های زیادی داریم؛ تنگه هرمز فقط یکی از آنهاست» و «جنگ با ایران مادر همه جنگ‌ها» خواهد بود. این سخنان با واکنش تند ترامپ روبه‌رو شد که خطاب به روحانی توئیت کرد «دیگر هرگز ایالات متحده را تهدید نکن، وگرنه مستوجب عواقبی خواهی شد که در طول تاریخ تاکنون کمتر کسی با آن روبه‌رو شده ‌است.»

در همین زمینه

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • علی

    خالی بندی شما فقط زورتان به جوانهای توی خیابان میرسه. بقیه همش دروغه