ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

دیپلمات ایرانی دستگیرشده در آلمان به بلژیک مسترد می‌شود

دادستانی شهر بامبرگ آلمان گفته که در پرونده حمله به گردهمایی تیرماه مجاهدین خلق در فرانسه، اسدالله اسدی دیپلمات بازداشت‌شده ایرانی مظنون به بمب‌گذاری از مصونیت دیپلماتیک برخوردار نخواهد بود.

دادگاه شهر بامبرگ آلمان اعلام کرد که اسدالله اسدی، دیپلمات ایرانی مظنون به بمب‌گذاری در گردهمایی مجاهدین خلق در فرانسه به بلژیک مسترد خواهد شد.

اسدالله اسدی دیپلمات ایران در اتریش و ساکن وین، در ماه ژوئیه گذشته در نزدیکی شهر آشافنبورگ آلمان بازداشت شد.

دادگاه ایالتی بامبرگ روز دوشنبه یکم اکتبر / ۹ مهر اعلام کرد که حکم بازداشت اسدالله اسدی دیپلمات ایرانی مظنون به بمب‌گذاری در گردهمایی مجاهدین خلق در فرانسه را صادر کرده و تصریح کرده است که مصونیت دیپلماتیک در پرونده او در نظر گرفته نخواهد شد.

پیش از این، وزارت خارجه اتریش مصونیت دیپلماتیک اسدالله اسدی را لغو کرده بود.

هنوز روشن نیست که دادستانی بامبرگ چه زمانی این دیپلمات جمهوری اسلامی را به بلژیک مسترد خواهد کرد.

اسدالله اسدی دیپلمات ایران در اتریش و ساکن وین، در ماه ژوئیه گذشته به دستور قضائی اروپایی در نزدیکی شهر آشافنبورگ آلمان واقع در ایالت بایرن بازداشت شد.

اسدی متهم است که به‌همراه سه نفر دیگر، از جمله یک زوج بلژیکی ایرانی‌تبار، نقشه داشتند که ۳۰ ژوئن / ۹ تیر به گردهمایی سازمان مجاهدین خلق در منطقه ویوپنت در شمال پاریس حمله کنند. بازداشت اسدی پس از بازداشت زوج بلژیکی ـ ایرانی که از خودرو آن‌ها مواد منفجره قوی پیدا شد، صورت گرفت.

دادستان بلژیک کشف این اقدام تروریستی را نتیجه «همکاری خوب دولت بلژیک و مقامات قضایی فرانسوی و آلمانی» عنوان کرد.

گردهمایی سالانه سازمان مجاهدین خلق با شرکت مریم رجوی، رهبر این سازمان و چند سیاستمدار غربی از جمله رودی جولیانی، شهردار سابق نیویورک، که وکیل شخصی رئیس جمهوری آمریکا نیز هست، برگزار شده بود. روزنامه گاردین همزمان گزارش داد که جوانان کثیری از اروپای شرقی و پناهندگان کشورهای مختلف نیز با خرج مجاهدین و با اتوبوس به این گردهمایی برده شدند.

پس از بازداشت‌های صورت‌گرفته در بلژیک و آلمان، کانال دو تلویزیون اسرائیل گزارش داد که نقشه حمله به گردهمایی مجاهدین خلق با همکاری سرویس اطلاعاتی اسرائیل با نهادهای اطلاعاتی کشورهای آلمان، فرانسه و بلژیک خنثی شده است. موساد ادعا کرد که برای ردگیری مظنونان و خنثی کردن این حمله، «اطلاعاتی حیاتی» در اختیار دولت‌های اروپایی گذاشته بود. بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل ۱۴ تیر پس از بازداشت دیپلمات ایرانی از اروپا خواست تا موضع سرسختانه‌تری علیه ایران اتخاذ کند.

ایران این اتهام‌ها را رد کرده و آن را توطئه بر ضد توافق هسته‌ای می‌خواند. جمهوری اسلامی تأکید کرده که هیچ ارتباطی با ماجرای حمله به میتینگ مجاهدین خلق نداشته و آن را صحنه‌سازی و نتیجه اختلافات داخلی سازمان مجاهدین خلق دانسته است.

این اقدام بر روابط ایران و فرانسه نیز تأثیر گذاشت. در ماه گذشته میلادی (سپتامبر)، مقامات فرانسه اعلام کردند که تا زمانی که ایران اطلاعاتی درباره طرح ناکام بمب‌گذاری در گردهمایی سازمان مجاهدین خلق در اختیار پاریس نگذارد، این کشور سفیر جدیدی به تهران معرفی نخواهد کرد.

سفیر فرانسه تابستان امسال ایران را ترک کرد و به جای او کاردار این کشور فعالیت دارد. ایران نیز باید سفیر جدیدی به پاریس بفرستد.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.