ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

پوتین با هند قرارداد نظامی کلان می‌بندد

آمریکا کشورهایی را که از روسیه سامانه دفاعی بخرند تحت تحریم قرار می‌دهد. هند می‌خواهد در جریان دیدار پوتین از دهلی نو از روسیه سامانه اس۴۰۰ به ارزش میلیاردها دلار بخرد.

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، پنج‌شنبه ۴ اکتبر / ۱۲ مهر برای یک دیدار دو روزه به هند می‌رود. در این سفر دو کشور قرارداد تسلیحاتی به ارزش میلیاردها دلار امضا خواهند کرد که در آن روسیه سامانه‌های دفاع موشکی اس۴۰۰ در اختیار هند قرار خواهد داد. این در حالی است که چنین قراردادی با روسیه خطر تحریم‌های آمریکا را در پی دارد. هند و آمریکا در سپتامبر (شهریور) سال جاری توافق‌نامه‌ای درباره امنیت و ارتباطات نظامی امضا کرده بودند.

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه و نارندرا مودی، نخست‌وزیر هند ـ عکس از آرشیو

پیش از دیدار پوتین و وزیران اصلی روسیه از هند، کرملین اعلام کرد که مهمترین قراردادی که در جریان این سفر بسته خواهد شد، قرارداد ۵ میلیارد دلاری تسلیحاتی سامانه‌ دفاع موشکی اس۴۰۰ است.

روز قبل از رسیدن پوتین به هند، واشنگتن آب سردی بر تلاش‌های دهلی نو برای معافیت از تحریم‌ها ریخت، تحریم‌هایی که در چارچوب قانون «مقابله با دشمنان آمریکا از طریق تحریم‌ها» (CAATSA) وضع شده‌اند.

آمریکا تحریم‌های گسترده‌ای را علیه روسیه اعمال کرده که بر اساس آن هر کشوری که در بخش‌های دفاعی و اطلاعاتی با روسیه مبادلاتی انجام دهد، ممکن است با تحریم‌های ثانوی آمریکا مواجه شود.

قانون «مقابله با دشمنان آمریکا از طریق تحریم‌ها» با رأی کنگره و سنای آمریکا، علیه ایران، روسیه و کره شمالی در ژوئن ۲۰۱۷ به تصویب رسید، تا با آن‌چه اقدامات خطرناک و دشمنانه این کشورها در قبال آمریکا و متحدانش خوانده شده ‌است، مقابله کند.

خبرگزاری پی‌تی‌آی هند، به نقل از یک سخنگوی وزارت خارجه آمریكا نوشته است که در این قانون توجه ویژه‌ای به ارتقاء سیستم‌های تسلیحاتی از جمله سامانه موشكی اس۴۰۰ شده است.

واکنش آمریکا در قبال خرید نظامی هند از روسیه ۴ نوامبر / ۱۳ آبان روشن خواهد شد. آمریکا در آن تاریخ تجارت با روسیه و همچنین تحریم‌های نفتی ایران را در مرکز توجه قرار خواهد داد.

هند دومین خریدار بزرگ نفتی ایران است و با تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران، در این زمینه نیز با مشکلاتی روبه‌رو خواهد شد.

ماه گذشته واشنگتن علیه ارتش چین تحریم‌های مالی اعمال کرد زیرا این کشور جنگنده‌های سوخوی سو۳۵ و سامانه اس۴۰۰ از روسیه خریده بود.

در همین حال آمریکا در مورد هند در وضعیت دشواری قرار دارد زیرا از سوی دیگر خواهان روابط بیشتر با دهلی نو است تا از دامنه قدرت چین در منطقه بکاهد، موضوعی که هند نیز از آن بیم دارد.

هند و آمریکا  ۶ سپتامبر / ۱۵ شهریور توافق‌نامه‌ای درباره امنیت و ارتباطات نظامی امضا کردند تا از این طریق آمریکا بتواند تجهیزات پیشرفته نظامی در اختیار هند قرار دهد. گفته می‌شد که این توافق‌نامه می‌تواند احتمال تحریم هند از سوی آمریکا به‌دلیل خرید سامانه دفاع موشکی اس۴۰۰ از روسیه را کاهش دهد. واشنگتن و دهلی نو همچنین اعلام کردند که یک مانور نظامی مشترک برای سال ۲۰۱۹ سازماندهی خواهند کرد.

پوتین و نارندرا مودی، نخست‌وزیر هند، احتمالاً در مورد معامله بر سر چهار فروند کشتی «فریگیت کلاس کریواک» به ارزش دو میلیارد دلار و ۲۰۰ فروند بالگرد سبک به ارزش یک میلیارد دلار مذاکره خواهند کرد.

کارشناسان نظامی می‌گویند هند از آن رو سامانه دفاع موشکی اس۴۰۰ می‌خرد تا هم کمبودهای دفاعی خود را جبران کند و هم در برابر گسترش نفوذ چین و همچنین تهدیدات پاکستان مجهز باشد.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.