ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

دولت افغانستان همکاری با شرکت‌های خصوصی نظامی را رد کرد

در پی فشارهای تازه «بلک‌واتر» برای حضور در افغانستان، مقامات دولت افغانستان به این‌که پیمانکاران خصوصی نیروهای مسلح این کشور را آموزش دهند، واکنش نشان دادند.

اریک پرینس، بنیانگذار «بلک‌واتر»، شرکت خصوصی خدمات نظامی آمریکایی بیش از یک سال است که بر مقامات آمریکا فشار آورده‌ تا بخشی از عملیات نظامی ـ خدماتی ارتش آمریکا در افغانستان را به بخش خصوصی بسپرند. دولت افغانستان اما مخالفت خود را با چنین اقدامی اعلام کرده است.

نیروهای آمریکایی در حال آموزش به نیروهای امنیتی افغانستان ـ عکس از آرشیو

«بلک‌واتر» که در زمینه مدیریت شرایط بحرانی، ارائه خدمات لجستیکی، سرویس‌های امنیتی و نیروهای مسلح خصوصی فعالیت می‌کند سال‌ها در عراق فعال بوده و دفتر مرکزی آن در شهر مک‌لین ایالت ویرجینیای آمریکا قرار دارد.

اریک پرینس، بنیانگذار این شرکت در دیدار اخیر خود از کابل با چندین شخصیت سیاسی افغانستان لابی کرد و در مورد طرح خصوصی‌سازی خدمات نظامی با رسانه‌هایی همچون شبکه تلویزیونی طلوع‌نیوز افغانستان و نیویورک تایمز مصاحبه کرد.

محمد اشرف غنی، رئیس‌جمهور افغانستان با نزدیک شدن انتخابات ماه آوریل این پیشنهاد را بارها رد کرده است و مشاور امنیت ملی او نیز در بیانیه‌ای این طرح را «مخرب و بحث‌برانگیز» دانسته و آن را محکوم کرده.

در این بیانیه آمده است: «تحت هیچ شرایطی دولت و مردم افغانستان اجازه نخواهند داد که مبارزه علیه تروریسم به یک کسب‌وکار خصوصی و سودآور تبدیل شود.»

جیمز متیس، وزیر دفاع آمریکا نیز ۲۸ اوت / ۶ شهریور سال جاری این پیشنهاد را رد کرد و گفت: «اگر آمریکایی‌ها اعتبار ملت خود را در مقیاس قرار دهند، خصوصی‌سازی احتمالاً پیشنهاد عاقلانه ای نیست.»

گری اندرسون، از سرهنگان بازنشسته تفنگداران دریایی آمریکا پیش از این، پیشنهاد اریک پرینس را قابل بررسی دانسته و گفته بود: «آمریکا با اجرای این طرح چیزی را برای از دست دادن ندارد و در صورت موفقیت می‌تواند به‌طور گسترده‌تری از سربازان اجیر به جای نیروهای ارتش آمریکا در افغانستان استفاده کند.»

مقامات افغانستان می‌گویند که هر حرکتی برای جایگزینی مشاوران نظامی آمریکا با پیمانکاران خصوصی مشروعیت دولت را به خطر می‌اندازد و به اتهامات طالبان مبنی بر این‌که جنگ منافع خارجی را تأمین می‌کند، دامن می‌زند.

یکی از مقامات بلندپایه امنیتی افغانستان با کمی شوخی می‌گوید: «اگر چنین شود من هم به طالبان می‌پیوندم.»

اریک پرینس که افسر سابق یگان ویژه نیروی دریایی آمریکاست و خواهرش، بستی دواس، وزیر آموزش در کابینه دونالد ترامپ است، می‌خواهد سربازان بازنشسته نیروهای ویژه آمریکایی و دیگر کشورهای متحد را جایگزین نیروهای افغان، مشاوران نظامی آمریکا و ناتو کند.

طرح این پیشنهاد در سال گذشته، زمانی که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا در حال بررسی استراتژی جدید خود برای افغانستان بود آغاز شد اما تصویب نشد و به جای آن واشنگتن دستور داد هزاران سرباز دیگر برای تقویت نیروهای موجود به افغانستان اعزام شوند.

آمریکا در حال حاضر ۱۴ هزار سرباز در افغانستان دارد که در آموزش و پشتیبانی نیروهای افغانستانی و همچنین در عملیات جداگانه ضدتروریسم علیه گروه‌های تندرویی مانند «دولت اسلامی» (داعش) شرکت دارند.

بر اساس استراتژی اعلام شده که بیش از یک سال از آن می‌گذرد، با افزایش سربازان و حملات هوایی علیه طالبان هدف کشاندن شورشیان به پای میز مذاکره است.

در ماه ژوئن گذشته آتش‌بس کوتاه‌مدت با طالبان این امید را برانگیخت که گام‌هایی به سوی صلح برداشته شود اما پیش‌روی در این زمینه بسیار کُند بوده و در حملات متعدد طالبان به نقاط مختلف افغانستان از جمله در غزنی ده‌ها تن از مردم و نیروهای امنیتی افغانستان کشته شده‌اند. بر این اساس پرسش‌هایی درباره موفقیت استراتژی جدید آمریکا مطرح شده است.

از آن‌جایی که ترامپ از عدم پیشرفت امر صلح ناراضی است، این بیم در میان برخی از دیپلمات‌ها وجود دارد که جریان امور برعکس شود و ترامپ نیروهای آمریکا را از افغانستان خارج کند؛ اقدامی که موجب سقوط دولت مورد حمایت غرب خواهد شد.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.