ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

واشنگتن در حال بررسی معافیت برخی کشورها از تحریم‌های نفتی ایران است

علی‌رغم اجرایی‌شدن دور دوم تحریم‌ها از ابتدای ماه نوامبر، هند،‌ دومین خریدار بزرگ نفت ایران به خرید ۹ میلیون بشکه نفت از این کشور در نوامبر ادامه می‌دهد.

دورنمای کاهش تولید نفت خام بر اثر اجرای تحریم‌های نفتی علیه ایران، قیمت این کالا در بازار جهانی را به بیشترین سطح در چهارسال اخیر رسانده‌است. یک مقام آمریکایی به خبرگزاری «رویترز» گفته است که واشنگتن فعالانه در حال بررسی معافیت برخی کشورها از این تحریم‌های نفتی است.

تحريم‌های آمریکا عليه صادرات نفت ایران قیمت این کالا را افزایش داده است

این مقام آمریکایی جمعه پنجم اکتبر / ۱۳ مهر به شرط ناشناس‌ماندن در گفت‌و‌گو با رویترز اعلام کرد که دولت دونالد ترامپ «در میانه فرآیند درونی» قائل شدن معافیت موسوم به «معافیت پس از کاهش قابل توجه» است. این معافیت در مورد کشورهایی صدق می‌کند که واردات نفت از ایران را به شکل  برای برخی کشورها است.

دونالد ترامپ،‌ رئیس‌جمهوری ایالات متحده ماه مه / اردیبهشت سال جاری از توافق هسته‌ای ایران خارج شد و دستور بازگشت تحریم‌ها را داد. تحریم‌هایی که از چهارم نوامبر / ۱۳ آبان اجرایی می‌شوند، صنعت نفت ایران را هدف قرار می‌دهند.

تا کنون هیچ یک از مقام‌های دولت ترامپ نگفته بودند که واشنگتن درگیر فرآیند بررسی معافیت از تحریم‌ها علیه ایران است.

مایک پومپئو، وزیر خارجه ماه گذشته در سفر به هند،‌ یکی از بزرگترین شریکان نفتی ایران از درنظرگرفتن معافیت برای برخی خریداران نفت این کشور خبر داده بود تا به گفته او برای پایان‌دادن به تجارت با ایران «کمی وقت بیشتر» داشته باشند.

واشنگتن پیش از این گفته است که قصد به صفر رساندن صادرات نفت ایران را دارد و تمام کشورها از جمله چین،‌ بزرگترین مشتری نفت ایران را در صورت ادامه خرید نفت از این کشور به تحریم تهدید می‌کند.

جان بولتون،‌ مشاور ارشد امنیت ملی کاخ سفید پنج‌شنبه بار دیگر این موضع را تکرار کرد و گفت که دولت به دنبال اعطای «معافیت» نیست و می‌خواهد «صادرات نفت و گاز و میعانات ایران به صفر برسد.»

صادرات نفت سال گذشته ایران ــ برای بزرگ‌ترشدن تصویر روی آن کلیک کنید (منبع: Parstoday)

قیمت بالای نفت و مخالفت با تحریم‌ها

افزایش قابل توجه قیمت نفت علی‌رغم وعده‌های روسیه و عربستان سعودی برای جبران کمبود عرضه آن پس از اجرایی‌شدن تحریم‌های ایران می‌تواند یکی از دلایل آمریکا برای بخشیدن معافیت باشد.

با شدت‌گرفتن نگرانی‌ها از کاهش عرضه نفت ایران،‌ قیمت نفت خام هفته گذشته به بالاترین سطح در چهارسال اخیر رسید.

چین و ترکیه گفته‌اند از تحریم‌های نفتی علیه ایران تبعیت نمی‌کنند. محمدجواد ظریف،‌ وزیر خارجه ایران هم اعلام کرده که تهران با اتحادیه اروپا برای تضمین ادامه فروش نفتش در حال رسیدن به توافق‌های مالی است.

پیش از انتشار خبر بررسی معافیت‌ها در رویترز مشخص شده بود که هند،‌ دومین خریدار بزرگ نفت ایران نیز نوامبر ۹ میلیون بشکه نفت از این کشور وارد خواهد کرد.

به گزارش روزنامه «تایمز هندوستان»،‌ شرکت ملی نفت هند جهت کاهش قیمت‌ این کالا تصمیم به ادامه خرید نفت از ایران در نوامبر گرفته است.

ایران با امتیازها و تخفیف‌های ویژه نفت خود را به مشتریانش می‌فروشد. به گزارش تایمز هندوستان،‌ صادرات برنج و دارو از هند به ایران در ازای نفت بخشی از معامله نفتی دو کشور است.

هند همچنین در پروژه توسعه بندر چابهار به سرمایه‌گذاری بر اساس روپیه در ایران ادامه می‌دهد.

در همین زمینه

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • روزبه

    زمستان اگر سرد باشه تقاضا. باز هم بالا تر خواهد رفت و قیمتها هم همینطور. در اینصورت ایران به صادرات هر چند کمتر خود ادامه خواهد داد و این یک شکست برای دولت ترامپ محسوب میشه که نتونسته صادرات رژیم ملاها رو به صفر برسونه و این یک پیروزی تاکتیکی دیگر ملاها بر ترامپ بعد از ایجاد شکاف بین امریکا و ۴+۱ زمان خروج. واقعا ملاها خوب دغل بازی بلدند. نگاه کنید ترامپ آن طرف از سرنگونی و از هم پاشی اقتصادی ایران در کوتاه مدت حرف زد فردایش ملاها قیمت ارز را از بیست هزار تومان در عرض یکهفته به چهاردهزار تومان رسانند و نشان دادند کنترل افسار ارز بنوعی دست خود آنهاست و رژیم با فراست در چند ماه گذشته ذخیره های ارزی خود را تقویت کرده برای برای بقای رژیم. از طرفی امریکاییها بارها اعلام کرده اند خواهان درگیری نظامی با ایران نیستند و خواهان تغیر رفتار آن از طریق جنگ اقتصادی و فرسایشی هستند. رژیم کنونی وزنه ایست در برابر ترکیه و عربستان سنی که علاوه بر این تضمینی برای التهاب در م منطقه و فروش میلیاردها دلار سلاح و توجیه حضور و حمایت نظامی امریکا با خرج آنهاست.