ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

رویترز: ایران در چین نفت خام احتکار می‌کند

یکی از تدابیر ایران برای مقابله با تحریم‌های نفتی آمریکا: نفتکشی که ۲ میلیون بشکه نفت خام ایران را حمل می‌کرد بار خود را در بندر دالیان در شمال شرقی چین تخلیه کرده.

خبرگزاری رویترز به‌نقل از منابع کشتیرانی نوشته است که یک نفتکش بزرگ که در اختیار شرکت ملی نفتکش ایران قرار دارد ۲ میلیون بشکه نفت خام ایران را در یک انبار ذخیره در بندر زینگانگ چین تخلیه کرده است.

بندر دالیان در شمال شرقی چین ـ محل تخلیه ۲ میلیون بشکه نفت خام ایران

به‌گزارش رویترز، این اقدام دوشنبه ۸ اکتبر / ۱۶ مهر انجام شده و محموله فوق نخستین محموله نفتی ایران بود که در مدت چهار سال اخیر در این انبار تخلیه می‌شد.

پس از اعلام تحریم‌های نفتی آمریکا علیه ایران که در ۴ نوامبر / ۱۳ آبان به‌اجرا گذاشته خواهند شد، خریداران نفت ایران، سومین تولیدکننده بزرگ سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) کم شده‌اند.

ایران پیش از این در آخرین دور تحریم‌ها در ۲۰۱۴ نفت خود را در انباری در بندر دالیان چین نگه می‌داشت و سپس به خریدارانش در کره جنوبی و هند می‌فروخت.

منابع کشتیرانی گفته‌اند نفتکشی که نفت ایران را به بندر دالیان چین رساند ۱۲ سپتامبر / ۲۱  شهریور جزیره خارک ایران را ترک کرده بود.

در منطقه زینگانگ چندین انبار ذخیره نفت وجود دارد که ذخایر تجاری و استراتژیک را نگهداری می‌کنند. شرکت ملی نفت چین(CNPC)  و شرکت بندر دالیان ذخیره‌سازی نفت در این انبارها را برعهده دارند.

یکی از مسئولان روابط عمومی بندر دالیان چین حاضر نشد در این‌باره اظهار نظر کند.

یکی از مسئولان سایت ذخیره‌سازی نفت خام این بندر نیز درباره این‌که آیا نفت ایران به انبارها منتقل شده، زمان کنونی را به دلیل تحریم‌های آمریکا «بدترین زمان» برای اظهارنظر دانست.

یک نفر نیز که در محل ذخیره‌سازی متعلق به شرکت ملی نفت چین کار می‌کرد و نخواست نامش منتشر شود گفت «غیرممکن» است که نفت در این انبار ذخیره شده باشد.

سخنگوی شرکت ملی نفت چین نیز گفته است در این‌باره هیچ اطلاعاتی ندارد.

یک منبع آگاه به روبترز گفته است که هیچ خریداری از محموله نفتی ذخیره‌شده ایران برداشت نکرده است.

اطلاعات به‌دست آمده نشان می‌دهند که سه نفتکش‌ دیگر هم که برای شرکت ملی نفتکش ایران فعالیت می‌کنند در یک یا دو هفته آینده به دالیان می‌رسند. برخی از این محموله‌ها قرار است ذخیره شوند چون پالایشگاه‌های این منطقه که تحت کنترل شرکت ملی نفت چین هستند تجهیزات فرآوری نفت ایران را ندارند.

خریداران چینی نفت ایران، از جمله پالایشگاه ملی سینوپک، و شرکت ملی نفت فلات قاره چین از ماه ژوئیه حمل و نقل نفت خود را به کشتی‌های متعلق به شرکت ملی نفتکش ایران حمل می‌کنند با هدف این‌که جریان واردات نفت تا زمان تحریم‌های نفتی آمریکا ادامه یابد.

نگهداری نفت در انبارهای ذخیره به مالک آن‌ها این امکان را می‌دهد که در آینده آن را به چین یا خریداران دیگر منطقه بفروشد.

در اوایل سال ۲۰۱۴ نفت انبارهای ذخیره دالیان به کره جنوبی و هند فرستاده شده بود.

رویترز روز گذشته، دوشنبه ۸ اکتبر / ۱۶ مهر از کاهش چشمگیر صادرات نفت ایران خبر داد و نوشت جمهوری اسلامی در هفته اول ماه اکتبر ۱,۱ میلیون بشکه نفت خام در روز صادر کرده است در حالی که در ماه آوریل، یعنی قبل از آن‌که آمریکا از توافق هسته‌ای با ایران (برجام) خارج شود، صادرات نفت ایران دست‌کم ۲,۵ میلیون بشکه در روز بود.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • Sam

    کلمه مناسب همان ذخیره است که در سرتاسر خبر آمده. ایران نفت خودش را احتکار نمیکند. احتکار انباشتن کالا و عرضه مجدد ان به منظور بالا بردن قیمت است در حالی که ایران در حال حاضر به جهت تحریم قادر به فروختن نفت خود نیست و حتا حاضر است که آنرا زیر قیمت بازار بفروشد. هدف اصلی احتکار ایجاد کمبود در بازار برای افزایش قیمت است.