ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

۱۱ اکتبر: روزی برای تغییر جهان دختربچه‌ها

در روز جهانی دختربچه‌‌ها باید در کنار شان بایستیم و فرصت‌های برابر آموزشی را برای آنان فراهم کنیم. هر فردی می‌تواند بیندیشد که برای توانمندسازی آنان چه باید کرد.

با ابتکار کشورهای ترکیه، کانادا و پرو در سال ۲۰۱۲، سازمان ملل ۱۱ اکتبر را روز جهانی دختربچه‌ معرفی کرد. این تاریخ نه با هدف کلیشه‌ای احترام و گرامی‌داشت دختربچه‌ها بلکه با این هدف که جهانی با زنان توانمند جای بسیار بهتری برای زندگی است به دختران اختصاص داده شده است. سازمان ملل قصد دارد در این روز به چالش‌های پیش روی دختران در سراسر جهان از کودکی تا بزرگسالی بپردازد تا مشخص شود جوامع مختلف تا چه اندازه حقوق کودکان دختر را در روند توسعه مورد نظر قرار می‌دهند.

آمارها همواره وضعیت نگران‌کننده‌ دختران را در سراسر جهان نشان می‌دهند. در سال ۲۰۱۸ هنوز یک‌چهارم دختران از آموزش و تحصیل محروم هستند. فقط در طی یک سال گذشته ۱۲ میلیون دختربچه زیر ۱۸ سال ازدواج‌ کرد‌اند و ۲۱ میلیون کودک ۱۵ تا ۱۹ ساله در کشورهای درحال توسعه باردار شده‌اند.

وضعیت در آینده نزدیک نیز بهتر نخواهد بود؛ پیش‌بینی می‌شود بیش از ۶۰۰ میلیون دختربچه ‌که بیش از ۹۰ درصد از آنها در کشورهای در‌حال توسعه زندگی می‌کنند در دهه‌های پیش‌رو وارد بازار کار شوند. این به معنای ورود اجباری دختران به بخش خدماتی بدون پرداخت پول و بدون رعایت قانون است که سوءاستفاده و خشونت علیه آنها را تشدید خواهد کرد.

جهانی پر از خشونت برای دختربچه‌ها

زندگی دختربچه‌ها آمیخته با انواع  خشونت‌هاست. اگرچه دهه‌هاست ابزارهای قانونی بین‌المللی برای حمایت از دختران وجود دارد اما واقعیت است است که روزانه هزاران عمل خشونت آمیز در سراسر جهان علیه دختران انجام می‌پذیرد. قرن‌هاست که دختران بدون آنکه ظرفیت‌های جسمی و روحی ازدواج را به دست آورده باشند مجبور به ازدواج اجباری می‌شوند هرچند که قوانین حقوقی به آنها اجازه چنین شراکتی را ندهد. زنانگی همواره ابزار تجارت بوده است؛ دختربچه‌ها در مرزهای ناامن کشورها برای بردگی و روسپی‌گری خریده و فروخته می‌شوند. خیلی از دختربچه‌ها حتی پیش از تولد قربانی جنسیت‌زدگی می‌شوند؛ آنجا که تکنولوژی  به والدین اجازه می‌دهد که جنسیت فرزند خود را تعیین کنند یا به خاطر جنسیت درخواست سقط‌جنین بدهند.

دختربچه‌ها قربانیان بزرگ آزارهای جنسی و خشونت در محیط کار و مدرسه هستند. آنها به راحتی به عنوان ابزارها و تاکتیک‌های قدرمتند در زمان جنگ و فاجعه‌های انسانی به‌ کار برده می‌شوند بدون اینکه سروصدایی در جهان برپا شود.

خشونت علیه دختربچه‌ها در هر جایی از دنیا، در هر نوع ساختار حکومتی، هر جامعه‌ای و در هر طبقه اجتماعی و اقتصادی یا مذهبی وجود دارد و بی‌مورد نیست اگر بگوییم دختران با خشونت زاده می‌شوند. هیچ‌جایی در این دنیا وجود ندارد که آنها بتوانند به آن پناه ببرند مگر اینکه تلاشی همگانی علیه این خشونت‌ها صورت بگیرد.

روز دختربچه در تقویم ۲۰۱۸؛ پیش به سوی توسعه مهارت‌ها

روز دختربچه  در تقویم ۲۰۱۸ به توانمند سازی زنان از طریق آموزش اختصاص داده شده است. اگرچه امروز دختران و پسران در بسیاری از بخش‌های جهان آموزش‌های اولیه را دریافت می‌کنند اما کشورهای بسیار کمی هستند که آموزش کامل دختران را فراهم می‌کنند. پژوهش‌ها نشان می‌دهند ۶۰ درصد از جمعیت محروم از تحصیل و آموزش را زنان تشکیل می‌دهند. حتی زمانی که زنان تمایل به ادامه تحصیل و آموزش دارند با چالش‌هایی روبه رو می‌شوند که مانع از حضور آنها در مدارس می‌شوند. ازدواج اجباری، مسئولیت‌های زودهنگام خانگی، پیدا کردن آب و غذا، اجبار برای کار و فراهم نبودن مکان مناسب برای آموزش عوامل مهمی هستند که مانع از ادامه تحصیل دختربچه‌ها می‌شوند و به این ترتیب ۱۰ درصد از دختران دوران دبستان را  کامل نمی‌کنند.

اگرچه زندگی دختربچه‌ها هر چند به کندی رو به بهبودی است اما حتی در کشورهای توسعه یافته نیز بسیاری از دختران مهارت‌های لازم برای ورود به بازار کار را به دست نمی‌آمورند. بسیاری از دختربچه‌ها در کشورهای توسعه یافته برای ورود به آموزش‌های تخصصی دچار مشکل هستند و مهارت‌های اساسی در خواندن و ریاضیات را به طور دقیق نمی‌اموز‌ند.

دختران در قرن ۲۱ همچنان در مهارت‌هایی مانند اعتماد به نفس، توانایی حل مساله، کار جمعی و تفکر انتقادی به عنوان ضرورت‌های اساسی در جهانی که به سرعت تغییر می‌کند ضعیف هستند و به این ترتیب میزان مشارکت آنها در علم، تکنولوژی و علوم مهندسی و پایه بسیار پایین است.

بسیاری از دختران برای پیدا کردن تجربه و آمادگی برای محیط کاری امکان استفاده از دوره‌های آموزشی و تجربه مربیان را ندارند. دختران کارآفرین نیز معمولا با مشکلاتی در پیدا کردن مهارت های تجاری و مالی دارند.

مشارکت کامل دختران در دنیای کار آینده نیازمند از میان بردن کامل کلیشه های جنسیتی در همه محیط ها و زمینه های کاری است و باید تمام موانع سیستماتیکی که زنان در روند کاری با آن مواجهه می‌شود از میان برداشته شود.

آنچه دختربچه‌ها  در سال ۲۰۱۸ به آن نیاز دارند فراهم آوردن فرصت‌های برابر برای آموزش و توسعه مهارت‌های اساسی است. این فرصت‌ها نه تنها باید برای دختران با وضعیت سلامت کامل جسمی و روانی فراهم شود بلکه باید به فرصت‌های توانمندسازی دختران با محدودیت‌های جسمی و روانی نیز اندیشیده شود. همچنان باید با نابرابری‌های جنسیتی، کلیشه‌ها و عوتمل بازدارنده، نرم‌های اجتماعی و تعصبات رایج علیه دختران مبارزه کرد و امکان آموزش آزاد را برای آنها فراهم کرد. برای ساختن جهانی برابر به  زنان دانشمند، معلم، روزنامه‌نگار، مهندس و مترجم بیشتری نیاز هست، زیرا آنها می‌توانند برای از بین بردن موانع و خشونت‌های دیگری که علیه زنان وجود دارد دست به اقدامات عملی بزنند.

 ۶۰۰ میلیون دختر جوان در دنیا وجود دارد که هر کدام نقاط قوت، خلاقیت و انرژی منحصر به خود را دارند و می‌توانند پاسخگوی نیازهای دنیای کار و جهان صنعت باشد. دختران جوان برای به دست آوردن مهارت‌های لازم، نیازمند همراهی جامعه جهانی هستند.

در ۱۱ اکتبر ۲۰۱۸ در روز جهانی دختر بچه‌ ما باید در کنار آنها بایستیم و فرصت‌های برابر برای آموزش را برای آنها فراهم کنیم. هر فردی می‌تواند به این مساله بیندیشد که چگونه می‌توان در راه توانمندسازی دختران از راه آموزش به آنها کمک کرد.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.