ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

انتخابات پارلمان افغانستان با تمام مشکلاتی که دارد به دوره دوم کشیده نخواهد شد

روزنامه ۸ صبح کابل نوشته است، شکایت و انتقاد باشندگان شهر کابل در روز دوم انتخابات نسبت به روز دوم انتخابات کم‌تر بود. در روز دوم انتخابات، بیش‌تر مشکلات روز اول حل شده بود.

انتخابات پارلمانی افغانستان با تمام مشکلات امنیتی، به موقع باز نبودن درهای بسیاری از مراکز رای‌دهی، کشته شدن چندین نفر از رای‌دهندگان در حملات مختلف، در تاریخ بیست و بیست و یک اکتبر، دو روز، شنبه و یک‌شنبه، با حضور فعالانه بیش از دو و نیم میلیون رای‌دهنده انجام شد.

تصویر از سایت ۸ صبح افغانستان

روزنامه ۸ صبح کابل نوشته است، شکایت و انتقاد باشندگان شهر کابل در روز دوم انتخابات نسبت به روز دوم انتخابات کم‌تر بود. در روز دوم انتخابات، بیش‌تر مشکلات روز اول حل شده بود. بی‌نظمی، نبود امکانات انتخاباتی در شماری از مراکز، کمبود اوراق رأی‌دهی و جا‌به‌جا شدن نام‌های شماری از رأی‌دهندگان در روز دوم انتخابات تا حدی زیاد حل شده بود. گرچه تأخیر در شروع روند رأی‌دهی، کندی کار و نابلدی کارمندان کمیسیون مستقل انتخابات در روز دوم انتخابات نیز پا برجا بود.

همین طور گزارش‌های متعدد و همزمان کمیسیون مستقل انتخابات از قابل قبول نبودن برخی از برگه‌های رای‌‌دهندگان و اشکلات دیگر فنی در شیوه برگزاری انتخابات، این مشکلات را تایید می‌کند.

با این حال بسیاری از ناظران مستقل و محلی معتقد اند که انتخابات پارلمانی افغانستان با تمام مشکلاتی دارد، به دوره دوم کشیده نخواهد شد. آنها معتقد اند که بسیاری از این مشکلات به خاطر کمبود بودجه است. در نتیجه کمیسیون مستقل انتخابات و ناظران بین‌المللی نیز ناچار از بسیاری از این مشکلات انتخابات چشم خواهند پوشید.

عبدالله احمدی، از فعالان اجتماعی و یکی از این ناطران مستقل انتخابات اخیر افغانستان است که معتقد است انتخابات پارلمانی افغانستان با تمام مشکلات گزارش‌شده به دوره دوم کشیده نخواهد شد. او بر اساس مشاهده‌های خود از روز اول برگزاری انتخابات نوشته، نیروهای امنیتی در تامین امنیت مراکز رای‌دهی فعال بودند. در بعضی از مراکز رای دهی نیروهای امنیتی در امور انتخابات دخالت داشتند و با ناظرین و رای دهندگان برخورد داشتند.

در نزدیکی چندین مرکز رای در کابل مربوط به نواحی ۱۶،۱۵، ۱۲، ۱۰، ۹ و ۶ و ۱۷ انفجار صورت گرفت همچنین در ولسوالی سروبی درگیری پیش آمد. در ولايت ارزگان، ولسوالی دهراود و ترینکوت از طرف مخالفین راکت پرتاب شد. در ولایت زابل ولسوالی ترنک و جلدک نیز انفجار گزارش شده است. در لوگر، ولسوالی برکی و چرخ و پل علم نیز درگیری مسلحانه گزارش شده است. در ولایت دایکندی، ولسوالی نو میش، منطقه سیاه شاخ و سنگ نتگ نیز درگیری مسلحانه وجود داشته است. در ولایت میدان وردک، ولسوالی نرخ ، میدان شهر و سید آباد نیز درگیری مسلحانه صورت گرفته. در ولایت پروان، ولسوالی‌های غوربند و چاریکار نیز نا امنی گزارش شده. در ولایت نیمروز، ولسوالی چار برجک نیز در گیری مسلحانه رخ داده است.
آقای احمدی می‌گوید حضور زنان افغانستان − با توجه به نبود امنیت که در تمام مراکز رای‌گیری مشاهده می‌شد − چشمگیر بود به غیز از ولایاتی که به خاطر باورهای مذهبی و رسم‌های سختگیرانه محلی، زنان نتوانستند به پای صندوق‌ها رای بیایند که این وضع در انتخابات‌های قبلی در این ولایات مذهبی به همین صورت بوده است. حضور زنان در ولایاتی گسترده و پرشور بوده که نماینده زن در لیست کاندیدها داشتند و در حمایت از نمایندگان زن به پای صندوق‌های رای آمده بودند.

به گفت‌وگوی زمانه با عبدالله احمدی می توانید در اینجا گوش بدهید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.