ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

واکنش‌های منفی به خروج آمریکا از پیمان هسته‌ای با روسیه

روسیه، فرانسه، آلمان و چین از خروج آمریکا از پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد انتقاد کرده‌اند. جان بولتون به مسکو رفته است.

جان بولتون به مسکو رفته تا با مقام‌های روسیه درباره خروج از پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد با مسکو گفت‌وگو کند. همزمان این اقدام مورد انتقاد روسیه، فرانسه، آلمان، ژاپن و چین قرار گرفته است.

جان بولتون، مشاور امنیت ملی رئیس‌جمهوری آمریکا

دونالد ترامپ اعلام کرده که آمریکا از پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد (INF) که در سال ۱۹۸۷ با مسکو امضا شده بود خارج می‌شود. اکنون او جان بولتون، مشاور امنیت ملی خود را روانه مسکو کرده تا با مقام‌های روسی در این‌باره گفت‌وگو کند. اما کشورهای دیگر، از جمله روسیه، فرانسه، آلمان و چین چنین اقدامی را مورد انتقاد قرار داده‌اند.

پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد در ۸ دسامبر ۱۹۸۷ (۱۷ آذر ۱۳۶۶)، بین رونالد ریگان، رئیس‌جمهوری وقت آمریکا و میخائیل گورباچف، دبیرکل وقت حزب کمونیست اتحاد شوروی، امضا شد و در یکم ژوئن ۱۹۸۸ (۱۱ خرداد ۱۳۶۷) به‌اجرا در آمد. با این پیمان موشک‌های هسته‌ای و متعارف کروز و سکوهای پرتاب آن‌ها، با برد ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ کیلومتر (کوتاه‌برد) و ۱۰۰۰ تا ۵۵۰۰ کیلومتر (میان‌برد) از میان برداشته شد.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا شنبه ۲۰ اکتبر / ۲۸ مهر اعلام کرد که به دلیل نقض مکرر این پیمان توسط روسیه، آمریکا از این پیمان خارج خواهد شد.

در پی این اعلام جان بولتون، مشاور امنیت ملی ترامپ به مسکو سفر کرد و امروز دوشنبه ۲۲ اکتبر / ۳۰ مهر با سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه در این‌باره گفت‌وگو خواهد کرد.

لاوروف روز دوشنبه به خبرگزاری روسی ریانووستی گفت مسکو می‌خواهد که آمریکا درباره خروج خود از پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد توضیح دهد.

دمیتری پسکوف، سخنگوی ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه نیز هشدار داد که این اقدام آمریکا «جهان را خطرناک‌تر می‌کند».

پسکوف گفت: «اگر سخنرانی‌های مختلف رئیس‌جمهوری روسیه را مرور کنید خواهید دید که او چندین بار تکرار کرده که نقض مفاد پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد روسیه را مجبور به اقدامات لازم برای اطمینان از امنیت خود می‌کند؛ زیرا نقض این پیمان بدان معناست که آمریکا نه تنها به شیوه‌ای بی‌سابقه، بلکه به‌طور کامل به توسعه سامانه‌های [موشک‌های هسته‌ای میان‌برد] ادامه می‌دهد. و اگر این سامانه‌ها توسعه یابند، باید سایر کشورها اقداماتی انجام دهند و در چنین صورتی روسیه موظف به بازگرداندن تعادل در این زمینه است.»

در همین حال امانوئل مکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه روز گذشته (یکشنبه) در گفت‌وگوی تلفنی با دونالد ترامپ بر اهمیت پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد، «به‌ویژه برای امنیت اروپا و ثبات استراتژیک» تأکید کرد.

هوآ چانینگ، سخنگوی وزارت خارجه چین از خروج آمریکا از پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد انتقاد کرد و گفت: «این پیمان توافق مهمی برای کنترل سلاح بود که در دوران جنگ سرد میان آمریکا و اتحاد جماهیر شوروی به‌دست آمد. این پیمان نقش مهمی در ثبات روابط بین‌الملل، رسیدن به توازن و ثبات جهانی داشت و خروج آمریکا تأثیرات منفی چندجانبه‌ای خواهد داشت.»

هایکو ماس، وزیر امور خارجه آلمان نیز در واکنش به اقدام ترامپ گفت: «اصلاً نمی‌توانم اظهارات ترامپ را درک کنم. ما به ترامپ توصیه می‌کنیم که بیشتر به پیامدهای سخنان و تصمیم‌های خود فکر کند. خروج آمریکا از پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد نه تنها آلمان که اروپا را با دشواری‌هایی روبه‌رو خواهد کرد.»

اتهامات دولت آمریکا علیه روسیه درباره نقض پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد بر این اساس استوار است که مسکو موشک‌های کروز روسی جدید با کد ناتو SS-C-8 (کُد روسی: 9M729) و با برد بیش از ۲۶۰۰ کیلومتر را در اختیار دارد. در اوایل ماه جاری میلادی، ۲۸ عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) فشار بر روسیه را افزایش داده و از دولت پوتین خواستند اطلاعات قابل اعتماد در مورد این سامانه موشکی ارائه کند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.