ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

حمله مرگبار به کنیسه پیتسبرگ: دفاع دوباره ترامپ از قوانین اسلحه و اعدام

مهاجم ۴۶ ساله‌ درحالی که فریاد می‌زد «همه یهودیان باید بمیرند»، رو به حاضران در کنیسه درخت زندگی آتش گشود. دولت آمریکا به دنبال مجازات مرگ برای متهم است.

مردی که ناسزاهای یهودستیزانه سر می‌داد، شنبه ۲۷ اکتبر / پنجم آبان به کنیسه‌ای در پیتسبرگ آمریکا حمله کرد. شمار کشته‌شدگان این حمله ۱۱ تن اعلام شده است. مهاجم خود را تسلیم پلیس کرده و دولت آمریکا می‌گوید برای او تقاضای مجازات مرگ خواهد داد.

یادبود قربانیان در برابر کنیسه «درخت زندگی»

روبرت دی. باورز، مهاجم ۴۶ ساله با یک مسلسل نیمه‌اتوماتیک AR-۱۵ شنبه در جریان عبادت‌های مراسم «شبات» یهودیان به کنیسه «درخت زندگی» در پیتسبرگ ایالت پنسیلوانیا وارد شد. باورز در حالی که فریاد می‌زد «همه یهودیان باید بمیرند» رو به عبادت‌کنندگان آتش گشود.

۱۱ تن از حاضران در مراسم شبات کشته و دو تن زخمی شدند. باورز در حالی که کنیسه را ترک می‌کرد، با مأموران امنیتی مواجه شد. دوباره به داخل کنیسه گریخت و نهایتاً خود را تسلیم مأموران کرد.

چهار مأمور پلیس نیز در جریان درگیری با مهاجم نژادپرست هدف گلوله قرار گرفتند اما جان‌شان در معرض خطر نیست.

اسکات برادی، دادستان پنسیلوانیای غربی این حمله را نماینده «خبیث‌ترین سویه بشریت» توصیف کرد. باب جونز، مأمور پلیس فدرال (اف بی آی) که مسئولیت تحقیق درباره این حمله را برعهده دارد، صحنه جنایت را چنین توصیف کرد: «بدترین صحنه جرمی که در ۲۲ سال کار با اف‌بی‌ای دیده‌ام».

اتحادیه ضدافترا، یک سازمان غیردولتی بین‌المللی مبارزه با یهودستیزی و نفرت‌پراکنی اعلام کرد که حمله شنبه یکی از مرگ‌بارترین حملات تاریخ علیه یهودیان در آمریکا است.

مرکز اسلامی پیتسبرگ نیز به بازماندگان حادثه تسلیت گفت و از مسلمانان پیتسبرگ خواست برای کمک به مجروحان خون اهدا کنند.

باورز: نئونازی یهودستیز

باورز برای دستگاه‌های امنیتی آمریکا از پیش شناخته‌شده نبود. اما در شبکه‌های مجازی بارها دست به انتشار دشنام‌های یهودستیزانه زده بود.

او شنبه صبح پیش از حمله به کنیسه درخت زندگی نیز در شبکه اجتماعی گب (Gab)، یک شبکه اجتماعی شبیه به توئیتر درباره «انجمن عبری امدادرسانی به مهاجران»، یک انجمن یهودی حامی حقوق پناهجویان نوشت:

«این انجمن دوست دارد مهاجمانی را به اینجا بیاورد که مردم‌مان را می‌کشند. نمی‌توانم دست روی دست بگذارم و ببینم مردم‌ام قتل عام می‌شوند.»

قتل عام در کنیسه باعث شد که تمام عبادتگاه‌ها در سرتاسر آمریکا در وضعیت هشدار قرار گیرند. این حمله پس از آن رخ می‌داد که ارسال مجموعه‌ای از بمب‌های لوله‌ای به مخالفان دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری راست‌گرا و مهاجرت‌ستیز آمریکا این کشور را به تنش کشانده بود. ترامپ پیش از این به نزدیکی به نژادپرستان سفیدپوست نیز متهم شده است.

اما ترامپ پس از حادثه تیراندازی در کنیسه درخت زندگی را «شر محض» خواند و از شهروندان آمریکایی خواست تا نفرت را کنار بگذارند. پرچم آمریکا در کاخ سفید و دیگر ساختمان‌های دولتی به حالت نیمه‌افراشته درآمد.

هرچند بسیاری قوانین خرید و فروش اسلحه در آمریکا را یکی از عوامل بروز چنین حوادثی می‌دانند، ترامپ همچون گذشته موضعی کاملاً مخالف اتخاذ کرد و گفت: «اگر آنها داخل عبادتگاه از نوعی محافظت برخوردار بودند، احتمالاً با موقعیت کاملاً متفاوتی روبه‌رو بودیم.»

رئیس‌جمهوری ایالات متحده پس از یک حادثه مرگ‌بار تیراندازی در مدرسه نیز گفته بود می‌توان برخی معلم‌ها را برای مقابله با چنین موقعیت‌هایی به سلاح مجهز کرد.

بحث دوباره بر سر مجازات اعدام

ترامپ در دیگر واکنش‌هایش به این واقعه از لزوم توجه بیشتر به مجازات اعدام سخن گفت:

«باید قوانین‌مان در رابطه با مجازات اعدام را سخت‌گیرانه‌تر کنیم. وقتی آدم‌ها از این کارها می‌کنند، باید به مجازات مرگ محکوم شوند».

رئیس‌جمهوری ایالات متحده پیش از این نیز از اعدام در دیگر موارد دفاع کرده بود. در همین راستا، جف سشنز، دادستان کل ایالات متحده اعلام کرد که دولت به دنبال درخواست مجازات مرگ برای متهم حمله به کنیسه درخت زندگی است.

آمریکا هنوز اعدام را به صورت فدرال لغو نکرده اما شماری از ایالت‌های این کشور مجازات مرگ را در قوانین ایالتی خود لغو کرده‌اند.

با این حال هنوز ۳۰ ایالت قانون اعدام را حفظ کرده‌اند. محافظه‌کاران و جمهوری‌خواهان از حامیان حفظ این مجازات هستند.

آمریکا تنها دولت غربی است که هنوز مجازات اعدام را لغو نکرده. بر اساس آماری که تا ۱ آوریل ۲۰۱۸ به دست آمده، دو هزار و ۷۴۳ تن در انتظار اجرای حکم اعدام‌شان در زندان‌های آمریکا به سر می‌برند.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.