ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

نامه ۱۰۰ نویسنده به گوترش: قتل خاشقجی کیفیت تازه‌ای است در سرکوب

نامه سرگشاده انجمن قلم آمریکا را اشخاص سرشناسی مانند پل استر، اورهان پاموک، ماریو بارگاس یوسا و هرتا مولر امضاء کرده‌اند. آن‌ها خواهان تحقیق مستقل سازمان ملل شده‌اند.

بیش از ۱۰۰ نویسنده و هنرمند و روزنامه‌نگار سرشناس جهان در نامه‌ای به آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد خواهان انجام تحقیقاتی مستقل از دولت‌ها پیرامون شکنجه و قتل جمال خاشقجی، روزنامه‌نگار سعودی شدند. این نویسندگان می‌‌گویند پادشاهی سعودی با قتل خاشقجی، وارد کیفیت تازه‌ای از سرکوب حقوق مدنی شده‌ است.

نامه ۱۰۰ نویسنده به گوترش: قتل خاشقجی کیفیت تازه‌ای است در سرکوب (عکس: آرشیو)

جمال خاشقجی، روزنامه‌نگار منتقد سعودی سه‌شنبه ۲ اکتبر / ۱۰ مهر به کنسولگری عربستان سعودی در استانبول مراجعه کرده بود که گواهی تجرد بگیرد اما دیگر بازنگشت. یک تیم ۱۵ نفره از عربستان او را در کنسولگری به قتل رساندند. هنوز آمران و عاملان شکنجه و قتل خاشقجی مشخص نشده‌اند و از جنازه یا بخشی از جنازه او هم نشانی به دست نیامده است. وزارت خارجه آمریکا از پادشاهی سعودی خواسته است محل اختقای جنازه خاشقجی را اعلام کند. هفته گذشته خدیچه چنگیز (نامزد خاشقجی) در سخنرانی‌اش در لندن گفت این حق او و سایر بستگان جمال خاشقجی است که از محل اختفای جنازه او مطلع شوند و بتوانند بقایای او را به خاک بسپرند و برای او عزاداری کنند.

اکنون بیش از ۱۰۰ نویسنده و هنرمند و روزنامه‌نگار نام‌آشنا از طریق انجمن قلم آمریکا در نامه‌ای به آنتونیو گوترش از سازمان ملل خواسته‌اند بدون تعلل، تحقیق در پرونده جمال خاشقجی را به عهده بگیرد. دولت ترکیه اعلام کرده که این پرونده را به دیوان کیفری بین‌المللی لاهه ارجاع نمی‌دهد اما اگر سازمان ملل بخواهد در این پرونده ورود کند، اطلاعات لازم را در اختیار دادگاه لاهه قرار می‌دهد.

امضاءکنندگان نامه انجمن قلم آمریکا به دبیرکل سازمان ملل قتل خاشقجی را نمونه‌ای از «تروریسم دولتی» خوانده‌اند که هدفی جز ایجاد ترس و وحشت در میان نویسندگان و روزنامه‌نگاران و هنرمندان تبعیدی ندارد.

نامه سرگشاده انجمن قلم آمریکا را اشخاص سرشناسی مانند سیری هوست‌ودت، ایان مک‌ایوان، پل استر، اورهان پاموک، ماریو بارگاس یوسا و هرتا مولر، مریل استریپ، و الک بالدوین امضاء کرده‌اند.

نویسندگان این نامه قتل جمال خاشقجی را نشانه‌ای از نقض آشکار حقوق دانسته‌اند و گفته‌اند به اعتقاد آنان با این قتل پادشاهی سعودی که در سال‌های گذشته همواره نویسندگان و روزنامه‌نگاران منتقد و فعالان حقوق بشر را تحت تعقیب قرار داده و به زندان انداخته، وارد کیفیت تازه‌ای از سرکوب حقوق منتقدان شده است:

«ما نویسندگان و روزنامه‌نگاران نگرانیم که این قتل بر کسانی که می‌خواهند سخن بگویند و حقایق را آشکار کنند، اثر سوء بگذارد و تلاش آن‌ها را تحت تأثیر قرار دهد.»

سه روز قبل از انتشار نامه سرگشاده انجمن قلم آمریکا، میشل باشله، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد از کارشناسان بین‌المللی خواسته بود در تحقیقات مستقل در پرونده جمال خاشقجی مشارکت کنند. باشله با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد:

«برای تحقیقات مستقل بدون هرگونه ملاحظات سیاسی می‌بایست کارشناسان بین‌المللی به پرونده شکنجه و قتل خاشقجی دسترسی داشته باشند.»

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.