ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

واکنش‌های بین‌المللی به انتخابات آمریکا: وضعیت سیاست خارجی تغییر چندانی نخواهد کرد

آیا دموکرات‌ها به سمتی خواهند رفت که سرنوشت جنگ تجاری چین و آمریکا، روابط کرملین و کاخ سفید، خروج آمریکا از برجام و روند صلح بین اسرائیل و فلسطین تغییر پیدا کند؟

پیروزی حزب دموکرات در مجلس نمایندگان ایالات متحده در رسانه‌های کشورهای اروپایی، روسیه، چین، ایران و عربستان سعودی بازتاب گسترده داشت. سیاست‌مداران این کشورها اما معتقدند نتیجه این انتخابات بازتاب چندانی در سیاست خارجی آمریکا نخواهد داشت.

دونالد ترامپ و ولادمیر پوتین قرار است باهم روز یازده نوامبر دیدار کوتاهی داشته باشند.

دموکرات‌ها با قدرت تازه‌ای که در مجلس نمایندگان کنگره به دست آورده‌اند می‌توانند سیاست‌های خارجی آمریکا را فراتر از کاخ سفید تحت تاثیر بگذارند: با روش بازنگری در فرمان‌های بازوی اجرایی و تفحص در روابط تجاری و شخصی خود دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا. اما آیا دموکرات‌ها به سمتی خواهند رفت که سرنوشت جنگ تجاری چین و آمریکا، روابط کرملین و کاخ سفید، خروج آمریکا از برجام و روند صلح بین اسرائیل و فلسطین تغییر پیدا کند؟

روسیه: روابط دیگر از این بدتر نخواهد شد

انتخابات میان‌دوره‌ای ایالات متحده تقریبا با پیش‌بینی‌های منعکس شده در نظرسنجی‌ها مطابقت داشت. کنگره به دو قطب جمهوری‌خواهان در سنا و دموکرات‌ها در مجلس نمایندگان تقسیم شد. واکنش مشاوران ولادمیر پوتین هم همین است که انتخابات میان‌دوره‌ای ایالات متحده "قابل پیش بینی بود" و چیزی در روابط دو کشور تغییر نخواهد کرد.

یوری اوشاکوف، مشاور سیاست خارجی ولادیمیر پوتین، رییس‌جمهوری روسیه به آسوشیتدپرس گفت که این انتخابات مانند الگوی انتخابات‌های پیشین بود که حزب غالب در کاخ سفید، در انتخابات میان‌دوره‌ای قدرت قانون‌گذاری را در مجلس نمایندگان از دست بدهد. او در ادامه گفت هردو حزب خود را پیروز این انتخابات می‌دانند.

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین اما معتقد است که این انتخابات آنچنان تغییری در روابط بین روسیه و ایالات متحده ایجاد نخواهد کرد چرا که این روابط بد است و از "این بدتر دیگر نمی‌شود". او در رابطه با این پرسش که آیا دموکرات‌ها کار ترامپ را برای عادی‌سازی روابط با روسیه سخت‌تر خواهند کرد گفت: "چشم‌انداز روشن در افق بهبود روابط وجود ندارد".

دیدار میان ترامپ و پوتین که قرار بود هفته آینده در فرانسه برگزار شود ابتدا به دلیل اینکه ترامپ برنامه جلساتش را تغییر داد، لغو شد. اما پس از رایزنی مجدد قرار شد دو رهبر در طول نهار روز یازده نوامبر باهم جلسه کوتاهی داشته باشند.

دموکرات‌ها از ماه‌ها پیش به ترامپ فشار آورده بودند که جلسه با پوتین را با توجه به اتهام دخالت‌ روسیه در انتخابات آمریکا و اتهامات مطرح شده علیه ۱۲ شهروند روس در رابطه با هک شبکه‌های کامپیوتری و ایمیل‌های دموکرات‌ها، لغو کند.

اتحادیه اروپا امید چندانی به تغییر روابط اقتصادی با آمریکا ندارد

بعد از قلدری‌های اقتصادی ترامپ برای اتحادیه اروپا، بیشتر سیاست‌مداران میانه‌روی اروپایی از برد دموکرات‌ها در مجلس نمایندگان ابراز خوشحالی کردند. پییر موسکوویسی، کمیسر اقتصادی اتحادیه اروپا به عنوان نمونه نتوانست خوشحالی خود را پنهان کند و در توئیتی نتیجه انتخابات مجلس نمایندگان را "پیروزی فوق العاده" خواند.

اما سیاست‌مداران اروپایی امیدی ندارند که این برد موجب تغییرات جدی در سیاست خارجی آمریکا در مقابل اروپا در آینده نزدیک شود.

وزیر امور خارجه آلمان، هایکو ماس می‌گوید که تاثیر نتیجه انتخابات میان‌دوره‌ای ایالات متحده بر سیاست خارجی آمریکا بیشتر به این بستگی دارد که آیا جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها بتوانند با یکدیگر همکاری کنند یا نه. او در ادامه می‌گوید که پیروزی دموکرات‌ها در مجلس نمایندگان تغییرات چندانی در تنش‌های مربوط به پیمان تجارت و سرمایه گذاری ترانس آتلانتیک به وجود نخواهد آورد.

ماس می‌گوید، اروپا بدون آمریکا نمی‌تواند "مشکلات یک دنیای پیچیده" را حل کند و از این رو معتقد است که اروپا باید "واقع‌بین باقی بماند". در ادامه او توضیح میدهد که "تعادل در مشارکت با ایالات متحده برای آینده‌ای غیر قابل پیش بینی به هم خورده است و انتخابات چیزی را در این مورد تغییری نخواهد داد".

ماس بار دیگر استدلال خود که در مقابل سیاست "اول آمریکای" دونالد ترامپ سیاست "اتحاد اروپایی" جواب می‌دهد را تکرار کرد.

مانفرد وبر، سیاستمدار آلمانی، نماینده در پارلمان اروپا و رهبر فراکسیون "حزب مردم  اروپا" هم با ماس موافق است و می‌گوید وقت آن رسیده که در مقابل سیاست‌های "پروتکشنیستی" ترامپ در حمایت از تجارت داخلی با کنترل صادرات و واردات، کشورهای اروپایی هم باهم به عنوان بزرگترین قدرت اقتصادی مقابل آمریکا متحد شوند.

در ایتالیا، جایی که دولت پوپولیستی دارای همسنخی ایدئولوژیک نزدیکی به دونالد ترامپ است، موضوع دیگر تنش‌هایی بیشتر بر سر پیمان تجارت و سرمایه گذاری ترانس آتلانتیک نیست. پوشش نتیجه انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا و بیشتر فضای جامعه ایتالیا را بر سر موضوع مهاجرهراسی و پناهجوپذیری قطبی کرده است.

چین محتاط است

نتیجه انتخابات میان‌دوره‌ای ایالات متحده بعید است به تغییر جدی در روابط تجاری واشنگتن با پکن بیانجامد. هر دو حزب دموکرات و جمهوری‌خواه موضع سختگیرانه‌ای را در زمینه سیاست‌های تجاری چین داشته‌اند و هیچ کدام مایل نیستند که بازارهای آمریکا را بدون هزینه در اختیار این کشور قرار دهند.

چین موضوع جنجالی‌ای در برابر نتیجه انتخابات ششم نوامبر نگرفته است. هوا چونیینگ - سخنگوی وزارت امور خارجه چین تنها گفته است که رابطه اقتصادی بین دو کشور برای هردو آنها مهم است و در جهت منافع مشترک باهم همکاری خواهند کرد.

اسرائیل روابطش را هم با دموکرات‌ها و هم با ترامپ مستحکم خواهد کرد

مایکل اورن، سفیر سابق اسرائیل در واشنگتن و معاون وزیر دیپلماسی عمومی اسرائیل می‌گوید نتایج انتخابات آمریکا احتمال این را افزایش می‌دهد که دونالد ترامپ برای حل بحران اسرائیل و فلسطین به راه‌حل سیاسی و دیپلماسی بین‌المللی رو بیاورد.

اورن به خبرگزاری آسوشیتدپرس ‌گفت که برد دموکرات‌ها در مجلس نمایندگان مهم است و اکنون سیاست‌مداران اسرائیلی که در دو سال گذشته مشغول مشتقانه ستایش کردن سیاست‌های ترامپ بوده‌اند، این فرصت را خواهند یافت تا نگرانی‌های اصلی خود مانند ایران، سوریه و فلسطین را در حالی که ترامپ هنوز قدرت است، با قانون‌گذاران دموکرات هم مطرح کنند.

او موضوع را فرصتی دوباره برای اسرائیل می‌بیند که روابطش را با دموکرات‌های نزدیک به این کشور مستحکم کند.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • صدیق

    اما ولایتی نگفت که در شاخ آفریقا چه غلطی می‌کند، جاسوس‌خانه‌هایش در آمریکای جنوبی بدنبال چیست، و چرا با پولهای نفتی در جنوب شرق آسیا و جیبوتی در حال پرورش شیعه است؟! آنجاها که دیگر خانه‌اش نیستند! ولایتی نمی‌گوید که چرا در داخل کشور در حال از میان بردن ملیتهای کُرد و عرب و بلوچ است، و محیط زیست را در این استانها نابود می‌کنند! این همه قلدری و ظلم بالاخره پاسخ دارد، بی پاسخ که نمی‌شود! اگر ولایتی به بازخورد طبیعت هم اعتقاد داشت باید می‌دانست بالاخره یک قلدرتر از خودش پیدا خواهد شد و گردنش را خواهد شکست. امروز من ایرانی زیر فشار اقتصادی کمرم درحال شکستن است، اما آرزو می‌کنم به هر قیمتی که شده روزی را ببینم که امثال ولایتی را در دادگاه ببینم که در مقابل سؤالات بیشمار مردم به گریه و التماس افتاده است. به امید آن روز!

  • sattar beheshti

    اینها از صدور بمب و موشک دست بر نمیدارند. دلار بزودی پنجاه هزار تومان میشود: ولایتی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و مشاور خامنه ای شنبه ۷ مهر در سخنانش به مناسبت «هفته دفاع مقدس?!» در دانشگاه آزاد؟ گفت: «از یمنی‌ها یاد بگیریم که چگونه در برابر تهدید و تحریم مقاومت می‌کنند. به جای لباس لنگ می‌بندد! و اسلحه به دست دارند! و چند تکه نان خشک دستشان است! با پای پیاده ! و سعودی‌ها از دست این‌ها عاجز شدند.» ولایتی افزوده بود: «این‌که دشمن به دنبال آن است که ما هسته‌ای و موشکی نباشیم و در منطقه نیز بروز و ظهوری نداشه باشیم !، پاسخ ما این است که این‌جا خانه ماست !? و این‌ها حق ما هستند!!! و این‌گونه نیست که اجازه بدهیم انگلیس و آمریکا در منطقه باشند اما ایران نباشد!!.»