ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

تولید دارو در ایران کاهش یافت

بدهی داروخانه‌های دولتی و عدم تخصیص ارز به داروسازان، تولید دارو در شرکت‌های داخلی ایران را تهدید می‌کند. تولید دارو در مهر و شهریور امسال یک چهارم و یک هشتم کاهش یافت.

مقام‌های آمریکا اصرار دارند که تحریم‌های اعمال شده علیه جمهوری اسلامی ایران شامل دارو و تجهیزات پزشکی نمی‌شود. در تهران هم وزیر بهداشت و درمان می‌گوید جایی برای نگرانی بابت کمبود دارویی وجود ندارد. مشاور سازمان برنامه و بودجه اما وضعیت شرکت‌های داروسازی داخلی را نامساعد توصیف کرده است و گفته که هزینه دارو و درمان افزایش خواهد یافت.

عکس: آرشیو

واشنگنتن اصرار دارد که دارو و تجهیزات پزشکی از تحریم‌های اعمال شده علیه جمهوری اسلامی ایران معاف است. با این حال از همان اردیبهشت امسال که مرحله نخست تحریم‌های امریکا آغاز شد و جهش دلار را سرعت بخشید، اقلام دارویی در ایران کمیاب و گران شد.

سخنگوی وزارت بهداشت و درمان اما از مردم خواست که «نگران نشوند» چرا که دولت تعهد کرده ارز واردات دارو را با نرخ مرجع تامین کند. چندی بعد هم وزیر بهداشت و درمان از اتخاذ برنامه‌های ویژه برای تامین داروهای ضروری در وزارتخانه خبر داد و گفت که منابع ارزی لازم برای واردات دارو تامین شده است.

با این حال تهیه دارو، به ویژه برای بیماران خاص و آن گروهی که به داروهای خارجی نیاز داشتند، از تابستان امسال دشوارتر شد و قیمت دارو نیز گران‌تر. وزارت بهداشت و درمان به پزشکان دستور داد، داروهای تولید داخل را جایگزین داروی خارجی کنند.

رسول خضری، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی ۱۱ آبان فاش کرد که داروهای خارجی مورد نیاز بیمارانی که باید شیمی درمانی شوند، از فهرست پوشش بیمه خارج شده است. او این تصمیم را نگران کننده و خطرناک خواند و از وزارت بهداشت و درمان خواست که سلامت بیماران را قربانی سیاست‌های اقتصادی و ذخیره ارزی نکند.

حال مشاور رئیس سازمان برنامه و بودجه ایران از افزایش «روند توقف تولید دارو در داخل» خبر داده است.

محمدرضا واعظ مهدوی، مشاور سازمان برنامه و بودجه  جمعه ۱۸ آبان به خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، افزایش توقف تولید دارو در شرکت‌های داخلی ایران را «نگران کننده» خواند و گفت که در صورت ادامه این وضعیت «هزینه بیمارستان‌ها، شرکت‌های بیمه، مراکز ارائه خدمات درمان افزایش چشمگیری خواهد یافت».

او هشدار داد که چنانچه مشکلات بخش تولید دارو را برطرف نشود، «دولت و وزارت بهداشت، در آینده نزدیک ناچار خواهند بود تا اقلام دارویی مورد نیاز کشور را به‌صورت ساخته شده وارد کنند» و این موضوع هزینه دارو و درمان را افزایش خواهد داد.

واعظ مهدوی، عدم حمایت دولت از شرکت‌های تولید دارو را یکی از دلایل اصلی «توقف تولید» در این شرکت‌ها دانست. به گفته او میزان تخصیص ارز به شرکت‌های دارویی در شهریور و مهر امسال به ترتیب یک چهارم و یک هشتم کاهش یافته است.

مشاور سازمان برنامه و بودجه افزایش بدهی داروخانه‌ها و شرکت‌های پخش دارو به شرکت‌های تولیدی دارو را یکی دیگر از دلایل این وضعیت برشمرد. به گفته واعظی داروخانه‌ها نمی‌توانند بدهی خود به تولیدکنندگان را بپردازند.

او بدون بیان جزئیات بیشتر گفت که دولت در تلاش است تا بدهی داروخانه‌ها به شرکت‌های دارویی را «هرچه زودتر پرداخت کند».

حسام‌الدین شریف‌نیا، رئیس انجمن داروسازان ایران، ۲۹ مهر میزان بدهی داروخانه‌های دولتی به شرکت‌های پخش دارو را ۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد.

در چنین شرایطی شرکت‌های پخش دارو نیز توزیع دارو به برخی داروخانه‌های دولتی را محدود کرده‌اند. رئیس انجمن داروسازان استان زنجان در این رابطه گفته که ۲۰ درصد داروخانه‌‌ها از «تهیه و عرضه داروهای گران‌قیمت انصراف می‌دهند».

دولت جمهوری اسلامی تعهد کرده که ۵۰۰ میلیون دلار از صندوق ذخیره ارزی را به منظور کاهش بدهی داروخانه‌ها و تامین دارو و هزینه درمان به بخش سلامت اختصاص دهد.

طاهر موهبتی، مدیرعامل سازمان بیمه سلامت شامگاه ششم آبان در یک برنامه زنده تلویزیونی گفت که هنوز مصوبه این اعتبار ابلاغ نشده است.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.