ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

یک ژنرال بازنشسته به‌عنوان سفیر آمریکا در عربستان معرفی شد

جان ابی‌زید که قبلاً از فرماندهان نظامی آمریکا در عراق بود در صورت تأیید سنا سفیر آمریکا در عربستان سعودی خواهد شد. او در یک شرایط بحرانی این سمت را برعهده می‌گیرد.

دونالد ترامپ یکی از فرماندهان سابق ارتش آمریکا در جنگ عراق به نام جان ابی‌زید را می‌خواهد سفیر ایالات متحده در عربستان سعودی کند. مجلس سنا هم باید او را تأیید کند. ابی‌زید با چالش‌هایی همچون قتل جمال خاشقجی، روزنامه‌نگار سعودی و دخالت عربستان سعودی در جنگ یمن روبه‌روست.

جان ابی‌زید، ژنرال بازنشسته ارتش به‌عنوان سفیر جدید این کشور در ریاض معرفی شد

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، جان ابی‌زید، ژنرال بازنشسته ارتش را به‌عنوان سفیر جدید این کشور در ریاض معرفی کرد.

جان ابی‌زید در ژوئیه ۲۰۰۳ در آغاز حمله آمریکا به عراق و در جریان تصرف بغداد در مرکز فرماندهی ارتش آمریکا فعالیت می‌کرد. او در چهار سال بعدی بر درگیری‌ها و عملیات نظامی در چندین کشور دیگر نظارت داشت. در این دوران بود که سربازان آمریکایی در زندان ابوغریب، در نزدیکی بغداد، زندانیان را شکنجه می‌کردند و افشای این شکنجه‌ها رسوایی جهانی برای آمریکا به بار آورد.

در سال ۲۰۱۶، زمان ریاست جمهوری باراک اوباما در آمریکا، ابی‌زید به استپان پولتوراک، وزیر دفاع اوکراین مشاوره نظامی داد تا این کشور بتواند اصلاحاتی در ارتش خود ایجاد کند و آن را به سطح ارتش کشورهای عضو ناتو برساند.

به‌تازگی ابی‌زید از ایفای نقش آمریکا در تنظیم هنجارهای جهانی برای استفاده نیروهای نظامی از هواپیماهای بدون سرنشین حمایت کرده و خواستار شفافیت بیشتری از سوی پنتاگون شده است.

او همچنین از آمریکا خواسته است تا مراکز قدرت معتدل را در خاورمیانه پیدا و با آن‌ها کار کند، و در مجموع نقش فعالی در این زمینه ایفا کند.

به‌گفته کاخ سفید، ابی‌زید در حال حاضر به‌عنوان محقق مهمان در نهاد هوور، اندیشکده سیاست‌گذاری عمومی آمریکایی در دانشگاه استنفورد کالیفرنیا و به‌عنوان مشاور خصوصی با JPA Associates کار می‌کند.

مجلس سنای آمریکا باید جان ابی‌زید را به‌عنوان سفیر این کشور در عربستان سعودی تأیید کند تا او بتواند فعالیت خود را آغاز کند.

از زمان روی کار آمدن دونالد ترامپ در آمریکا، این کشور در عربستان سعودی سفیری نداشته است. در این مدت مسائل متعددی رخ داده است که چالش‌های نوینی برای آمریکا در عربستان سعودی محسوب می‌شوند.

از جمله آن‌ها قتل جمال خاشقجی، روزنامه‌نگار سعودی در کنسولگری عربستان در استانبول است که رهبران سعودی ابتدا آن را انکار کردند و بعد پذیرفتند که این قتل صورت گرفته است. آمریکا که متحد اصلی عربستان سعودی به‌شمار می‌رود در جریان این ماجرا برای نخستین بار گام‌هایی را برای مجازات عربستان سعودی برداشت و ویزای ۱۸ نفر از ۲۱ نفری که در پرونده خاشقجی دست داشتند را لغو کرد.

گروهی از نمایندگان دموکرات و جمهوری‌خواه آمریکا هم طرحی را برای توقف صدور سلاح به عربستان سعودی آماده کردند.

از سوی دیگر نقش عربستان سعودی در جنگ سه ساله یمن و کمک‌های نظامی آمریکا به این کشور موضوع چالش‌برانگیز دیگر است. آمریکا اخیراً با ادامه جنگ یمن مخالفت کرده و خواهان آغاز مذاکرات صلح شده است.

مایک پمپئو، وزیر خارجه و جیمز متیس، وزیر دفاع آمریکا خواهان پایان درگیری‌ها در جنگ یمن شدند و از طرفین خواستند بدون تأمل بر سر میز مذاکره بیایند.

در روزهای اخیر، همزمان با آغاز عملیات نظامی گسترده نیروهای تحت حمایت ائتلاف عربی به‌رهبری عربستان سعودی  برای کنترل بر بندر حدیده یمن،‌ فشارهای بین‌المللی برای پایان جنگ یمن افزایش یافت و در همین راستا آمریکا به سوخت‌رسانی به هواپیماهای ائتلاف عربی در جنگ یمن پایان داد.

اکنون با معرفی سفیر جدید آمریکا در عربستان سعودی باید دید که آمریکا در روند مسائل منطقه‌ای و درگیری‌های نظامی چه رویکردی در پیش خواهد گرفت.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.