ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

حوزه علمیه: ۲۰ میلیون نفر در ایران در تأمین نیاز جنسی خود مشکل دارند

نوعی بحران جنسی در ایران در حال وقوع است. مشکلات اقتصادی راه ازدواج را بسته اما با وجود تابوهای اجتماعی روابط جنسی بدون آموزش، در ایران رو به گسترش است.

نوعی بحران جنسی در ایران در حال وقوع است. مشکلات اقتصادی راه ازدواج را بسته اما با وجود تابوهای اجتماعی روابط جنسی بدون آموزش رو به گسترش است. محمدرضا برومی، مسئول کارگروه خانواده مرکز مطالعات زنان حوزه علمیه قم در نشستی که با عنوان «بحران جنسی» در ایران تشکیل شده  گفته که تعداد دخترانی که پیش از ازدواج رابطه جنسی دارند بیشتر از پسران است. به گفته برومی در ایران ۲۰ میلیون نفر در تأمین نیاز جنسی خود مشکل دارند.

عکس: آرشیو

برومی با ارائه آمارهایی از وضعیت فعلی ازدواج و طلاق در کشور اعلام کرده که حدود ۵.۵ میلیون نفر از پسران ۲۰ تا ۳۵ سال و شش و نیم میلیون نفر از دختران ۱۵ تا ۳۰ سال مجرد هستند.

بر اساس این آمار ۱۳ میلیون مجرد قطعی، چهار میلیون زن بیوه، ۳,۲ میلیون پسر ۱۵ تا ۲۰ سال مجرد نیز در جامعه وجود دارند. برومی گفته این آمارها نشان می دهد مجموعا ۲۰ میلیون نفر در کشور برای تامین نیاز جنسی خود دچار مشکل هستند.

با اینکه صحبت از مسایل جنسی در جامعه تابو محسوب می‌شود و به ویژه زنان از داشتن رابطه جنسی پیش از ازدواج نهی می‌شوند، اما بررسی‌های آماری و تحقیقات جامعه‌شناسی در کنار رواج عمل‌هایی مانند ترمیم بکارت، نشان می‌دهد که این نوع روابط در ایران رو به گسترش است.

مسئول کارگروه خانواده مرکز مطالعات زنان حوزه علمیه قم، با ارائه آماری از دانش آموزان گفته بر اساس بررسی که سال ۹۴ انجام شد یک سوم پسران و ۲۷ درصد دختران دانش‌آموز تجربه رابطه جنسی دارند.

سال گذشته هم اعلام شده بود که طبق تحقیقاتی که مرکز پژوهش‌های مجلس هم انجام داده، بالای ۱۵ درصد از دانش‌آموزان تا قبل از ۱۵ سالگی و دوره متوسطه به نوعی رابطه جنسی را تجربه می‌کنند.

برومی با اشاره به آمار مرکز مشاوره دانشگاه‌های کشور که در سال ۹۶ بر روی دانشجویان نیز تحقیقی انجام داد، گفته این بررسی نشان داده حدود ۱,۴ درصد پسران و ۱,۵ درصد دختران نیز پیش از ازدواج رابطه جنسی را تجربه کرده‌اند.

بر اساس چنین آمار‌هایی است که نهادهای مذهبی و فقها هم به تکاپو افتاده‌اند تا راه‌حلی برای تضاد میان تابوهای موجود در جامعه و واقعیت‌های آن پیدا کنند. ناصر مکارم شیرازی، مرجع تقلید شیعه فتوایی، اواخر آبان‌ سال جاری فتوایی صادر کرد با این مضمون که «اگر دختری مرتکب زنا شود و توبه کند برای حفظ آبرویش می‌تواند بی‌سروصدا نزد طبیب برود» و بکارتش را ترمیم کند.

محمدرضا زیبایی نژاد، مسئول مرکز مطالعات و تحقیقات زنان حوزه علمیه قم هم در این نشست جامعه ایران را از نظر جنسی در حال تحول خوانده است.

این روحانی با اشاره به اینکه جامعه امروز به سمت خودمحوری و خودآیینی می‌رود و گفتار لیبرال در حال نهادینه شدن در جامعه است، این رویکردها را حاصل «غربزدگی و پیروی از فرهنگ غربی» خوانده است. بنا بر تعریفی که این روحانی ارائه داده، منظور از خودآیینی آن است که «آن وجوهی از دین که مزاحمتی برای کسی درست نمی‌کند به طور عادی در جریان است اما وجوهی که با محورهای افراد همخوانی ندارد از دستور کار خارج شده است.»

زیبایی نژاد همچنین گفته که در زمینه جنسی تحولات زیادی در کشور در حال رخ دادن است و با این تحولات امر جنسی مسئله‌ای که فعلاً اهمیت دارد آموزش جنسی است. او تاکید کرده که این آموزش‌ها باید در زمان و مکان مناسب ارائه شوند.

او در ادامه با اشاره به سند ۲۰۳۰ وموضوع آموزش‌های جنسی در آن تاکید کرده قسمت هایی از این سند آموزش های عام است که در این موضوع جای بحثی نیست اما موضوعی که باعث اختلاف دیدگاه و مشکل اصلی است، اهداف و ادبیات تربیت جنسی است که در این سند عنوان شده است.

سند ۲۰۳۰ یونسکو، سندی که پیوستن ایران به آن واکنش تند رهبر جمهوری اسلامی و محافظه‌کاران در ایران را برانگیخت، بر ضرورت آموزش جنسی در مدارس تاکید می‌کند، اما این سند در ایران لغو شده است.  این در حالی است که خبرهایی مربوط به تجاوز و آزار جنسی در مدارس ایران منتشر می‌شود، اما به دلیل نبودن قوانین حمایتی کنترل آن ناممکن به نظر می‌رسد.

علاوه بر اخبار تجاوز در مدرسه استاد معین تهران که چندماه پیش منتشر شد، در روزهای اخیر هم خبرهایی از وقوع تجاوز در یک مدرسه در اصفهان منتشر شده است.

سند آموزشی یونسکو با عنوان «دگرگون‌ ساختن جهان ما: دستور کار ۲۰۳۰ برای توسعه پایدار» برای «تضمین آموزش با کیفیت برابر و فراگیر و ترویج فرصت‌های یادگیری مادام‌العمر برای همه و اهداف وابسته به آن» تنظیم شده است.

این سند در ۲۵ سپتامبر سال ۲۰۱۵ در نیویورک به تصویب کشورهای عضو یونسکو رسید و در آن ۱۷ هدف تعیین شده که امضاکنندگان متعهد شده‌اند تا سال ۲۰۳۰ به آنها دست یابند. از این رو است که این سند به «سند ۲۰۳۰» شهرت یافته است.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • مهربون

    خیر, چنین چیزی نیست. در ایران هر کسی نیاز جنسی دارد میتواند برود کلاس قرآن.