ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

آخرین اقدام نیکی هیلی در سازمان ملل شکست خورد

سفیر آمریکا که به زودی از سازمان ملل وداع می‌کند، قطعنامه‌ای برای محکومیت موشک‌‌پرانی حماس به اسرائیل پیشنهاد داده بود. مجمع عمومی به این قطعنامه رأی نداد.

قطعنامه‌ای که نیکی هیلی در محکومیت حماس به مجمع عمومی سازمان ملل متحد پیشنهاد داده بود، به حد نصاب لازم نرسید و رد شد. این قطعنامه که از حمایت بی‌چون و چرای اسرائیل برخوردار بود، می‌بایست حداقل دو سوم آرای نمایندگان مجمع عمومی سازمان ملل را به دست می‌آورد. اگر قطعنامه محکومیت حماس به تصویب می‌رسید، هیلی با موفقیت از سازمان ملل وداع می‌کرد و جای خود را به هدر ناوئرت می‌داد.

نیکی هیلی، نماینده آمریکا در سازمان ملل (عکس: آرشیو)

نیکی هیلی، سفیر آمریکا در سازمان ملل در یکی از آخرین اقدامات خود در این سمت توفیقی به دست نیاورد: شامگاه پنجشنبه ۱۵ آذر/ ۶ دسامبر قطعنامه‌ای که هیلی برای محکومیت حماس به مجمع عمومی سازمان پیشنهاد داده بود ۸۷ رأی آورد. ۵۷ کشور به این قطعنامه رأی منفی دادند. رأی ۳۲ کشور دیگر هم ممتنع بود.

هیلی پیش از آغاز رأی‌گیری مجمع عمومی، سازمان ملل را به جانبداری از فلسطینی‌ها و گرایش‌های ضداسرائیلی متهم کرد و گفت اگر قطعنامه محکومیت حماس به دلیل حمله با راکت و موشک به اسرائیل به تصویب برسد، برای سازمان ملل «روزی تاریخی» خواهد بود.

ساکا لورنتی، نماینده بولیوی درخواست داد که حدنصاب آرای مورد نیاز برای تصویب قطعنامه پیشنهادی آمریکا به دو سوم آرا افزایش یابد. به رغم مخالفت سفیر آمریکا در سازمان ملل، ۷۵ کشور به افزایش حدنصاب آرای مورد نیاز رأی مثبت دادند و ۷۲ کشور به آن رأی منفی دادند. در نتیجه میزان رأی مورد نیاز برای تصویب قطعنامه به دو سوم آرا افزایش یافت. به این ترتیب تصویب این قطعنامه به عنوان یکی از آخرین اقدامات نیکی هیلی که به زودی از نمایندگی ایالات متحده در سازمان ملل کناره‌گیری می‌کند شکست خورد.

دنی دنون، نماینده اسرائیل در سازمان ملل در بخشی از سخنانش خطاب به کشورهایی که به قطعنامه محکومیت موشک‌پرانی حماس رأی منفی داده بودند گفت:

«باید از خودتان شرمسار باشید. رأی امروز رنگ واقعی شما را نشان داد.»

ایران و کشورهای عربی به این قطعنامه رأی منفی دادند. عربستان سعودی اما از حماس خواست شلیک راکت به مناطق اشغالی را متوقف کند.

محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگران فلسطین از شکست قطعنامه پیشنهادی آمریکا در سازمان ملل اظهار خشنودی کرده و حماس هم با انتشار بیانیه‌ای از مجمع عمومی سازمان ملل قدردانی کرده. حماس در بیانیه خود نیکی هیلی را به حمایت از «صهیونیسم جهانی» و دشمنی با فلسطینی‌ها متهم کرده است.

۲۲ آبان/ ۱۳ نوامبر بعد از سوءقصد مأموران اطلاعاتی اسرائیلی به جان نور برکه، یکی از فرماندهان گردان‌های القسام گسترده‌ترین وسیع‌ترین و شدیدترین درگیری بین اسرائیل و حماس از سال ۲۰۱۴ تاکنون اتفاق افتاد. حماس بیش از ۴۰۰ راکت و موشک به اسرائیل پرتاب کرد و ارتش اسرائیل هم بیش از ۱۰۰ نقطه از غزه را هدف حملات هوایی قرار داد. دولت اسرائیل اما با میانجیگری مصر به آتش‌بس با حماس تن داد. با استعفای آویگدور لیبرمن، وزیر دفاع اسرائیل که خواهان برخورد جدی‌تری با حماس بود، کابینه نتانیاهو در آستانه سقوط قرار گرفت. نخست‌وزیر اسرائیل خود وزارت دفاع را به عهده گرفت و بحران را از سر گذراند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.