ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

یک و نیم میلیون نفر در پایتخت در معرض خطر دقایق اولیه زلزله

بیش از یک هزار مدرسه در تهران در مسیر گسل اصلی و فرعی یا حریم رودخانه قرار دارند. تهران در مقابل زلزله بسیار آسیب‌پذیر است و حتی وجود هزاران تیم امدادی نیز کارکردی ندارد.

- حداقل ۱.۵ میلیون نفر در بافت فرسوده در معرض خطر دقایق اولیه زلزله هستند.

این گفته احمد صادقی، رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران است. او روز شنبه ۲۴ آذر به خبرگزاری مهر گفت: «در تهران گسل‌های اصلی و فرعی زیادی وجود داشته و سه هزار و ۲۶۸ هکتار بافت فرسوده داریم که ۱۵ درصد از جمعیت ۱۰ میلیونی شهر تهران در آن ساکن است.»

تهران، یکی از پنج شهر بزرگ خطرناک دنیا برای زندگی

تراکم جمعیت انسانی و جمعیت ساختمانی و همچنین ساخت و سازهای ناایمن در مناطقی که از آنها با عنوان «بافت فرسوده» یاد می‌شود، وضعیت را در مورد خطر احتمالی زلزله و دیگر بلایای طبیعی در تهران وخیم‌تر کرده است.

به گفته صادقی در بحث مقابله، امکانات بسیار کم است و همه این نکات، اهمیت و ضرورت برنامه‌ریزی و اقدامات لازم را مشخص می‌کند.

او با اشاره به «دسترسی ناممکن» در برخی نقاط تهران در صورت وقوع زمین لرزه به دلیل وجود معابر کم عرض و عدم اصولی‌سازی ساختمان‌های بلند، گفت:

«در تهران نیازمند شبکه اضطراری در زمینه زلزله هستیم. تهران به دلیل وجود گسل‌های فراوان، پتانسیل بالای لرزه خیزی دارد و تراکم جمعیت، ساختار ناایمن، کمبود نیازهای ضروری در هنگام زلزله و امکانات محدود بر این موضوع دامن می‌زند.»

تاکید احمد صادقی بر مشکلات مناطق دارای بافت فرسوده، نشان می‌دهد که این مساله جدی‌ترین مشکل تهران در هنگام وقوع زلزله باشد. به گفته این مقام مسئول، باید کارهای اثربخش زیادی از جمله تقویت جست‌و‌جو و نجات شهری انجام شود و ظرفیت‌سازی‌ها بر اساس استانداردها صورت بگیرد.

با توجه به اینکه زمان نجات‌بخش برای رسیدن به مصدومان پس از وقوع زلزله محدود است، باید شبکه‌هایی از تیم‌های جست و جو و نجات به صورت محلی و ملی تشکیل شود. رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر با تاکید بر این نکته گفت ضروری است که برای امدادرسانی به مصدومان، در ۷۲ ساعت اول اقدامات موثری انجام شود.

صادقی همچنین گفت بیش از یک هزار مدرسه در معرض خطر زلزله‌اند و در مسیر گسل اصلی و فرعی یا حریم رودخانه قرار دارند:

«همه اینها نشان می‌دهند تهران در مقابل زلزله بسیار آسیب‌پذیر است و حتی وجود هزاران تیم امدادی نیز کفایت نمی‌کند.»

در همین راستا، شهرداری تهران طرحی را به مجلس فرستاده که امیدوار است در صورت تصویب و اجرا، پایتخت ایران را در برابر زلزله احتمالی آماده و مقاوم کند.

بر اساس تخمین شهرداری، اجرای «طرح جامع پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران» ۵ سال زمان می‌برد و  ۲۶ هزار میلیارد تومان هزینه بر‌می‌دارد.

در «طرح جامع پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران»، اجرای پروژه‌‌هایی ۲۰ گانه در اولویت قرار گرفته است. پروژه‌هایی که دو هدف دارند: نخست طرح‌های پیشگیرانه و دوم افزایش آمادگی در برابر زلزله.

بهمن ماه سال ۹۵، معاون سازمان مدیریت بحران ایران گفت که در صورت وقوع زلزله هفت ریشتری در تهران، یک میلیون تن کشته و بیش از پنج میلیون تن بی‌خانمان خواهند شد.

مرتضی اکبرپور هشدار داد که زیرساخت‌های پایتخت برای مواجهه با زلزله احتمالی تهران کافی نیست.

ایران جزو ۱۰ کشور زلزله‌خیز دنیاست و بیشتر نقاط آن روی گسل قرار دارد.

  • در همین زمینه

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • اکبر

    دریکی از گزارشات سابق راجع به زلزله در تهران و آلودگی شهر (خصوصا وجود و انباشت چندین میلیون موش در پایتخت کشور, که بعضی هاشون اندازهء یه گربه اند) اشاره شده بود که موش های تهران خیلی زودتر از امدادگران به جسد ها و صدمه دیدگان خواهند رسید و ترتیبشان را خواهند داد. که این هم یکی دیگر از معجزات جمهوری جهنمی اسلامی است. کفگیر! الله اصغر!