ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

کارگران فولاد اهواز: استاندار خوزستان باید برود

کارگران استاندار را همدست مافیا خواندند و اعلام کردند: در صورتی که مشکل گروه ملی فولاد حل نشود، اعتراضات خود را به تهران خواهند کشاند.

کارگران گروه صنعتی ملی فولاد اهواز در ادامه اعتراضات خود، یکشنبه ۲۵ آذر باردیگر به خیابان آمدند. پلیس ضد شورش مانع حرکت کارگران به سمت دفتر نماینده خامنه‌ای در خوزستان شد. معترضان هم برکناری استاندار خوزستان را خواستار شدند و معاون رئیس جمهوری را «همدست مافیا» خواندند.

حضور فعالان محیط زیست استان خوزستان در اعتراضات کارگران گروه ملی فولاد اهواز-شنبه ۲۴ آذر ۱۳۹۷

صدها کارگر گروه ملی فولاد اهواز همراه با خانواده‌هایشان و گروه‌های اجتماعی در سی و هفتمین روز اعتراضات خود، همانند روزهای گذشته به خیابان آمدند. نیروهای امنیتی و پلیس ضد شورش مانع حرکت کارگران معترض به سمت دفتر محمد‌علی موسوی جزایری, نماینده رهبر جمهوری اسلامی در استان خوزستان و امام جمعه اهواز شدند.

در یک ویدئو از اعتراض امروز کارگران فولاد اهواز که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد، یکی از کارگران به پلیس می‌گوید: «ما نه تروریستیم، نه داعشیم، نه به جایی وصل‌یم، نه شاخه نظامی هستیم که جلوی ما صف کشیده‌اید. ما از شمائیم و شما از ما هستید.»

عبدالله درویشی در ادامه خطاب به پلیس می‌گوید: «آن کسانی که الان در قمارخانه‌ها، آقازاده‌های تو کانادا و استرالیا قمار می‌زنند، متهم ردیف اول و باعث بدبختی تمام مردم ایران هستند و آدرس اشتباه می‌دهند.»

کارگران معترض در ادامه  اما از صف پلیس ضد شورش عبور کردند و مقابل مسجد جزایری بازار نادری و دفتر امام جمعه اهواز ایستادند.

آنها همانند روزهای گذشته شعار دادند: «کشور ما دزدخونه‌اس/ توی جهان نمونه‌س»، «حسین حسین شعارشون/ دزدی افتخارشون».

کارگران معترض فولاد اهواز همچنین شعار دادند: «اهواز شده فلسطین/ مردم چرا نشستین».

طاهر خلفی، یکی از کارگران فولاد هم در این اجتماع، از تلاش استاندار خوزستان برای «ایجاد تفرقه» در میان کارگران خبر داد و این اقدامات را «فتنه تفرقه‌انگیز» خواند و گفت که «اولویت کارگران فولاد از امروز تغییر کرده، اگر تا امروز خواسته اول ما بازگرداندن کارخانه به بخش دولتی بود، امروز خواسته اصلی و اول ما این است: استاندار بی‌لیاقت خوزستان باید برود».

  • یک ویدئو کوتاه از سخنان طاهر خلفی را ببینید:

او غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان را که تا به حال حاضر به دیدار و گفت‌وگو با کارگران فولاد نشده «بخشی از مافیا» نامید. معترضان نیز شعار دادند: «مرگ بر مافیا، مرگ بر مافیا.»

خلفی استاندار خوزستان را که به گفته او «از صبح امروز تلاش کرد بذر نفاق را صفوف کارگران بپاشد»، «مترسک‌هایی اربابان فاسد و مافیایی» خواند که «دارند خوزستان را غارت می‌کنند.»

این کارگر فولاد اهواز خطاب به پلیس ضد شورش که از روز گذشته – شنبه ۲۴ آذر- از حرکت کارگران معترض فولاد جلوگیری می‌کند و بر تعداد نیروهایش در اهواز افزوده است، گفت: صفوف خود را در مقابل کارگر و حق طلبانی که بیش از ۵ سال است حق‌شان خورده نگه داشتید، امروز صفوف شما باید در مقابل کسانی باشد که خوزستان و خوزستانی را به تباهی کشانده، در برابر مافیایی باشد که کشور را به یغما برده. نباید در برابر من کارگر بایستد، من کارگر فولاد پنج سال است که مقاومت می‌کنم.»

خلفی، اسحاق جهانگیری، معاون رئیس جمهوری ایران را هم «همدست مافیا» خواند. او خطاب به جهانگیری که گفته «پیگیر مطالبات کارگران فولاد و نیشکر هفت‌تپه هستیم»، گفت: « شما پیگیری‌ها را برای خود و ارکان فاسد خود بگذارید، اگر ذره‌ای شرف و وجدان داشتید، وقتی که به اهواز آمدید به جای افتتاح ورزشگاه فولاد به جمع کارگران معترض که ۱۸ روز بود در خیابان فریاد دادخواهی سر می‌دادند، می‌آمدید. شما همه اهرم فساد و ارکان مافیا هستید و فرمایشات اربابان خود را می‌خواهید در خوزستان ارائه بدهید.»

این کارگر معترض نمایندگان استان خوزستان و مدیران صنعت در این استان را هم به همراهی و پیگیری مطالبات کارگران فراخواند و گفت: «در صورتی که نخواهید مواضع خود را نسبت به مطالبات کارگران به صورت رسمی ارائه دهید، کارگران تمامی ارکان استان خوزستان را به لرزه درمی‌آورند.»

او در ادامه خطاب به مسئولان دولتی و مدیران بانک ملی گفت: «اگر تا پایان این هفته کاری برای کارگران انجام ندادید، منتظر حضور بیش از ۱۵۰۰ کارگر فولاد در تهران باشید.»

  •  یک ویدئو از اعتراضات امروز کارگران را در زیر ببینید:

مدیرعامل بانک ملی: صبوری در برابر کارگران بس است

همزمان با ادامه اعتراضات کارگران فولاد اهواز، محمدرضا حسین‌زاده، مدیرعامل بانک ملی که مالک این کارخانه است، به خبرگزاری دولتی کار ایران، ایلنا، گفت که بانک برای پرداخت وام به گروه ملی فولاد «پول بی‌حساب و کتاب ندارد.»

او در ادامه به صورت تلویحی کارگران را به برخورد امنیتی تهدید کرد و گفت که «قطعا سرکار نیامدن کارگران به نفع هیچ‌کس نیست و استانداری، مقام‌های قضایی، شورای امنیت و نهادهای امنیتی تا به حال  صبوری به خرج دادند تا کارگران متوجه شرایط شوند، اما این امر تاکنون کارساز نشده است.»

حسین‌زاده راه‌اندازی دو خط تولید در مجتمع گروه صنعتی ملی فولاد اهواز را نیازمند «سرمایه‌گذاری سنگین» دانست که به گفته او «زمان‌بر است».

به گفته او سه خط تولید در فولاد اهواز «راه‌اندازی شده» و بانک ملی طی سال‌های گذشته بخش زیادی از مطالبات مزدی و بدهی این کارخانه به سازمان تامین اجتماعی و اداره مالیات را تسویه کرده است.

کارگران گروه ملی فولاد اهواز که از آبان امسال دور تازه اعتراضات را آغاز کردند، خواستار راه‌اندازی خطوط تولید، برخورد با مافیای مانع تولید و خلع ید از بانک ملی هستند.

در جریان اعتراضات کارگران که از نیمه دوم آبان آغاز شد، حداقل ۱۰ تن از کارگران فولاد به اداره اطلاعات اهواز احضار و تهدید به برخورد در صورت ادامه اعتراضات شدند.

میثم آل‌مهدی، از کارگران این کارخانه هم ۲۰ آذر دستگیر و یک روز بعد آزاد شد. پیشتر نیز در جریان اعتراضات کارگران ۲۲ کارگر شبانه دستگیر شدند و برای آنها پرونده قضایی تشکیل شد.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • بازداشت تعدادی از کارگران فولاد اهواز

    شب گذشته با یورش نیروهای امنیتی تعدادی از کارگران گروه ملی فولاد اهواز در خانه هایشان بازداشت شدند تعدادی از کارگران "گروه ملی فولاد اهواز" با یورش نیروهای امنیتی در نیمه های شب یکشنبه ۲۵ آذر بازداشت شدند. اخبار دقیقی از تعداد بازداشت شدگان وجود ندارد. بنابر گزارش ها اسامی غریب حویزاوی، طارق خلفی، حسین داودی، مصطفی عبیات و کریم سیاحی بازداشت شده اند. کارگران "گروه ملی فولاد اهواز" ۳۷ روز است که برای مطالبات خود در اعتصاب بسر می برند. و خواسته های خود را در خیابان های شهر اهواز فریاد می زنند اما از طرف مسئولین اراده ای برای رسیدگی به مشکلات کارگران وجود نداشته است. سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه تهاجم شبانه به خانه های کارگران "گروه ملی فولاد اهواز" و بازداشت شان را قویا محکوم می کند و خواهان آزادی فوری و بی قید و شرط کارگران بازداشت شده می باشد.