ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

حمایت از آتش‌بس یمن در شورای امنیت: اختلاف بر سر ایران

آمریکا خواهان محکوم‌کردن ایران در قطعنامه شورای امنیت در حمایت از آتش‌بس الحدیده است. بنا بر گزارش دبیرکل سازمان ملل، موشک‌های بالستیک مورد استفاده حوثی‌ها ظاهراً ایرانی هستند.

شورای امنیت سازمان ملل به دنبال تصویب قطعنامه‌ای در حمایت از آتش‌بس در الحدیده یمن است. ایالات متحده خواستار محکومیت ایران در این قطعنامه شده، اما روسیه با آن مخالفت کرده است.

دوشنبه ۷ اسفند/ ۲۶ فوریه شورای امنیت سازمان ملل بعد از اتمام رأی‌گیری درباره تحریم یمن و نقش ایران که با وتوی روسیه همراه بود ــ عکس از آرشیو

به گزارش خبرگزاری «رویترز»، ۱۵ عضو شورای امنیت سازمان ملل اکنون در حال بررسی پیش‌نویس قطعنامه‌ای در حمایت از آتش‌بس الحدیده هستند که بریتانیا آماده کرده است. این قطعنامه از آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل می‌خواهد که برای نظارت بر آتش‌بس و حرکت نیروهای طرفین در منطقه پیشنهادهایی را به شورا ارائه دهد.

هیئت‌های نمایندگی دولت یمن و شیعیان حوثی پنج‌شنبه گذشته، ۱۳ دسامبر / ۲۲ آذر، در مذاکراتی که با نظارت سازمان ملل در سوئد برگزار شده بود بر سر آتش‌بس در بندر الحدیده و بندرهای اطراف آن به توافق رسیدند. این آتش‌بس شکننده نخستین ساعت سه‌شنبه ۱۸ دسامبر / ۲۷ آذر به‌وقت محلی اجرایی شد اما پس از آغاز آن نیز درگیری‌هایی در منطقه الحدیده رخ داده است.

در پیش‌نویس اولیه قطعنامه حمایت از این آتش‌بس که رویترز نسخه‌ای از آن را رویت کرده است، «عرضه سلاح و مواد مربوطه بر خلاف مقررات تحریم تسلیحاتی یمن از سوی هر منبعی» محکوم شده اما از هیچ کشور خاصی نام برده نشده است.

ائتلاف عربی به رهبری عربستان و امارات متحده عربی، مداخله نظامی در یمن را از ۲۰۱۵ آغاز کرد. گروه شیعه حوثی «انصارالله» اواخر ۲۰۱۴ در کودتایی عبد ربه منصور هادی،‌ رئیس‌جمهوری وقت را برکنار کرد و صنعا، پایتخت یمن را به کنترل خود درآورد.

ائتلاف عربی در حمایت از نیروهای وفادار به دولت منصور هادی مستقر در بندر عدن با حوثی‌ها می‌جنگد اما به ارتکاب جنایت جنگی و کشتار غیرنظامیان از جمله کودکان و زنان در حملات هوایی متهم شده است. دولت‌های غربی نیز شمار بالای قربانیان غیرنظامی در حملات ائتلاف عربی را محکوم کرده‌اند.

ایران حامی شیعیان حوثی در یمن است و به ارسال سلاح،‌ از جمله موشک به آنها متهم شده، اما آن را انکار می‌کند.

با این حال، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل به شورای امنیت گزارش داده که بازمانده چندین موشک بالستیکی که حوثی‌ها به سوی عربستان پرتاب کردند، ظاهراً ایرانی هستند.

ایالات متحده نسخه بازبینی‌شده‌ای از قطعنامه بریتانیا تهیه کرده و بر اساس پیش‌نویسی که به دست رویترز رسیده، خواهان محکوم‌کردن ایران به طور خاص در قطعنامه است. روسیه اما با آن مخالفت کرده.

روسیه در فوریه سال جاری نیز تلاش آمریکا برای محکوم‌کردن ایران در قطعنامه‌ای راجع به جنگ یمن را با رأی وتو بی‌اثر کرد.

یمن به دلیل جنگ سه ساله به وخیم‌ترین بحران انسانی حال حاضر جهان دچار شده است. با اینکه نهادهای بین‌المللی و دولت‌های غربی عربستان را به دلیل بروز این بحران انسانی در یمن به نقد کشیده‌اند، دولت آمریکا از انتقاد مستقیم از این متحد استراتژیک‌اش در خاورمیانه پرهیز می‌کند.

دیپلمات‌های حاضر در رایزنی‌ها می‌گویند که هدف‌شان رسیدن به یک قطعنامه تا پایان هفته جاری است.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.