ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

معاون ارتش ایران: نمی‌گذاریم ناو هواپیمابر آمریکا به آب‌های سرزمینی ما نزدیک شود

ناو هواپیمابر استنیس پس از ماه‌ها غیبت به خلیج فارس بازگشته است. معاون هماهنگ‌کننده ارتش ایران می‌گوید این ناو هواپیمابر اجازه ورود به آب‌های سرزمینی را نخواهد داشت.

معاون هماهنگ‌کننده ارتش هشدار داد که ایران اجازه نخواهد داد ناو هواپیمابر «استنیس» به آبهای سرزمینی‌اش نزدیک شود. استنیس پس از ماه‌ها غیبت به خلیج فارس بازگشته است. حضور دوباره این ناو هواپیمابر آمریکایی در خلیج فارس در حالی صورت می‌گیرد که در ماههای پیش گزارشهایی مبنی بر کاهش حضور نظامی آمریکا در خلیج فارس منتشر شده بود.

نیروهای سپاه در خلیج فارس - عکس از آرشیو

به گزارش خبرگزاری دولتی دانشجویان ایران (ایسنا)، دریادار حبیب الله سیاری، معاون هماهنگ‌کننده ارتش ایران درباره ورود ناو هواپیمابر استنیس به خلیج‌فارس گفت:

«به هیچ وجه اجازه نمی‌دهیم ناو هواپیمابر استنیس به آبهای سرزمینی ما نزدیک شود. ما در خلیج فارس بر اساس قوانین دریایی، آب‌های سرزمینی داریم و خارج از آب‌های سرزمینی ما، دریای آزاد محسوب می‌شود و هر کس می‌تواند آنجا دریانوردی کند، همانطور که ما می‌توانیم در آب‌های آزاد دریانوردی کنیم».

سیاری در عین حال تصدیق کرد که آبهای آزاد به روی همه باز هستند: «وقتی ما گفتیم به اقیانوس اطلس رفته و نزدیک مرزهای استکبار جهانی ناوهای ما دریانوردی می‌کنند بر اساس همین قانون دریانوردی در آب‌های آزاد بود.»

در روزهای گذشته ورود ناو هواپیمابر آمریکایی خبرساز شده بود. همزمان با ورود ناو هواپیمابر یو اس اس جان استنیس به خلیج فارس، نیروی زمینی سپاه رزمایش پیامبر اعظم ۱۲ را برگزار کرد. برخی رسانه‌ها از شلیک راکت و به پرواز درآوردن پهباد از سوی نیروهای سپاه پاسداران ایران خبر دادند.

«استنیس» پس از یک دوره غیبت طولانی روز جمعه به آب‌های خاورمیانه بازگشت. رزمایش سپاه پاسداران با نام «پیامبر اعظم۱۲» از ۲۴ آذر آغاز شد و شنبه اول دی به پایان رسید. رسانه‌های خبری از قول برخی منابع آمریکایی گزارش کرده‌اند هنگام ورود ناو استنیس به تنگه هرمز، قایق‌های تندوری سپاه با نزدیک شدن به آن و شناورهای پشتیبانش، قصد داشته‌اند از عملیات این ناو تصویربرداری کنند.

این رویدادها به گمانه‌زنی‌ها درباره درگیری‌های احتمالی میان نیروهای آمریکایی و ایرانی در خلیج فارس دامن زد.

فرمانده نیروی زمینی سپاه در توضیح عملیات پیامبر اعظم ۱۲ گفته بود که « دفاع ما ترکیبی از آفند و پدافند است که سبقه آفند آن از پدافند بیشتر است». او توضیح داده بود که این نوعی رونمایی از «عملیات تهاجمی در دکترین دفاعی جمهوری اسلامی» است.

اشتباه محاسباتی: رویارویی نظامی

فرماندهان نیروی دریایی آمریکا هشدار داده‌اند که در صورت اشتباه محاسباتی، برخوردهای غیرحرفه‌ای قایق‌های ایرانی در آینده می‌تواند به رویارویی نظامی بینجامد.

قایق‌های تندرو سپاه در سال‌های گذشته در گروه‌های بیست یا سی‌تایی به ناوهای آمریکایی نزدیک می‌شدند. تنها در سال ۲۰۱۶ قایق‌های تندروی سپاه دست‌کم ۳۵ مورد برای کشتی‌های جنگی آمریکایی در خلیج فارس ایجاد مزاحمت کردند.

روابط تهران و واشنگتن در ماه‌های پس از به قدرت رسیدن دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا تنش‌آلودتر شده‌است. آمریکا تحریم‌های جدیدی علیه برنامه موشکی ایران وضع کرده،‌ تحریم‌های هسته‌ای را بازگردانده و سپاه پاسداران را عامل اصلی بی‌ثباتی در منطقه خوانده است.

پس از بر سر کار آمدن او که از مخالفان سرسخت توافق هسته‌ای با ایران بود، تنش بین نیروهای دریایی ایران و کشتی‌های آمریکایی کاهش یافت. گزارش‌ها از توقف این تنش‌ها در هراس از برهم‌خوردن «برنامه جامع اقدام مشترک» (برجام) حکایت داشت.

اما بعد از یک دوره آرامش، رسانه‌های نزدیک به سپاه پاسداران ایران شنبه هفتم مهر ویدئویی منتشرنشده از تنش قایق‌های تندرو با کشتی‌های آمریکایی در خلیج فارس منتشر کردند. این ویدئو تصاویری از تنش قایق‌های سپاه با ناو هواپیمابر «تئودور روزولت»، یکی از بزرگترین رزم‌ناو‌های جهان و نیز بازرسی یک کشتی باربری متعلق به آمریکا را در برداشت.

حال به نظر می‌رسد نگرانی‌های ایران از خروج آمریکا از برجام پس از وقوع این اتفاق دیگر محلی از اعراب ندارد. دونالد ترامپ در نوامبر امسال تحریم‌های ایران را بازگرداند. تحریم‌ها توانایی ایران برای فروش نفت را به شدت محدود می‌کند.

ایران تهدید کرده که در صورت ناتوانی در صادرات نفت بر اثر اجرای این دور از تحریم‌ها، تنگه هرمز را خواهد بست. این تهدید اما با واکنش تند ترامپ مواجه شد و نیروی دریایی آمریکا هم اعلام کرد که برای تضمین باز ماندن راه عبور کشتی‌های تجاری طبق قوانین بین المللی آماده‌ است.

بازگشت ناو هواپیمابر به خلیج فارس

ایالات متحده با آغاز دور جدید تحریم‌ها حضور نظامی خود در خاورمیانه را کاهش داد. آمریکا پس از خروج رزمناو هواپیمابر «تئودور روزولت»، یکی از بزرگترین‌ها از نوع خود در جهان در مارس/ فروردین سال جاری، هیچ ناوگروه هواپیمابری در خلیج فارس نداشت.

همزمان منابع وال استریت ژورنال به این روزنامه گفته‌ بودند که هواپیمابرهای آمریکا، حامل هزاران خدمه و ده‌ها جنگنده و موشک و دیگر سلاح‌های ضروری برای درگیری در یک تقابل نظامی بزرگ، که همواره حضور مستمری در خلیج فارس داشتند، در حال خروج از منطقه هستند.

برخی از منابع خبری دلیل خروج نیروهای آمریکایی از خلیج فارس را تغییر استراتژی امنیت ملی این کشور می‌دانستند. اما اکنون بازگشت ناو هواپیمابر استنیس آمریکا بار دیگر آمادگی نظامی این کشور در خلیج فارس را به نمایش می‌گذارد.

سیاری در خصوص ورود ناو استنیس به خلیج فارس گفته: «پاسخ نیروهای مسلح به این است که ما بیدی نیستیم که با این بادها بلرزیم. این ناو ده ماه در خلیج فارس نبوده و اکنون به این منطقه آمده است اما مشابه این ناو در منطقه بوده است.»

تغییر آرایش نظامی ایالات متحده در خلیج فارس و ورود ناو هواپیمابر این کشور به منطقه، همزمان با دستور دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری ایالات متحده برای خروج ۷ هزار نفر از نیروهای این کشور از افغانستان و همین‌طور دستور او به وزارت دفاع برای ایجاد آمادگی به منظور خروج فوری نیروهای آمریکایی از شمال سوریه است.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • هادی

    مردشور خودت ببره با این چرندیاتت

  • بهرام

    ادامه: زمانی نه چندان دور، سرداران در کشورهای مختلف، من‌جمله کشور خودمان، انسانهای شجاعی بودند که با نبرد تن به تن از ورود دشمن به کشور و تعدی به زنان و بچه‌ها جلوگیری می‌کردند و خود را سپر بلای مردم خود می‌کردند. اما متأسفانه امروزه می‌بینیم سرداران سپاهی ما هر چه در توان دارند برای بسیج دشمن در پشت مرزهای کشور بکار می‌بندند، مردم بیگناه را به جرم کولبری با تیر مستقیم می‌کشند، و در قاچاق و پولشویی دست دارند. زندانهای بزرگی ساخته‌اند تا مردم خود را در آن حبس و شکنجه کنند و بقتل برسانند، دولت موازی تشکیل می‌دهند و آنچه شنیع است و نباید انجام دهند، مرتکب می‌شوند. قطعاً با اولین برخورد نظامی با این ابر قدرت، این زنان و بچه‌ها هستند که در زیر بمباران کشته می‌شوند و سرداران نابخرد و ترسو در پایگاهها پنهان خواهند شد و شاهد مرگ کشور و مردممان خواهند بود. برای کشوری با چنین سردارانی، آینده‌‌ای از این بهتر را نمی‌توان انتظار داشت. کجاست آن بشکه‌های باروت (موشک) که بروی آنها قبل از پرتاب، نابودی دیگران نوشته می‌شد؟ کسی نمی‌پرسد که کدام سردار و به دستور چه کسی آن سبک مغزی‌ها را انجام داد و کشور را در معرض خطر قرار داد! چرا آن سردار زمانی که بیش از 200 بار مواضعشان در سوریه بمباران شد، عکس العملی نداشت، و لام تا کام دم نزد؟ مگر منتظر چنین فرصتی نبود؟ اگر قدرت رویارویی را ندارند، پس چرا قدرتها را تحریک می‌کنند؟ و سؤال دوباره از معاون ارتش: آیا به حرفی که بیان می‌کنید اعتقاد هم دارید؟ یا فقط حکایت شعارها و بشکه‌های باروت قرار است تکرار شود؟

  • بهرام

    این سپاهیانی که بعنوان فرماندهان ارتش منصوب می‌شوند، نشان داده‌اند که کوچکترین عرقی به کشور و میهن ندارند، که اگر غیر از این بود پایگاه نوژه را دربست در اختیار کشور ثالثی قرار نمی‌دادند و کشور و مرزهای آبی و خاکی را بی‌دلیل به محل جولان کشورهای قدرتمند دنیا مبدل نمی‌کردند. جای سؤال است که با در اختیار قرار دادن پایگاه نوژه به کشور دیگر و حمله به مخالفان بشار اسد، چه منافعی نصیب ایران شد؟ آیا جز این است که امروز باید با سرافکندگی از سوریه برگردند؟ نه موضوع پایگاه نوژه در جهت منافع ملی ما بود و نه این شاخ وشانه کشیدنها برای بزرگترین قدرت نظامی دنیا در جهت منافع ملی ماست. بنابراین اگر این سرداران بی‌فکر سپاه با درجه‌های کیلویی، فکر می‌کنند با این حرفهای گنده‌تر از توان نظامی‌شان می‌توانند مردم را فریب دهند، باید گفت که در اشتباه هستند.

  • sattar beheshti

    o me محمدباسط درازهی استاد دانشگاه آزاد اسلامی، واحد سراوان است. مدرک تحصیلی او در سایت دانشگاه آزاد و زندگینامه‌اش "کارشناسی ارشد ادبیات انگلیسی" ذکر شده است!!. در اوج انتشار اخبار مختلف از برخورد عجیب نماینده سراوان در مجلس در گمرک، اسنادی در فضای مجازی منتشر شده مبنی بر این که او مرتکب کپیبرداری از یک مقاله خارجی و سرقت علمی شده است. به همین دلیل کمپینی به راه افتاده و از مسئولان خواسته شده عضویت درازهی در هیئت علمی دانشگاه !! لغو شود. مسئله بر سر مقاله‌ای درباره ناوبری پهپاد‌های کوچک است که اصل آن در سال ۲۰۰۸ منتشر شده و ظاهرا درازهی به عنوان "استاد دانشگاه" ?!و یکی از همکارانش دقیقا آن را کپی کرده و به اسم خود در چند همایش ارائه کرده‌اند. کپی‌برداری از مقاله استاد دانشگاه فرایبورگ ولفرام بوگارد، استاد دانشگاه فرایبورگ آلمان، اول دیماه در صفحه شخصی خود در فیس‌بوک با ارائه مدارکی خود را یکی از نویسندگان مطلب اصلی معرفی کرده و این که یکی از دو نفری که آن را به اسم خود جا زده‌اند نماینده مجلس ایران هست را "بسیار غم‌انگیز" خوانده است.

  • روزبه

    این یارو دونکیشوت وطنی که کم مونده به جنگ با آسیاب بره. این رژیم این هالو ها رو کجا پیدا میکنه؟ مرتیکه پخمه میخوای دل ما رو خوش کنی یا امریکایها رو بترسونی ما که صنعتمون هنوز نمیتونه یه پراید درست بکنه ا ون وقت با بزرگترین قدرت نظامی و صنعتی و اقتصادی دنیا در بیفته؟ چها روزه کشورو به عصر حجر نبرند به زمان ۱۴۰۰ پیش میبرن.

  • طاهر

    اونها چرا به آبهاي سرزميني ما نزديك شوند؟ اونها لازم ندارند كه كسي را گول بزنند يا اداي مبارزه را در بياورند هر زمان ما حماقت كرديم اونها حمله ميكنند يعني نه تنها وارد آبهاي سرزميني ميشوند بلكه وارد خود سرزمين ميشوند وبا حماقت و ناداني امثال شما بعيد هم نخواهد بود

  • reza

    ناو هواپیمابر «تئودور روزولت»، یکی از بزرگترین رزم‌ناو‌های جهان رو با چند تا بَلم تندرو!!نابود کردن!! حالا نوبت ناو هواپیمابر «استنیس» شده... مرغ پخته هم از خنده غش میکنه؛ آخوندهای آشوبزی خود را به آب و آتش میزنن تا برای فرار بجلو و خفه کردن اعتراضات ... مردم را از جنگ خیالی بترسونن