ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

اردوغان: حضور نیروهای دمشق در منبج «عملیات روانی» است

شورشیان تحت حمایت آنکارا می‌گویند که همراه با نیروهای ترکیه در حال حرکت به خطوط مقدم در نزدیکی شهر منبج هستند و از «آمادگی کامل برای آغاز عملیات نظامی» برخوردارند.

ارتش سوریه به درخواست «یگان‌های مدافع خلق» (ی پ گ)، شاخه نظامی حزب اتحادیه دموکراتیک کردهای شمال سوریه پس از چندین سال برای نخستین بار وارد شهر منبج شد و پرچم جمهوری عربی سوریه را در آن برافراشت. این درخواست برای جلوگیری از حمله ترکیه و شبه‌نظامیان تحت حمایتش انجام شد.

رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه اما گفته است این فقط یک عملیات روانی از سوی دمشق است. شورشیان سوری تحت حمایت ترکیه نیز از حرکت به سمت خط مقدم منبج خبر داده‌اند.

شورشیان سوری تحت حمایت ترکیه بین جرابلس و منبج تجمع کرده‌اند، جمعه ۲۸ دسامبر ــ‌عکس: AFP

به گزارش روزنامه ترکیه‌ای «حریت»، رجب طیب اردوغان جمعه هفتم دی / ۲۸ دسامبر در جمع خبرنگاران در واکنش به حضور نیروهای ارتش سوریه در منبج گفت:

«ما می‌دانیم که رژیم سوریه در حال انجام عملیات روانی است. در این لحظه هیچ تحول جدی و راستینی [در منبج] رخ نداده است.»

رئیس‌جمهوری ترکیه تأکید کرد که آنکارا از یکپارچگی و تمامیت ارضی سوریه دفاع می‌کند. او گفت اگر ی پ گ از منطقه خارج شود، ترکیه دیگر دخالتی نخواهد کرد،‌ اما بار دیگر بر حمله به کردها پا فشرد:

«هدف‌مان این است که به این گروه تروریستی درسی بدهیم و برای انجام این کار مصمم هستیم»

ترکیه ی پ گ را گروهی تروریستی و شاخه‌ای از حزب کارگران کردستان (پ ک ک) می‌داند. این گروه‌ها در فهرست تروریستی سازمان ملل نیستند.

نیروهای دولتی سوریه جمعه پس از ورود به منبج در بیانیه‌ای وعده دادند که امنیت همه افراد حاضر در این منطقه را تأمین کنند. آنها برای جلوگیری از حمله احتمالی ترکیه به دعوت ی پ گ وارد منبج شدند. ی پ گ می‌گوید نیروهایش را برای جنگ با گروه «دولت اسلامی» (داعش) از شهر خارج کرده است؛ تحولی که بر اساس توافق پیشین ترکیه و آمریکا در ژوئن سال جاری قرار بود رخ دهد. ترکیه اما خروج نیروهای کرد را تأیید نمی‌کند.

مسکو از کنترل دمشق بر منبج استقبال کرده است. دمیتری پسکُف، سخنگوی کاخ ریاست‌جمهوری روسیه جمعه در واکنش به حضور نیروهای سوری، آن را «تحولی مثبت» خواند. روسیه متحد بشار اسد، رئیس جمهوری عربی سوریه است و همراه با ترکیه و ایران کشورهای ضامن توافق‌های کاهش تنش آستانه را تشکیل می‌دهد.

پافشاری بر حمله؟

اما وزارت دفاع ترکیه در واکنشی تندتر به رویدادهای منبج در بیانیه‌ای اعلام کرد که ی پ گ از مشروعیت لازم برای دعوت از «دیگر عناصر» به منبج برخوردار نیست. این وزارتخانه به همه طرفین هشدار داد که از بی‌ثبات‌کردن منطقه پرهیز کنند.

شورشیان سوری تحت حمایت ترکیه بین جرابلس و منبج تجمع کرده‌اند، جمعه ۲۸ دسامبر ــ‌ عکس: AFP

از سوی دیگر، به گزارش خبرگزاری «رویترز»، شورشیان تحت حمایت ترکیه در ائتلاف موسوم به «الجیش الوطنی» از حرکت نیروهایشان به سمت منبج خبر داده‌اند.

آنها گفته اند که کاروان‌های نظامی‌اش همراه با نیروهای ترکیه در حال حرکت به خطوط مقدم در نزدیکی شهر منبج هستند و از «آمادگی کامل برای آغاز عملیات نظامی جهت آزادسازی شهر» برخوردارند.

خبرگزاری فرانسه نیز از تجمع شورشیان سوری تحت حمایت ترکیه بین جرابلس و منبج خبر داده است.  یوسف حمود، سخنگوی ائتلاف شورشی الجیش الوطنی چهارشنبه ۲۶ دسامبر / پنجم دی به خبرگزاری فرانسه گفته بود: «ما در مراحل پایانی آماده‌سازی برای نبرد منبج و سپس جنگیدن در شرق رود فرات هستیم.»

نگرانی‌ها از حمله ترکیه به منبج پس از آن بالا گرفت که دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا ۱۹ دسامبر / ۲۸ آذر از بازگرداندن حدود دو هزار سرباز آمریکایی مستقر در سوریه خبر داد. نیروهای آمریکایی در شمال سوریه از «نیروهای دموکراتیک سوریه» (ق س د) در جنگ با داعش پشتیبانی می‌کنند و یگان‌های مدافع خلق بخش اصلی این نیروها را تشکیل می‌دهند.

ترکیه ابتدای سال جاری میلادی با کمک شبه‌نظامیان سوری تحت حمایتش به عفرین، یکی از کانتون‌های خودمختار کردها در شمال سوریه حمله کرد. رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه چندی پیش گفته بود در حمله به کردها در شرق رود فرات «تعلل نخواهیم کرد»، اما پس از تصمیم ترامپ به خروج نیروهای آمریکایی از سوریه از تعویق این حمله احتمالی خبر داد. اکنون احتمال حمله‌های مشابه به منبج و شرق رود فرات بالا گرفته است.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.