ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

طالبان: در نشست صلح جده با حکومت افغانستان مذاکره نمی‌کنیم

یک مشاور نزدیک اشرف غنی: دولت افغانستان در تلاش است خط مستقیم مذاکره با طالبان را برقرار کند. مذاکرات باید به رهبری افغانستان باشد. طالبان این واقعیت را بپذیرند.

گروه طالبان به پیشنهاد دولت افغانستان برای آغاز مذاکرات مستقیم در نشست صلح در عربستان سعودی  که قرار است ماه ژانویه ۲۰۱۹ برگزار شود، پاسخ منفی داده است.

نمایندگان طالبان در نشست صلح مسکو،‌ ۹ نوامبر ــ منبع: AFP

یکی از اعضای شورای رهبری طالبان که نخواست نامش فاش شود به رویترز گفت که با وجود دعوت کابل به گفت‌وگو در مذاکرات جده، نمایندگان طالبان با نمایندگان دولت افغانستان مذاکره نخواهند کرد.

این عضو شورای رهبری طالبان به رویترز گفته است که نمایندگان این گروه به نشست ماه ژانویه در عربستان خواهند رفت و با مقامات کشورهای دیگر درگیر در مذاکرات صلح افغانستان گفت‌وگو خواهند کرد.

این عضو شورای رهبری گفته است: "ما با مقامات رسمی ایالات متحده امریکا در عربستان سعودی در ماه ژانویه سال آینده دیدار می‌کنیم و مذاکراتی را که در ابوظبی ناتمام باقی ماند، ادامه می‌دهیم. ما به تمام کشورهای درگیر، آشکارا اعلام کرده‌ایم که با دولت افغانستان مذاکره نمی‌کنیم."

زبیح الله مجاهد، سخنگوی طالبان هم این را تکرار کرده و گفته است که رهبران این گروه در عربستان با دولت افغانستان صحبت نخواهند کرد.

هفته گذشته از ۱۶ تا ۱۹ دسامبر، مذاکرات صلح افغانستان در ابوظبی برگزار شد که در این دور از مذاکرات نمایندگان ایالات متحده آمریکا، پاکستان، امارات متحده عربی و عربستان سعودی حضور داشتند.

در نشست ابوظبی، که در آن موضوع خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان هم مطرح بود، نمایندگان طالبان به زلمی خلیلزاد، نماینده وزارت خارجه آمریکا برای صلح در افغانستان گفتند که حاضر نیستند با نمایندگان دولت افغانستان به ریاست عبدالسلام رحیمی مذاکره کنند.

گروه طالبان اعلام کرده‌ که مایل است ابتدا پیش از مذاکره با کابل با دولت ایالات متحده آمریکا به توافق برسند. اما ایالات متحده اصرار دارد که هرگونه توافق نهایی باید همراه با مذاکره طالبان و دولت افغانستان باشد.

طالبان از آغاز خواهان مذاکرات مستقیم با آمریکا بود اما واشنگتن این درخواست را ابتدا نپذیرفت و طرف مذاکره طالبان را دولت مرکزی کابل خواند. استراتژی کماکان کشاندن طالبان به پای میز مذاکره از طریق شکست نظامی آنها بوده است. اما این طالبان بود که پیروزی‌های نظامی پیاپی در برابر نیروهای دولت مرکزی به دست آورد.

براساس داده‌های یک نهاد وابسته به ناتو در افغانستان، دولت اشرف غنی، کنترل بیش از ۶۵ درصد از جمعیت این کشور را به دست دارد. همین نهاد اما می‌گوید که کابل تنها کنترل ۵۵,۵ درصد از ۴۰۷ ولسوالی (مانند شهرستان‌) افغانستان را دارد. این میزان کنترل دولت مرکزی بر مناطق مختلف افغانستان کمترین میزان آن از سال ۲۰۰۱ است. طالبان افغانستان می‌گویند که کنترل ۷۰ درصد کشور را به دست آورده‌اند.

یک مشاور نزدیک اشرف غنی که نام او آورده نشده به رویترز گفته است که دولت افغانستان کماکان تلاش خواهد کرد که خط مستقیم مذاکره را با طالبان برقرار کند: «مذاکرات باید به رهبری افغانستان و متعلق به افغانستان باشد؛ مهم است که طالبان این واقعیت را بپذیرند."

طالبان افغانستان در چند ماه اخیر فرآیند فشرده‌ای از مذاکرات سیاسی صلح را با دولت‌های مختلف از جمله ایالات متحده پیش برده است.

به غیر از نشست ابوظبی، طالبان در هفته‌های اخیر در دفتر سیاسی قطر با زلمی خلیل‌زاد دیدار کردند. این گروه همچنین در اجلاس صلح افغانستان در مسکو شرکت کرد و دیدارهایی با مقام‌های جمهوری اسلامی، ازبکستان، قطر و برخی دیگر از کشورها داشته است.

طالبان ۱۹۹۶ کنترل کابل، پایتخت افغانستان را در اختیار گرفت و تا ۲۰۰۱، حمله آمریکا پس از ۱۱ سپتامبر، دولت را در اختیار داشت. طالبان در این مدت بر سه‌چهارم کشور کنترل داشت.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.