ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

صادق لاریجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام شد

رهبر جمهوری اسلامی از صادق لاریجانی خواسته مجمع تشخیص مصلحت را سامان بخشد. بحث احیای مجلس سنا منتفی است.

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی در حکمی صادق آملی لاریجانی را به عنوان رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام و عضو فقهای شورای نگهبان منصوب کرد. خامنه‌ای در این حکم از صادق لاریجانی خواسته است مجمع تشخیص مصلحت را سامان بخشد.

اظهار ارادت صادق لاریجانی، رئیس قوه قضائیه به علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی (عکس: آرشیو)

به گزارش رسانه‌های داخلی، علی خامنه‌ای یکشنبه ۹ دی با صدور حکمی صادق آملی لاریجانی را به ریاست مجمع تشخیص مصلحت و همزمان به عنوان عضو فقهای شورای نگهبان منصوب کرد. رهبر جمهوری اسلامی با اشاره به درگذشت محمود هاشمی شاهرودی که تا پایان زندگی‌اش ریاست مجمع تشخیص مصلحت را به عهده داشت، از لاریجانی خواسته است به ارکان مجمع «هرچه سریع‌تر» سامان دهد:

«مجمع در این دوره عهده‌دار مسئولیت مهم و اساسی تغییرات در ساختار و محتوای آن نهاد مؤثر و مهم نیز می‌باشد که با توجه به سابقه‌ برجسته و ارزشمند جنابعالی در شورای نگهبان و مدیریت پرتلاش و عالمانه و مخلصانه بر قوه قضائیه، امید می‌رود با حضور فعال و عالمانه اعضای محترم مجمع تشخیص مصلحت نظام و ایفای نقش مؤثر دبیرخانه و دبیر محترم در انجام وظایف خود تحت نظارت و اشراف ریاست مجمع، مسئولیت‌های محوله در این دوره در کمال اتقان و به بهترین وجه به انجام برسد.»

کرسی مجمع تشخیص مصلحت نظام در انحصار علی اکبر هاشمی رفسنجانی بود. بعد از درگذشت او در ۱۹ دی ۹۵، این کرسی خالی ماند تا اینکه خامنه‌ای مرداد سال گذشته هاشمی شاهرودی را به ریاست مجمع منصوب کرد اما او که به بیماری سرطان مبتلا بود، عملاً در مجمع حضور نداشت.

در ماجرای لوایح پولشویی مشخص شد که مجمع تشخیص مصلحت نظام در غیاب محمود هاشمی شاهرودی وظایفی فوق مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان برای خودش قائل است تا به آن حد که به گفته سید محمد صدر، مجمع می‌تواند «مجلس شورای اسلامی، شورای نگهبان و حتی قانون اساسی و بعضی از قوانین اسلامی را در صورت مصلحت کنار بگذارد.» محمد رضا باهنر، یکی از اعضای مجمع تشخیص مصلحت تأیید کرده بود که با بیماری هاشمی شاهرودی، محسن رضایی «همه‌کاره» مجمع شده و دستورات جلسات را او تعیین می‌کند. علی مطهری، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی هم هشدار داده بود که اختیارات محسن رضایی به سبب خلق و خوی نظامی او در حال افزایش است و با مغتنم شمردن غیبت هاشمی شاهرودی به حوزه قانون‌گذاری ورود کرده است.

دوره ریاست صادق لاریجانی بر قوه قضائیه ایران در تابستان سال آینده به پایان می‌رسد. گفته شده که قرار است ابراهیم رئیسی تولیت آستان قدس را واگذارد و به ریاست قوه قضائیه تکیه دهد.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • reza

    حکم آلوده به عربی خامنه ای برای آملی لاریجانی ریشه های واکنش منفی و رو به گسترشی که نسبت به زبان و تاریخ اعراب در دو نسل پس از انقلاب و تاسیس جمهوری اسلامی وجود دارد، در بسیاری از سیاست های فرهنگی و اقتصادی و نظامی و ... از یکسو و ستیزی که با تاریخ پیش از اسلام در ایران از سوی حکومت دنبال می شود نهفته است. نشانه و دلائل بسیار است. از جمله در سخنرانی های روحانیون حاکم، در خطبه های نماز جمعه ها، در برنامه های صدا و سیما، در تحمیل اسامی اسلامی به خانواده ها برای نامگذاری نوزادان، در تخت جمشید ستیزی و امام زاده پرستی. بحث ما، نه ریشه یابی و نشان دادن بازتاب مسئله ایست که در بالا به آن اشاره شد، بلکه بحث بر سر حکمی است که چند روز پیش آقای خامنه ای برای آملی لاریجانی برای ریاست بر مجمع مصلحت نظام صادر و در رسانه ها منتشر شد. این حکم نیز، خود مصداقی است از آنچه در بالا نوشتیم. شاید آقای خامنه ای خواسته حکمی صادر کند که مردم از آن سر در نیآورند و خواص حکومتی سر در آورند که این خود نوع دیگری از سانسور است، شاید خواسته مانند سخنرانی هائی که می کند حرفی چند پهلو بزند تا او بعدا بتواند روی تفسیرهای مختلف آن مانور کند. نمیدانیم هدف واقعی اش چه بوده، اما توصیه می کنیم این حکم را بخوانید و ما البته زحمت اکثریت خوانندگان را کم کرده و دو لغت عربی آن را ترجمه کرده ایم: تنسیق و مُتَمحّض (یعنی سازماندهی و تمرکز). مگر آقای آملی لاریجانی قرار است رئیس مجمع مصلحت عراق یا سوریه و یا عربستان شود؟ این چه فضلی است که مثل یک ایرانی ننویسید سازماندهی و متمرکز و بجای آن تنسیق و متمحض نوشته شود؟ و منظور اصلی را هم چند پهلو مطرح کنید؟ عیبی دارد که نوشته شود: تا تعیین ریاست جدید قوه قضائیه شما امور این قوه را سازماندهی کنید و متمرکز سازید تا آن را تحویل رئیس جدید قوه قضائیه که بزودی تعیین خواهم کرد بسپارید. و یا در مجمع مصلحت تمرکز را دنبال کنید و سازماندهی نوینی را مطابق نظرات من بوجود آورید که لابد این نظرات تبدیل مجمع مصلحت به نهادی با اختیارات مجلس سنای شاهنشاهی است. چرا عربی؟ چرا چند پهلو؟ چرا هراس از گفتن صریح و به فارسی سلیس نظرات؟

  • سامان

    سلام سامان جان و روزبه جان ! هر دو درست نوشتید. آقا چه روزگاری داریم ! چه بدبختیم ! گاهی بیخود و بی هدف توی خیابانها راه میروم ! از جاهایی سر در میآورم و پس از کمی فکر برمیگردم! از دست عیال هم به ستوه آمدم ! انگار این همه مصیبت فقط برای دیگران است و یا برای بحث کردن ما ! انگار برای ما نیست ! انگار من هم در جامعت المصطفی العالمین هستم یا از حوزه علمیه یا دفتر ولی امر مسلمین جهان حقوق و دیگر مزایای مربوط را میگیرم ! رفتم صحبت کردم طلاقش بدهم دیدم کلی هزینه دارد که من ندارم ! ولی امر با همه بصیرتی که دارد نماینده امام زمان و برگزیده خدا هم هست، نتوانست در این چهل سال سه چهار تا آخوند شیعه ی ولایتمدار درست کند که در چنین وقتی در نماند ! برای جانشینی ولایت امر مسلمین جهان چه خواهند کرد نمیدانم ! از غصه خوابم نمیبرد ! ما به جهنم ! تکلیف مسلمبن جهان چه میشود ؟! حزب اله لبنان و حکومت بعثی سوریه (عضو کنفرانس 6 + 2 خلیج بقول خودشان عربی !) چه میشود؟! فلسطینی ها از کجا مستمری بگیرند؟ غزه ایها از کجا کمک بگیرند؟ برادر پوتین قرآنش را به چه کسی هدیه دهد و ... ؟! نهادهای آخوندی و ... چه کنند و از کی پول بگیرند؟! تازه رفتند با طالبان دارند حرف میزنند ! گریه کنید مسلمانها ! گریه کنید ! که ثواب هم دارد !

  • اردوی کار

    برگماری آملی لاریجانی در سمت رئیس مجمع تشخیص، گامی در مسیر تجدید آرایش برای مقابله با فروپاشی نظام و شورش های جدید ▪️اردوی کار: انتخاب آملی لاریجانی به عنوان رئیس مجمع تشخیص مصلحت به جای هاشمی شاهرودی، گامی در جهت برکشیدن ابراهیم رئیسی معروف به آیت الله قتل عام برای ریاست قوه قضاییه توصیف شده است. دستگاه ولایت خود را برای مقابله با اعتراضات گسترده مردم که از آن به عنوان «فتنه 98» نام برده آماده می کند. و در شرایطی که زمین ریز پای ولی فقیه و اعوان و انصارش به لرزه درآمده، چه کسی بهتر از آیت الله قتل عام می تواند تاج و تخت فقاهت را از گزند مردم در امان نگه دارد؛ بهتر ازفرد امتحان پس داده ای که به فرمان امامش هزاران زندانی سیاسی حکم گرفته و اسیر این نظام را دسته جمعی اعدام کرد؟ ▪️اگر چه هنوز رئیسی رسما به عنوان رئیس قوه قضاییه اعلام نشده اما برگماری آملی لاریجانی، تجدید آرایش دستگاه ولایت برای مقابله با «فتنه 98» و فروپاشی نظام و شورش های جدید توصیف شده است. محمد جعفر منتظری، دادستان تهران، اخیرا در واکنش به خبرهای منتشره از سوی روزنامه نگاران مبنی بر این که صحبت های اولیه برای جایگزینی رئیسی با لاریجانی صورت گرفته، بدون تکذیب اصل خبر گفته بود: « فعلاً فضای مجازی است و تا به فضای حقیقی تبدیل شود طول می‌کشد.» ▪️برگماری صادق آملی لاریجانی به ریاست مجمع تشخیص مصلحت، مشروط به واگذاری پست ریاست قوه قضاییه به ابراهیم رئیسی، تعدیل قدرت خاندان لاریجانی ها به سود افزایش نفوذ باند علم الهدی در هسته سفت فراانتخابی حاکمیت است. آیت الله قتل عام داماد علم الهدی است.

  • روزبه

    اتفاقا اين انتصابات نشان از قحط الرجال دارد يعنى كفگير "مسئولان" كاسه ليس به ته ديگ خورده كه مجبورا همزمان سى چهل پست داشته باشند اين خودش به معنى خلوت شدن در صفوف دشمنان مردمه كه مايه اميد به آينده س.

  • آرمان

    سامان گرامی حرف شما کاملا درست است ولی وقتی خبر را خواندم زبانم بند آمد و هیچ چیزی به فکرم نرسید . باید بگویم این دیگر اوج فاجعه و وقاحت است. فقط خواستم حسی را که داشتم با دیگران تقسیم کنم. همین

  • سامان

    چرا فاجعه؟! مگر در این چهل سال کم از این جور آدمها به این گونه مقامها رسیده اند؟ مگر جنتی، شیخ محمد یزدی ، رجایی، احمدی نژاد، یا خود رفسنجانی یا همین خامنه ای غیر از این بوده اند و هستند؟ مگر ریاست قوه قضائیه کم پستی بوده ؟

  • شهاب از تهران

    ما مردم را چه رسیده که اینچنین کرخ شده ایم.

  • آرمان

    این دیگه فاجعه است.