ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

سناتور جمهوری‌خواه: خروج از سوریه تدریجی خواهد بود

لیندسی گراهام در پی دیدار با ترامپ گفت رئیس‌جمهوری آمریکا چیزهایی درباره سوریه به او گفته است که قبلاً نمی‌دانسته و اکنون «احساس به‌مراتب بهتری» در مورد راه پیش رو در سوریه دارد.

لیندسی گراهام، سناتور پرنفوذ جمهوری‌خواه پس از دیدار و گفت‌وگو با دونالد ترامپ از امکان خروج تدریجی نیروهای آمریکایی از سوریه خبر داد. او گفت‌ها برنامه‌ها در این زمینه «به‌شکل هوشمندانه‌ای» آهسته انجام خواهد شد.

لیندسی گراهام، سناتور جمهوری‌خواه مدت‌ها منتقد درون‌حزبی ترامپ بود، اما در حال حاضر در خط ترامپ قرار گرفته است.

گراهام یکشنبه ۳۰ دسامبر / ۹ دی پس از دیدار با دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا و صرف شام با او در کاخ سفید، اعلام کرد که ترامپ چیزهایی درباره سوریه به او گفته است که قبلاً نمی‌دانسته و اکنون «احساس به‌مراتب بهتری» در مورد راه پیش رو در سوریه دارد.

سناتور جمهوری‌خواه مدت‌ها منتقد درون‌حزبی ترامپ بود، اما در حال حاضر در خط ترامپ قرار گرفته است.

دونالد ترامپ ۱۹ دسامبر / ۲۸ آذر از خروج فوری ۲۰۰۰ سرباز آمریکایی از سوریه خبر داد. رسانه‌ها از یک دوره زمانی چند ماهه برای خروج نیروهای آمریکایی نوشتند. جیمز متیس، وزیر دفاع آمریکا در پی این تصمیم ترامپ از سمت خود استعفا داد. در آن زمان، لیندسی گراهام گفته بود که داعش هنوز نه در سوریه، نه عراق و نه در افغانستان شکست نخورده است و بازگشت نیروهای آمریکایی «اشتباهی بزرگ به سبک باراک اوباما»، رئیس جمهوری پیشین آمریکاست. او در توئیتر خود نوشته بود: «تصمیم برای خروج به‌عنوان عاملی در جهت کمک به بازگشت نیروهای داعش محسوب می‌شود.»

گراهام در گفت‌وگو با شبکه سی‌ان‌ان نیز ضمن بیان این‌که تصمیم ترامپ در مورد سوریه تغییری نکرده است، گفت بازگشت سریع نیروهای آمریکایی «عقب‌نشینی بزرگی» خواهد بود.

لیندسی گراهام در صفحه توئیتر خود نیز نوشته است که در خروج نیروهای آمریکایی از سوریه سه موضوع در نظر گرفته خواهد شد: از بین رفتن کامل گروه «دولت اسلامی» (داعش)، اطمینان از این‌که ایران جای خالی را پر نخواهد کرد و تحت حفاظت بودن متحدان کُرد آمریکا.

— Lindsey Graham (@LindseyGrahamSC) 30. Dezember 2018

تصمیم ترامپ شگفتی مقامات اسرائیلی و برخی از کشورهای متحد آمریکا را برانگیخت. اسرائیل بارها اعلام کرده که حضور ایران در سوریه را برنمی‌تابد. نتانیاهو در دیدارهای مختلف با ولادیمیر پوتین، رئیس‌ جمهوری روسیه گفته است که اسرائیل نمی‌خواهد حکومت بشار اسد در سوریه را سرنگون کند اما مسکو باید ایران را به ترک سوریه متقاعد سازد.

در ماه مه سال جاری نیز اعلام شد که نتانیاهو و پوتین به این توافق دست‌ یافته‌اند که سپاه قدس و حزب‌الله لبنان و سایر شبه‌نظامیان شیعه طرفدار ایران می‌بایست از شعاع ۷۰ الی ۸۰ کیلومتری مرز اسرائیل فاصله بگیرند.

اسرائیل تاکنون بارها پایگاه‌های نظامی ایران در خاک سوریه را بمباران کرده و چندین نفر از نیروهای جمهوری اسلامی را کشته است.

نیروهای آمریکایی که در حال حاضر در سوریه به‌سر می‌برند به «نیروهای دموکراتیک سوریه» مشاوره نظامی می‌دهند. این گروه ائتلافی از کردها و عرب‌هاست.

مشارکت آن‌ها در چند سال گذشته منجر به عقب‌نشینی داعش در سوریه شد، اما همزمان خشم ترکیه را نیز برانگیخت. آنکارا شبه‌نظامیان کرد «یگان‌های مدافع خلق» (ی‌پ‌گ) را که نیروی اصلی «نیروهای دموکراتیک سوریه» را تشکیل می‌دهند با حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک) در ترکیه یکی می‌داند. پ‌ک‌ک سال‌هاست که با دولت ترکیه در جنگ است و آنکارا فعالیت این حزب را ممنوع اعلام کرده است.

در پی اعلام خروج نیروهای آمریکایی از سوریه، شبه‌نظامیان کرد یگان‌های مدافع خلق از ارتش سوریه خواستند که نیروهایی خود را به منطقه اعزام کند و نیروهای دولتی سوریه جمعه ۲۸ دسامبر / ۷ دی در شهر منبج سنگر گرفتند.

لیندسی گراهام  گفته است که ترامپ متعهد است جلوی درگیری احتمالی بین ترکیه و کردها را بگیرد و برای حفاظت از کردها منطقه حائلی ایجاد خواهد کرد.

پیش از این شش سناتور آمریکایی در نامه‌ای به ترامپ نسبت به تصمیم او مبنی بر خروج نیروهای آمریکایی از سوریه ابراز نگرانی کرده و از او خواسته بودند که در این تصمیم تجدیدنظر کند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.