ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

کاوشگر چینی بر نیمه تاریک ماه فرود آمد

این نخستین بار است که یک ساخته دست انسان به نیمه تاریک ماه ورود می‌کند: یک گام بلند برای برنامه فضایی جمهوری خلق چین.

یک کاوشکر چینی پنجشنبه ۳ ژانویه/ ۱۲ دی بر سطح نیمه تاریک ماه فرود آمد. این نخستین بار است که یک ساخته دست انسان به نیمه تاریک ماه ورود می‌کند: یک گام بلند برای برنامه فضایی جمهوری خلق چین.

فرود کاوشگر چانگ‌ای ۴ بر نیمه تاریک ماه

تلویزیون دولتی چین گزارش داد که کاوشگر چانگ‌ای ۴ که دسامبر ۲۰۱۸ به طرف ماه پرتاب شده بود، ساعت ۰۲۲۶ به وقت گرینویچ به نرمی بر سطح نیمه تاریک ماه فرود آمد و نخستین تصویر از «زاویه نزدیک» را هم از این قسمت ماه مخابره کرد.

حدود ۲۹ روز طول می‌کشد تا ماه یک دور کامل را به دور زمین بزند و همینقدر هم طول می‌کشد تا ماه یک دور کامل به دور محور خود بزند. چون چرخش ماه به دور زمین و به دور محور خودش نیازمند زمانی مساوی است ما همواره یک نیمه‌ معین یا در اصطلاح نیمه‌ نزدیک ماه را می‌بینیم و همیشه چهره یکسانی از ماه را مشاهده می‌کنیم.

مجری تلویزیون دولتی چین هنگام فرود کاوشگر در بخش تاریک ماه گفت:

«با فرود این کاوشگر پرده رازآمیزی که نیمه تاریک ماه را در بر گرفته بود کنار رفت و فصل تازه‌ای برای پژوهش درباره ماه آغاز شد.»

کاوشگر چانگ ‌ای ۴ در مکانی از ماه فرود آمد که از قبل تعیین شده بود. این نقطه در قطب جنوب ماه واقع شده و «ایتکن» نامیده می‌شود.

وظایف کاوشگر چانگ‌ای ۴ رصد اخترها، اندازه‌گیری مساحت ماه، درک ساختار سطح ماه و همچنین تشخیص کانی‌های معدنی و اندازه‌گیری تشعشعات نوترونی در نیمه تاریک ماه است.

جمهوری خلق چین در نظر دارد تا سال ۲۰۳۰ در کنار روسیه و ایالات متحده آمریکا به قدرتی در زمینه کاوش‌های فضایی و فضانوردی تبدیل شود. سال آینده قرار است چین فضانورد به کره ماه بفرستد.

چین اعلام کرده که برنامه فضایی‌اش صلح‌آمیز است. اما وزارت دفاع آمریکا، چین را متهم کرده که در پی رقابت با آمریکا در یک شرایط بحرانی است.

پکن تاکنون چند موشک‌ ضد ماهواره آزمایش کرده و به همین سبب کنگره آمریکا همکاری سازمان ناسا با سازمان فضایی چین را به دلایل امنیتی ممنوع اعلام کرده است.

در سال ۲۰۰۳ چین موفق شد یک فضانورد را به مدار زمین بفرستد و در سال ۲۰۱۳ هم برای نخستین بار کاوشگر این کشور بر سطح کره ماه فرود آمد.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • سامان

    دشمن باز هم بگوید نظام پیشرفت نکرد !