ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

دبیر مجمع تشخیص مصلحت: اصلاحیه قانون مبارزه با پولشویی تصویب شده است

نخستین جلسه‌ مجمع که به ریاست صادق لاریجانی برگزار شد، گره از کار اصلاحیه قانون پولشویی گشود. دبیر مجمع تکمین کرد. لاریجانی گفت فقها در شورای نگهبان و در مجمع به دو شکل نظر می‌دهند.

مجمع تشخیص مصلحت نظام در نخستین جلسه‌ای که به ریاست صادق  لاریجانی برگزار شد، اصلاحیه قانون مبارزه با پولشویی را به تصویب رساند.  محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با انتشار اطلاعیه‌ای این موضوع را تأیید کرد. در همان حال سخنگوی شورای نگهبان اعلام کرده که به جز دو مورد، ایرادات لایحه سی اف تی هنوز برطرف نشده است.

شنبه ۱۵ دی نخستین جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام به ریاست صادق لاریجانی

در شهریور سال جاری مجمع تشخیص مصلحت نظام لایحه اصلاح قانون مبارزه با پولشویی، یکی از لوایح چهارگانه مربوط به مقررات گروه ویژه اقدام مالی را با «سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی، تشویق سرمایه‌گذاری، امنیت غذایی و امنیت اقتصادی» مغایر دانسته و گفته بود که اجرای مقررات پولشویی درباره شرکت ملی نفت ایران، سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران، بانک مرکزی و بیمه مرکزی در آینده برای کشور خطراتی ایجاد می‌کند و بند نخست این لایحه که بر اساس آن خرید و فروش «خارج از شبکه فرآورده‌های نفتی و دارویی جرم محسوب می‌شود»، با سیاست‌های «اقتصاد مقاومتی» مغایر است و «مقابله با ضربه‌پذیری درآمد حاصل از صادرات نفت و گاز و ایجاد تنوع در روش‌های فروش را مختل می‌سازد.»

شنبه ۱۵ دی نخستین جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام به ریاست صادق لاریجانی، در غیاب حسن روحانی و محمود احمدی‌نژاد، رئیس جمهوری کنونی و پیشین برگزار شد. محسن رضایی، دبیر تشخیص مصلحت و یکی از مخالفان سرسخت چهار لایحه مبارزه با پولشویی با انتشار اطلاعیه‌ای اعلام کرد که مجمع سرانجام اصلاحیه قانون مبارزه با پولشویی را به تصویب رساند. رضایی نوشته است:

«دولت و قوه قضاییه، لایحه اصلاحیه قانون قبلی را تهیه و به مجلس فرستاده بودند. هیات عالی نظارت هم قبلا مغایرت‌های این لایحه با سیاست‌های کلی را برشمرده و به شورای نگهبان فرستاده بود. شورای نگهبان آن ایرادات را به دلیل مغایرت با اصل 110 قانون اساسی به مجلس ابلاغ کرد.سرانجام، موضوع به مجمع تشخیص مصلحت بازگشت و مجمع هم با رعایت مصلحت،‌ مغایرت‌ها را تشخیص داده، مصوبه مجلس اصلاح شد.»

در همان حال عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان اعلام کرده که ایرادهای شورای نگهبان به لایحه الحاق به کنوانسیون مقابله با تأمین مالی تروریسم (سی اف تی) به جز دو مورد هنوز برطرف نشده. مجلس و شورای نگهبان بر سر این لایحه با هم اختلاف دارند. انتظار می‌رود که سرانجام تصمیم‌گیری درباره سی اف تی نیز به مجمع تشخیص مصلحت محول شود.

صادق لاریجانی که بعد از درگذشت محمود هاشمی شاهرودی به حکم رهبر جمهوری اسلامی به ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام منصوب شد، در سخنانی که در نخستین جلسه مجمع به ریاست او ایراد کرد، از هم‌اکنون زمینه‌های اختلاف با فقهای شورای نگهبان را کاهش داد. او گفت فقها به دو شکل نطر می‌دهند. در شورای نگهبان بر اساس شریعت، در مجمع بر اساس مصلحت نظام:

«شورای نگهبان بر حسب وظیفه قانونی، خلاف شرع و خلاف قانون اساسی و مجمع تشخیص مصلحت نظام، مصلحت را تشخیص می‌دهند و لذا بعضا وقتی برخی فقهای شورای نگهبان در مجمع حضور پیدا می‌کنند، برای تشخیص مصلحت، رای و نظری غیر از آنچه در شورای نگهبان داده‌اند، می‌دهند. لذا تعبیر تعارض که در متن آئین‌نامه مجمع تشخیص مصلحت نظام آمده، دقیق نیست و در واقع مجمع از حیث مصلحت نظر می‌دهد و این هیچ تنافی با وظیفه شورای نگهبان ندارد و به لحاظ نتیجه، نظر مجمع حاکم است.»

رهبر جمهوری اسلامی ۳۰ خرداد سال جاری در دیدار با رئیس و گروهی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی از آن‌ها خواست به جای تصویب لوایح اصلاحی قانون مبارزه با تأمین مالی تروریسم و قانون مبارزه با پولشویی بر اساس استانداردهای گروه ویژه اقدام مالی، قانون جایگزین دیگری تدوین کنند و به تصویب برسانند. تداوم مبادلات مالی ایران با کشورهای دیگر به تصویب لوایح چهارگانه مبارزه با پولشویی وابسته است. از طرف دیگر با تصویب این لوایح، امکان حمایت مالی سپاه از حماس و حزب‌الله لبنان محدود می‌شود.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • غلام

    جمهوری جهنمی اسلامی و برادران قاچاقچی سپاه, بدون پولشویی از منابع قاچاق نفت, قاچاق مواد مخدر و قاچاق اسلحه, حتا یک روز هم قادر به حیات نیستند, خصوصآ حالا که صادرات نفت کشور به نصف مقدار سابق رسیده و رانت خوری از پول نفت به آسانی سابق نیست. تمام این شل کن, سفت کن های "مجمع تشخیص صلاح نظام" و "شورای نگهبان پیرمردان لب گور" و کوفت کاری و زهر مار هم همش خالی بازی و برای مصرف داخلی است. پایان پولشویی = پایان جمهوری جهنمی اسلامی. بدون اجرای کامل FATF هم یعنی خواب سرمایه گذاری خارجی در ج.ا. را دیدی, خوش باشه. آخوندها و برادران قاچاقچی خود را, طبق معمول, در مخمصه ای گذاشته اند, که نه راه پیش دارند و نه راه پس. ۸۰ میلیون ایرانی هم این وسط باید چوب کثافت کاری های حکومت این دزدانِ آدمکشِ بی ناموس را بخورند. خوش آمدید به جمهوری جهنمی اسلامی! منزل خودتونه, تعارف نکنید!!

  • farid

    سایت خبری اقتصاد بیست و چهار گزارشی منتشر کرد که نشان می‌دهد مجلس برای هر یک روزی که جلسه علنی برگزار می‌کند، رقمی حدود پنج میلیارد و ۲۰۰میلیون تومان هزینه می‌کند - «سید‌مهدی صدرالساداتی» روحانی‌یی که به خاطر ماجرای ده ونک و دانشگاه الزهرا مدتی بازداشت بود و گویا آزاد شده است در مورد غذا خوری مجلس نوشته بود: «ـ دیروز در مجلس شورای اسلامیناهار دعوت بودم، هنوز نماز عصر را نخوانده بودم که وارد سالن غذاخوری شدم و میزها تقریباً پر بود و هنوز باورم نمی‌شود که ناهار مجلس سلف سرویس با چند نوع کباب، خورشت[خورش]، جوجه، کشک بادمجان (که ظاهراً دیر رسیده بودم و تقریباً تمام شده بود)، چند نوع سالاد، دلستر، دوغ و میوه باشد!» در جلسات کمیسیون مجلس هم پذیرایی خوبی از نمایندگان انجام می‌شود. وقتی در صحن هستند هم مورد پذیرایی قرار می‌گیرند با شیر و کیک!. - بر اساس این گزارش با هزینه‌های یک روز اداره مجلس بیش از ۱۷هزار کلاس درسی را می‌توان به سیستم گرمایشی مجهز کرد. همچنین هر ۱۰روز بطالت کاری مجلس مساوی با فرصت سوزی در خرید ۱۴واگن قطار برای مترو تهران است.

  • farid

    این مصوبه یکی از چهار لایحه دولت در اجرای پیشنهادهای گروه اقدام ویژه اقدام مالی (FATF) است» اما موضوع مربوط به تصویب لایحه اصلاح قانون «داخلی» مبارزه با پولشویی است و چنانکه خبرگزاری فارس نوشت، بر خلاف اعلام برخی رسانه‌ها ربطی به لایحه الحاق جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون بین‎المللی مقابله با تامین مالی تروریسم موسوم به CFT ندارد. هفته گذشته شورای نگهبان CFT را رد کرد و به مجلس بازگرداند. این کنوانسیون در حال حاضر در کمیسیون امنیت ملی مجلس در دست بررسی است و هنوز در مجلس نهایی نشده و در نتیجه برای مجمع تشخیص مصلحت نیز ارسال نشده که در دستور بررسی قرار گیرد. عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان در تازه‎ترین اظهار نظر در مورد CFT گفته با توجه به بررسی‎های مجلس شورای اسلامی تنها ۲ ایراد از مجموع ایرادات شورای نگهبان برطرف شده و ایرادات دیگر شورا به این لایحه به قوت خود باقی است