ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

ظریف: طالبان باید در آینده افغانستان نقش داشته باشد

طالبان گفت‌وگوهای تازه خود با آمریکا را لغو کردند. همزمان با سفر خلیل‌زاد نماینده آمریکا به چهار کشور منطقه، ظریف ضمن قائل شدن نقش برای طالبان در آینده افغانستان گفت این نقش نباید غالب باشد.

تلاش‌ها برای برقراری صلح در افغانستان افزایش یافته. این امیدواری وجود دارد که سال ۲۰۱۹ سال صلح در افغانستان باشد. محمد جواد ظریف معتقد است طالبان باید در آینده افغانستان نقش ایفا کند اما نقش آنان نباید غالب باشد. زلمی خلیل‌زاد، نماینده آمریکا در امور افغانستان به‌منظور پیگیری مذاکرات صلح سفر به کشورهای منطقه را آغاز کرد. همزمان طالبان مذاکرات با آمریکا در دوحه را لغو کردند.

محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران

محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران که روز دوشنبه ۷ ژانویه / ۱۷ دی به هند سفر کرد، در مصاحبه با شبکه تلویزیونی «دی‌ان‌تی‌وی» دهلی نو، گفت: «ترسیم آینده افغانستان بدون در نظر گرفتن نقشی برای طالبان، غیرممکن است.»

ظریف در همان حال افزود: «معتقدم که طالبان نباید نقشی غالب در افغانستان داشته باشند. البته در نهایت، این تصمیمی است که خود افغان‌ها باید بگیرند.»

ایران به‌تازگی تماس‌هایی با گروه طالبان داشته است و نمایندگان طالبان نیز در تهران با مقامات ایرانی دیدار و گفت‌وگو کرده‌اند. جمهوری اسلامی گفته است که دولت افغانستان در جریان این تماس‌ها قرار دارد.

محمدجواد ظریف در هند گفت این تماس‌ها درباره امنیت مناطق مرزی افغانستان که طالبان در آن‌ها نفوذ دارند، انجام شده است.

او همچنین بر نقش پاکستان در مذاکرات صلح با طالبان تأکید کرد و افزود: «ما معتقدیم که موضع پاکستان نسبت به افغانستان تغییر کرده و این کشور اکنون تلاش می‌کند که در پیشبرد روند صلح در افغانستان شرکت کند.»

به‌گفته وزیر خارجه ایران، پاکستان نمی‌خواهد گروه‌های تندرو در افغانستان پیروز شوند، چون در چنین صورتی خود پاکستان نیز تهدید خواهد شد.

ظریف همچنین افزود: «هیچ کس در منطقه معتقد نیست که یک افغانستان تحت سلطه طالبان در جهت امنیت منطقه است. من فکر می‌کنم در این‌باره تقریباً یک توافق عمومی وجود دارد.»

مقامات ایرانی شرکت جمهوری اسلامی در مذاکرات جداگانه با طالبان را بخشی از تلاش‌های مختلف در جهت کشاندن طالبان به پای میز مذاکرات صلح می‌دانند.

سخنان ظریف در حالی بیان می‌شود که زلمی خلیل‌زاد، نماینده آمریکا در امور افغانستان سه‌شنبه ۸ ژانویه / ۱۸ دی دور تازه‌ سفرهای خود به منطقه را در پیوند با روند صلح در افغانستان آغاز کرد. این چهارمین دور سفر خلیل‌زاد به منطقه است.

به‌گفته وزارت خارجه آمریکا، خلیل‌زاد در سفر ۱۳ روزه اش به افغانستان، هند، چین و پاکستان، با مقام‌های بلندپایه‌ این کشورها در مورد صلح در افغانستان گفت‌وگو می‌کند.

وزارت خارجه آمریکا اعلام کرده که هدف این کشور تقویت گفت‌وگوها بین افغان‌ها در مورد چگونگی پایان دادن به جنگ، تشویق طرف‌های درگیر و احزاب سیاسی برای مذاکره و رسیدن به یک توافق سیاسی است.

پیش از این، زلمی خلیل‌زاد در ۲ دسامبر سال گذشته میلادی (۱۱ آذرماه سال جاری) در یک سفر ۱۸ روزه به افغانستان، پاکستان، روسیه، ازبکستان، ترکمنستان و امارات متحده‌ عربی رفته بود.

این دور از سفرهای خلیل‌زاد در حالی آغاز می‌شود که مسئولان بلندپایه طالبان اعلام کرده بودند که مذاکرات صلح بین هیئت نمایندگی این گروه و نمایندگان آمریکا از امروز، چهارشنبه ۹ ژانویه / ۱۹ دی، در قطر آغاز خواهد شد اما بعد، از لغو آن سخن گفتند.

یک منبع آگاه از گروه طالبان به رویترز گفت مسئولان آمریکایی اصرار داشتند که طالبان با مقامات دولتی افغانستان در دوحه دیدار کنند اما طالبان مخالف مذاکرات مستقیم با دولت افغانستان هستند.

طالبان درخواست‌های مکرر قدرت‌های منطقه‌ای برای حضور نمایندگان کابل در مذاکرات صلح را به این دلیل که طرف اصلی آن‌ها در طول جنگ ۱۷ ساله آمریکاست و دولت افغانستان «دست‌نشانده» است، رد کرده‌اند.

جان بس، سفیر آمریکا در کابل در صفحه توئیتر خود نوشت گزارش‌ها در مورد دیدار نمایندگان ایالات متحده و طالبان دقیق نیست و طالبان باید به جای گفت‌وگو با رسانه‌ها با هیأت افغانستانی به‌شکل مستقیم دیدار کنند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • سامان

    آقای حاجی ظریف ! همین حکومت مقدس شما بتنهایی کار 100 تا طالبان و داعش و بوکوحرام و النصره و مانند اینها را می کند! 110 تا که چه بگویم بسیار بیشتر ! منطقه را بیش از این آلوده نکنید !

  • Faryad

    - گروه طالبان اعلام کرد که با مقام‌های جمهوری اسلامی در تهران بر سروضعیت افغانستان "پس از اشغال" گفت‌وگو کرده است!!. - با اعلام خروج امریکا از افغانستان عوامل حکومتی و پاسداران طی هفته جاری چندین -مرتبه با گروه فاشیستی طالبان در هرات افغانستان و تهران مذاکرات کاملا سری بدون حضور نماینده دولت افغانستان انجام داده اند! . - باید منتظر ثمرات و نتایج مخرب این ملاقاتها در طی ماههای اینده بود! . - ظریف: طالبان باید در آینده افغانستان نقش داشته باشد! - همزمان طالبان مذاکرات با آمریکا در دوحه را لغو کردند!.

  • farid

    غرب از ترس بدست افتادن ایران در دست روشنفکران و ملیون کودتای ۵۷ برعلیه شاه را به آخوندها هدیه کرد تا منطقه را به آشوب کشند و آنها از شر شاه و صدام و قذافی ها که بر افزایش قیمت نفت اصرار داشتند راحت شوند و با افزایش صدور اسلحه میلیاردها دلار کسب کنند. کاندیداهای ریاست شورای مصلحت نظام : – نماینده روسوفیلها :ریسی و اژه ای که حکم اعدام صدها نوجوان ایرانی را امضا کردند. - سفیر روس به دست بوسی ریسی میرود و پوتین٫ خامنه ای را عیسی گونه خطاب میکند! نماینده انگلو فیلها : لاریجانی – صدور کننده حکم صدها اعدام جوان و نوجوان ایرانی که افشای مذاکرات برادر بزرگتر با نیک برون انگلیسی و گرفتن پستهای حساس مملکتی با پشتیبانی دستهای مرموز و اخرین ان ریاست مصلحت نظام و

  • Faryad

    هزاران سکه های اهدایی احمدی نژاد پس چی ؟ رشوه ها چی؟ باهنر ۲۰۰ میلیون فقط از قرارداد کرسنت گرفته بود... حتی ریسی وو ریس دفتر زنگنه هم پاکت گرفته بودند....خاوری ومحصولی و...چی؟

  • Faryad

    احمد توکلی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام !? هشدار داد: «فساد و شیوع آن ممکن است نظام را تهدید و با خطر مواجه کند.!» او همچنین افزود: «قرار بود مناطق آزاد سکوی صادرات شوند اما اکنون تونل واردات شده و برخلاف اقتصاد مقاومتی کار می‌کنند!.»".. اول دی‌ماه گذشته نیز گفته بود که در ۵۰۰ پرونده ‌مربوط به پولشویی در ایران ظرف ۱۰ سال گذشته "حتی یک نفر" هم مجازات نشده است!. ۱۱ مهرماه گذشته نیز مهم‌ترین عامل فساد در ایران را نقض "شایسته‌سالاری" و "توزیع فامیلی قدرت" عنوان کرده و گفته بود که در ۴۰ سال گذشته قدرت در کشور در اختیار عده‌ای "بی‌سواد، پررو و هم‌قومی" بوده است!.

  • طالبان (ایرانی) حیا کن, حکومتو رها کن.

    طالبان (ایرانی) حیا کن, حکومتو رها کن. هیچ کس به دورویی و دروغی این نه چندان ظریف نیست. کمتر کسی نیز در خالی بازی و خالی بندی مهارت این دروغگوی حرفه ای را دارد. یه مثل قدیمی بود میگفت: "طرف خوش چوسه, دم باد هم میشینه!" حکومت اسلامی خودش داره کله پا میشه, برای بقیه نسخه صادر میکنه که چنین است و چنان است. "توپ, تانک, فشفشه: آخوند (طالبان, داعش,..) باید گم بشه."

  • شاهین

    حسن روحانی از فیلتر شورای نگهبان نظام اشغالگر اسلامی گذشته. در نتیجه آقای وزیر قلابی دربارۀ ایران که هیچ، دربارۀ آیندۀ ملت شریف افغانستان اظهار نظر بیخود نکن.