ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

وزیر خارجه آمریکا: در پی سلطه‌جویی نیستیم

مایک پمپئو در دانشگاه آمریکایی قاهره، نفوذ منطقه‌ای جمهوری اسلامی را حاصل سیاست‌های اوباما جلوه داد. امنیت اسرائیل و حضور ایران در سوریه همچنان بحث اصلی‌ست.

مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا که در ادامه سفرش به خاورمیانه وارد مصر شده، بعد از دیدار و گفت‌وگو با عبدالفتاح سیسی، رئیس جمهوری و سامح شکری، وزیر خارجه مصر در دانشگاه آمریکایی قاهره در تبیین سیاست‌های دولت ترامپ در خاورمیانه سخنانی ایراد کرد. نفوذ منطقه‌ای جمهوری اسلامی و امنیت اسرائیل و انتقاد از سیاست‌های دولت اوباما در مرکز توجه وزیر خارجه آمریکا قرار داشت.

پنجشنبه ۲۰ دی/ ۱۰ ژانویه: مایک پمپئو هنگام سخنرانی در دانشگاه قاهره

وزیر خارجه آمریکا ابتدا با اشاره به اسلام سیاسی در خاورمیانه و با انتقاد از سیاست‌های دولت اوباما گفت ایالات متحده آمریکا در آن زمان خشونت اسلام سیاسی را دست‌کم گرفته بود و این سبب شد که نه تنها هنگامی که مردم ایران در سال ۸۸ به پا خاستند، از آن‌ها حمایت نکند، بلکه این غفلت‌ها باعث شد که مجدداً خلافت در عراق و سوریه ظهور کند.

پمپئو گفت تمایل ایالات متحده برای دست‌یابی به صلح باعث شد که این کشور با توافق هسته‌ای با ایران به عنوان دشمن مشترک آمریکا و اعراب و اسرائیل موافقت کند:

«از این تجربه چه آموختیم؟ هر آینه که آمریکا عقب‌نشینی کند، اغتشاش حاکم می‌شود. هرگاه با دشمن همکاری کنیم، باعث پیشروی او شده‌ایم.»

وزیر خارجه آمریکا سپس این مدعا را مطرح کرد که دولت ترامپ در کمتر از ۲۴ ماه موفق شده، رهبری خاورمیانه را مجدداً به دست گیرد. پمپئو خطاب به متحدان آمریکا در خاورمیانه گفت ایالات متحده همواره یک نیروی رهایی‌بخش بوده است:

«ما هرگز در پی سلطه‌جویی نبوده‌ایم. آیا می‌توان ادعا کرد که ایران هم چنین است؟»

وزیر خارجه آمریکا سپس با اشاره به کاهش تعداد سربازان آمریکایی در عربستان سعودی، بحرین، قطر، امارات و ترکیه خاطرنشان کرد که آمریکا قصد ندارد به طور دائمی در کشورهای خاورمیانه حضور نظامی داشته باشد. پمپئو یادآوری کرد که آمریکا از سال ۲۰۱۴ تاکنون ۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار به کمک‌های بشردوستانه در عراق اختصاص داده است.

پمپئو سپس اعلام کرد که آمریکا بعد از خروج از برجام برای کاهش نفوذ سپاه پاسداران در خاورمیانه اقدامات مؤثری انجام داده است: نظارت بر مبادلات بانکی ایران در امارات متحده عربی، کشف هسته‌های نظامی وابستگان به سپاه پاسداران در بحرین، همکاری با عربستان سعودی برای محدود کردن نفوذ منطقه‌ای جمهوری اسلامی.

وزیر خارجه آمریکا اعلام کرد که تا شرط‌های دوازده‌گانه آمریکا که در مه ۲۰۱۸ اعلام شد برآورده نشود سخت‌ترین تحریم‌های اقتصادی علیه ایران پابرجا باقی می‌مانند. این شرط‌ها ناظر بر فعالیت هسته‌ای ایران، فعالیت موشکی سپاه و نفوذ ایران در خاورمیانه‌اند.

پمپئو اعلام کرد که آمریکا تا زمانی که حتی یک ایرانی در سوریه حضور دارد، به همکاری خود با متحدانش در چارچوب فرآیند صلح سازمان ملل برای ایجاد صلح و ثبات در این کشور ادامه خواهد داد:

«آمریکا تا زمانی که ایران در سوریه حضور دارد، از کمک به دولت اسد برای بازسازی مناطقی که در اختیار دارد خودداری خواهد کرد.»

وزیر خارجه آمریکا با اشاره به زرادخانه موشکی حزب‌الله در لبنان گفت:

 «ایران ممکن است گمان کند که به اعتبار موشک‌های پیشرفته [که در اختیار حزب‌الله قرار داده] صاحب لبنان شده اما اشتباه می‌کند.»

مایک پمپئو همچنین اعلام کرد که عراق با تقویت روابط فی‌مابین با سایر همسایگانش از وابستگی‌اش به جمهوری اسلامی کاسته است. به گفته وزیر خارجه آمریکا روابط بین دولت مرکزی عراق با دولت اقلیم کردستان نیز بهبود یافته. مایک پمپئو سپس یک بار دیگر خطاب به ایران گفت:

«اشتباه نکنید. ایالات متحده از حق اسرائیل برای دفاع در برابر ماجراجویی‌های رژیم ایران حمایت می‌کند. ما همچنان ظرفیت نظامی اسرائیل برای مقابله با تهدیدات ایران را تضمین می‌کنیم.»

رئیس جمهوری آمریکا دسامبر ۲۰۱۸ با اعلام پیروزی بر داعش، دستور خروج ۲۰۰۰ سرباز آمریکایی از خاک سوریه را صادر کرد. متحدان آمریکا، از جمله عراق از تصمیم غیرمنتظره ترامپ خشنود نیستند. وزیر خارجه آمریکا اکنون در سفرش به خاورمیانه در تلاش است سیاست ترامپ در خاورمیانه را به شرکای آمریکا در منطقه توضیح دهد و آن‌ها را توجیه کند. وزیر خارجه آمریکا بعد از سفر به اردن و عراق عصر روز گذشته وارد قاهره شد. پمپئو به عربستان سعودی، بحرین، قطر، امارات متحده عربی، عمان و کویت هم سفر می‌کند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • farid

    افرین بر اوباما وکری ! اون از عراق و سوریه و یمن که پاسداران تصرفش کردند و موشک جابجا میکنند و اکراد و عربستان را موشک باران میکنند و لبنان که شیخ فضل اله میخواهد ریس جمهور شود!٬ اینهم از افغانستان و پاکستان که مرکز انواع تروریستها شده . اینهم نتیجه اینهمه مذاکره عکس و لبخند و پیاده روی و....جواد و جان گفتن و ۵۷ میلیارد دلار پول اهدایی !!

  • nader

    شاه حسین مرتضوی معاون سخنگوی رییس جمهوری افغانستان روز پنج شنبه 10 ژانویه اعلام کرد، مقام‌های وزارت امور خارجه ایران به عنوان سخنگویان گروه طالبان عمل می‌کنند. مرتضوی در صفحه رسمی فیسبوک اش نوشت: «مقامات وزارت خارجه ایران این روزها در نقش سخنگویان طالبان عمل می‌کنند. اگر کشور همسایه معتقد به گفتگو برای راه حل می‌باشند چرا راه گفتگو را با گروه‌های مخالف داخلی خود بسته است؟ چرا به مشکل سیاسی داخلی خود که سال‌ها ایران را به بحران برده است، از راه گفتگو اقدام نمی‌کند؟ آیا بهتر نبود به جای شنیدن صدای طالبان، صدای مخالفان سیاسی مانند میرحسین موسوی یا کروبی شنیده می‌شد؟». معاون سخنگوی رییس جمهوری افغانستان ادامه داد: «ایران از یک افغانستان دموکراتیک که در آن آزادی بیان و حقوق مدنی و شهروندی تضمین شده باشد، به شدت نگران است».

  • .And have a nice day

    بله, ما اصلا بی سلطه جویی نیستیم. هیچ وقت هم قبلا دنبال این قبیل برنامه ها نبوده ایم, اون همه کودتا و اینها هم که (از طریق خانم آلبرایت) رسما عذر خواهی کردیم و گفتیم اشتباه لپی بوده! ما فقط پی حفظ موقعیت برتر خود در منطقه هستیم, و در این راه حاضر به هر گونه عهد شکنی, بی ناموسی و فروختن متحدین نزدیک خود هستیم. برای شروع از خیانت به کردها آغاز می کنیم, همانگونه که تا به حال چندین بار به کردها خیانت کرده ایم. دقیقا مانند دیگر بازیگران منطقه ای. !The more it changes, the more it says the same .And have a nice day