ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

دولت افغانستان: مقامات ایران در نقش سخنگویان طالبان عمل می‌کنند

سخنان ظریف درباره نقش طالبان در آینده افغانستان واکنش دولت غنی را در پی داشت. دولت افغانستان می‌گوید اگر ایران معتقد به گفت‌وگوست چرا با مخالفان خود وارد گفت‌وگو نمی‌شود؟

محمدجواد ظریف گفته بود طالبان باید در آینده افغانستان نقش داشته باشند اما این نقش نباید غالب باشد. دولت افغانستان در واکنش به این سخنان می‌گوید مقام‌های وزارت خارجه ایران سخنگوی طالبان شده‌اند و اگر ایران معتقد به گفت‌وگو است چرا با گروه‌های مخالف داخلی خود چنین نمی‌کند.

پرچم‌های ایران و افغانستان ـ عکس از آرشیو

شاه‌حسین مرتضوی، از سخنگویان کاخ ریاست جمهوری افغانستان پنج‌شنبه ۱۰ ژانویه / ۲۰ دی در صفحه فیسبوک خود نوشته است: «مقامات وزارت خارجه ایران این روزها در نقش سخنگویان طالبان عمل می‌کنند.»

مرتضوی افزوده است: «اگر کشور همسایه معتقد به گفت‌وگو برای راه حل است چرا راه گفت‌وگو را با گروه‌های مخالف داخلی خود از جمله مجاهدین خلق بسته است؟ چرا به مشکل سیاسی داخلی خود که سال‌ها ایران را به بحران برده است، از راه گفت‌وگو اقدام نمی‌کند؟»

وزیر خارجه ایران که به هند سفر کرده بود، چهارشنبه ۱۹ دی در مصاحبه با شبکه تلویزیونی «دی‌ان‌تی‌وی» دهلی نو، گفته بود: «ترسیم آینده افغانستان بدون در نظر گرفتن نقشی برای طالبان، غیرممکن است.»

محمدجواد ظریف افزوده بود: «معتقدم که طالبان نباید نقشی غالب در افغانستان داشته باشند. البته در نهایت، این تصمیمی است که خود افغان‌ها باید بگیرند.»

ایران به‌تازگی تماس‌هایی هم با گروه طالبان داشته است و نمایندگان طالبان نیز در تهران با مقامات ایرانی دیدار و گفت‌وگو کرده‌اند. جمهوری اسلامی گفته است که دولت افغانستان در جریان این تماس‌ها قرار دارد اما در افغانستان نسبت به این تماس‌ها واکنش‌های منفی نشان داده شده است.

سخنگوی ریاست جمهوری افغانستان افزوده است: «آیا بهتر نبود به جای شنیدن صدای طالبان صدای مخالفان سیاسی مانند میرحسین موسوی یا کروبی شنیده می‌شد؟»

شاه حسین مرتضوی همچنین نوشته است: «دولت ایران در هراس است که آزادی‌های موجود در افغانستان به الگو برای ایران بدل شود، به همین دلیل این کشور طرفدار اندیشه‌های ملاعمر در افغانستان است.»

طالبان ۱۱ دی با انتشار بیانیه‌ای تأیید کردند که هیأتی با این هدف که درباره «وضعیت پسا اشغال، اعاده صلح و امنیت در افغانستان و منطقه» با طرف ایرانی مذاکره کند به تهران اعزام کردند. محمود واعظی، رئیس دفتر رئیس جمهوری ایران جمعه ۱۴ دی با اشاره به مذاکرات ایران و طالبان گفت: «کشورهای همسایه ایران با مشکلات عدیده از جمله جنگ داخلی مواجه هستند، صلح و ثبات در منطقه برای ایران اهمیت زیادی دارد و ناامنی در افغانستان می‌تواند به ایران هم سرایت کند.»

ادریس زمان، معاون سیاسی وزارت امور خارجه افغانستان نیز در فیسبوک خود سخنان مقامات ایرانی را برخلاف «موازین دیپلماسی و مداخله صریح در امور کشور» خود خواند و نوشت: «وزارت ‌خارجه‌ افغانستان اذعان می‌دارد که هرگونه روابط خارج از چهارچوب تعاملات دولت‌ها با طالبان باعث تضعیف روابط دو کشورخواهد شد.»

صبغت‌الله احمدی، سخنگوی وزارت امور خارجه افغانستان نیز درباره سخنان ظریف گفت: «نظریات این‌چنینی، قطعأ میان دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری اسلامی افغانستان فاصله ایجاد می‌کند و روی روابط ما تأثیر منفی می‌گذارد.»

سایت طلوع‌نیوز افغانستان نوشته است که «در اوج تلاش‌های آمریکا و متحدانش برای صلح با طالبان، منابعی می‌گویند که مقام‌های ایرانی در سفرهای پسین‌شان به کابل خواهان نقش برجسته ایران در گفت‌وگوهای صلح افغانستان شده‌اند و گفته‌اند می‌توانند طالبان را به میز گفت‌وگوهای صلح با حکومت افغانستان بکشانند. در همین راستا چند روز پیش، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران (علی شمخانی) گفت که طالبان آماده‌اند تا جنگ‌افزارهای‌شان را بر زمین بگذارند.»

روزنامه « ۸ صبح» افغانستان نیز ۱۶ دی نوشت: «متأسفانه قدرت‌های منطقه‌ای از جمله ایران در سال‌های اخیر به روابط‌شان با افغانستان از منظر مناسبات‌شان با قدرت‌های بزرگ نگاه می‌کنند. بخشی از هیئت حاکمه‌ ایران، افغانستان را نه یک کشور همسایه‌ مستقل و هم‌زبان که میدانی برای ایجاد مشکل برای آمریکا در نظر گرفتند. برخی از نظامیان ایرانی به صراحت گفتند که افغانستان “محور مقاومت ضد آمریکا” است.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • حقیقتگو

    دقیقا" آنچه حکومت آخوندی به رهبری خامنه ای در پشیبانی از طالیبان درسقوط دادن حکومت افغانستان انجام میدهد همان کاری است خمینی چهل سال پیش درحمایت طالیبان های شیعه برعلیه حکومت صدام حسین که منجربه جنگ افروزی هشت ساله و خسارات نجومی مالی وجانی برایران ومردم ایران شد...برطبق گزارش های وزارت امور خارجه امریکا به دفعات با مقامات طا لیبانی نشست و گفتگو داشته است و این درست همان امریکائی است به دفعات با خمینی و عناصرش درپاریس ملاقات میکرده است..تعجب آورنیست که سالهای سال امریکا طالیبان را دشمنش قلمداد می کند و مدتی است که با طالیبان نشست و گفتگو میکند انهم با اسلامیون افراطی؟!! درحقیقت خاندان پهلوی هم میدانستند که امریکا آخوندخمینی را انتخاب کرده است و بهمین دلیل همگی راهی ایران را ترک کردند وحالا حکومت فعلی افغانستان که میداند امریکا طالیبان را برای حکومت کردن انتخاب کرده است چه دلگرمی باید داشته باشد طالیبان درست همان کاری را خواهند کرد که خمینی وخلخالی ها باعناصرحکومتی پهلوی چه نظامی وچه سرمایه دارو چه دانشگاهی وغیره کردند درپیش روی آینده شان خواهند دید...طالیبان یکی ازصادره کنندگان مهم کلیه و اجزای بدن های اووراق شده دربمب گذاری های افغانستان به امریکا و اروپاست...هرکلیه درامریکا با بیش ازهشت هزاردلار بفروش میرسد!!!بمب گذاری های هدفنمد طالیبان!!

  • مقایسه حرفهای ظریف در دو سال مختلف

    مقایسه حرفهای ظریف در دو سال مختلف جواد ظریف (دی ۱۳۹۷-مصاحبه با NDTV هند): طالبان به دعوت ما برای ارتباطات رسمی به ایران آمدند. غیرممکن است برای افغانستان آینده‌ای بدون نقشی برای طالبان متصور شد. جواد ظریف (تیر ۱۳۹۶-شورای روابط خارجی در امریکا): تنها کشورهایی که از افراط‌گرایی در افغانستان حمایت کردند و طالبان را به رسمیت شناختند، عربستان و امارات متحده عربی، دو متحد امریکا بودند. ما ولی با تروریسم و افراط‌گرایی مقابله کردیم.

  • bijan

    " "ظریف "اخیرا چرند و دروغ زیاد میگوید ! یکبار گفت دموکراسی ایران مانند فرانسه است ! بعدش گفت ایران زندانی سیاسی ندارد! و حالا هم خواستار نقش طالبان که دستشان به خون هزاران بیگناه آلوده است در حکومت افغانستان شده ! که آن مقام افغانی به درستی گفت که "ایران از آزادی های موجود در افغانستان هراس دارد و....."