ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

پیشنهاد سازمان ملل برای نظارت بر روند صلح در یمن

پیش‌نویس قطعنامه سازمان ملل می‌گوید ناظران در الحدیده و مناطق اطراف آن بر اجرای آتش‌بس و خروج نیروهای نظامی نظارت خواهند کرد تا امنیت در سه بندر یمن تامین شود.

بر اساس قطعنامه پیشنهادی سازمان ملل، این سازمان یک مأموریت سیاسی برای نظارت بر اجرای آتش بس و خروج نیروهای درگیر از بندر الحدیده یمن ایجاد خواهد کرد.

شورای امنیت ۲۱ دسامبر سال گذشته به اعزام ناظران سازمان ملل برای نظارت بر روند اجرای توافق میان دولت و حوثی‌ها رای داد

پیش‌نویس قطعنامه می‌گوید که این ناظران در الحدیده و بنادر اطراف آن بر آتش بس نظارت خواهند کرد، الحدیده و مناطق کوچک‌تر صلیف و راس عیسی مین‌زدایی خواهد شد و نیروهای نظامی از این مناطق منتقل خواهند شد. این ناظران همچنین با دولت یمن و حوثی‌ها همکاری خواهند کرد تا اطمینان حاصل شود که امنیت در سه بندر یمن تامین شده است.دیپلمات‌ها گفته‌اند که انتظار می‌رود که شورای امنیت هفته آینده درباره این پیش‌نویس رای‌گیری کند.

شورای امنیت ۲۱ دسامبر سال گذشته به اعزام ناظران سازمان ملل برای نظارت بر روند اجرای توافق میان دولت و حوثی‌ها رای داد. این توافق روز ۱۳ دسامبر در استکهلم امضا شد. بر اساس آن، ناظران سازمان ملل بر آتش بس حدیده و مناطق اطرافش و عقب‌نشینی نیروهای جنگجو نظارت می‌کنند. اما این توافق فقط برای ۳۰ روز است و برای تمدید عقب‌نشینی نیروها و فعالیت طولانی‌تر سازمان ملل، نیاز به قطعنامه‌ای جدید است.

آتش بس یمن که از ۱۸ دسامبر اجرا شد، به دنبال نبردهای سنگین در حدیده صورت گرفت. ۷۰ درصد واردات مواد غذایی و کمک‌های انسان‌دوستانه از این بندر انجام می‌‌‌شود.

استفان دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل روز چهارشنبه ۸ ژانویه گفته بود که در حال حاضر ۲۰ میلیون نفر در یمن در شرایط بحرانی زندگی می‌کنند. او گفته بود که اعزام ناظران سازمان ملل به وضعیت امنیتی هم بستگی دارد.

گرچه آتش بس و خروج نیروها بر اساس توافقنامه استکهلم محدود است، اما اگر به طور کامل اجرا شود، می‌تواند یک پیشرفت بالقوه در جنگ داخلی چهار ساله یمن باشد.

مارتین گریفیتس، فرستاده سازمان ملل به یمن، روز چهارشنبه به شورای امنیت گفت که پیشرفت‌ها تاکنون «تدریجی و پیش پا افتاده» بوده است و مذاکرات جدید میان طرف‌های متخاصم تا زمانی که «پیشرفت‌های اساسی» وجود نداشته باشد، انجام نخواهد شد.

گریفیتس گفته بود که در ماه ژانویه دور جدید مذاکرات انجام خواهد شد، اما دیپلمات‌ها می‌گویند که او اکنون ماه فوریه را برای مذاکرات در نظر گرفته است.

فرستاده سازمان ملل به یمن گفته دولت یمن و شورشیان حوثی شیعه «به طور کلی» به آتش بس ادامه می‌دهند، اما پیشرفت در خروج نیروهای رقیب، دسترسی بشردوستانه و سایر موضوعات مورد توافق در استکهلم، کند است.

گریفیتس گفته اجرای سریع توافقنامه بسیار مهم است. او از هر دو طرف خواسته «به طور منظم و با حسن نیت» با تیم نظارتی سازمان ملل همکاری کنند.

گریفیتس گفت که او در حال مذاکره با حوثی‌ها و دولت یمن است تا اطمینان حاصل کند که دور بعدی مذاکرات در اولین فرصت اتفاق می‌افتد.

درگیری‌ها در یمن با تصرف صنعا در سال ۲۰۱۴ به دست شورشیان حوثی آغاز و دولت عبد ربه منصور هادی سرنگون شد. در حالی که ایران از حوثی‌ها حمایت می‌کند، یک ائتلاف به رهبری عربستان سعودی از سال ۲۰۱۵ با حوثی‌ها مبارزه می‌کند.

حملات هوایی ائتلاف به مدارس، بیمارستان‌ها و مراسم عروسی هزاران غیرنظامی یمنی را کشته است. حوثی‌ها هم با موشک‌های دوربرد به عربستان سعودی حمله کرده‌اند و و کشتی‌ها را در دریای سرخ هدف قرار داده‌اند.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.