ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

آمریکا سرمایه‌گذاری در سامانه دفاع موشکی خود را گسترش می‌دهد

ترامپ از برنامه‌ای رونمایی خواهد کرد که بر اساس آن سامانه‌ای در فضا مستقر خواهد شد که با لیزرهای پیشرفته موشک‌های دشمن را شناسایی کرده تا کمی بعد از پرتاب آن‌ها را نابود کنند.

دونالد ترامپ قرار است برنامه‌ای را برای تقویت سامانه دفاع موشکی آمریکا به پنتاگون ارائه کند که بر اساس آن برنامه موشکی این کشور توسعه‌ای بی‌سابقه خواهد یافت. تمامی سلاح‌های جدید، دفاعی خواهند بود و هدف از آن نه فقط تقویت توان دفاعی آمریکا در مقابل تهدیدات کره شمالی، ایران، چین و روسیه که حفاظت بیشتر نیروهای آمریکایی مستقر در اروپا و آسیا است.

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا

به‌گزارش روزنامه واشنگتن پست، دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا پنج‌شنبه ۱۷ ژانویه / ۲۷ دی استراتژی توان دفاع موشکی ایالات متحده را در وزارت دفاع آمریکا رونمایی خواهد کرد.

این برنامه با هدف تقویت توان دفاع موشکی آمریکا اجرا می‌شود و قصد دارد برنامه موشکی این کشور را از زمان طرح «جنگ ستارگان» در دوران ریاست جمهوری رونالد ریگان در دهه ۱۹۸۰ توسعه دهد.

«جنگ ستارگان» یا «ابتکار دفاع استراتژیک» (SDI) اقدامی دفاعی در برابر حملات احتمالی موشک‌های دوربرد اتحاد شوروی سابق در آن دوران بود. هدف ریگان از ارائه چنین طرحی ایجاد یک محافظ ضد موشکی در سراسر ایالات متحده بود. سلاح‌های «جنگ ستارگان» قادر بودند ماهواره‌های دشمن را که نسبت به موشک‌های بالستیک، اهداف ساده‌تری محسوب می‌شوند، هدف قرار دهند و نابود سازند. همچنین با استفاده از این سلاح‌ها می‌شد به یک حمله برق آسا علیه اهداف زمینی، از جمله تانکرهای نفتکش و هواپیما پرداخت.

یک مقام بلندپایه دولت ترامپ که نخواست نامش منتشر شود قبل از رونمایی از طرح جدید توسعه توان دفاع موشکی آمریکا به خبرنگاران گفت: «من فکر می‌کنم که فضا، از اهمیتی کلیدی در گام بعدی دفاع موشکی برخوردار است.»

پنتاگون می‌خواهد یک لایه فضایی از حس‌گرهای لیزری ایجاد کند که قابلیت رصد موشک‌های دشمن از لحظه پرتاب را دارند.

این مقام دولتی در این‌باره گفت: «ایجاد یک لایه فضایی جست‌وجوگر برای آن‌که بتواند کمک کند تا اخطاری دریافت و موشک‌ها را هنگام پرتاب ردیابی کنیم، چیزی است که ما به دنبال آن هستیم.»

بر این اساس، با توسعه لیزرهای با انرژی بالا و حساس می‌توان به روشی مقرون به صرفه، اندکی بعد از پرتاب موشک‌ها آن‌ها را نابود کرد.

این مقام دولتی تأکید کرد که قابلیت سامانه دفاع موشکی فضایی تنها مورد مطالعه قرار گرفته و تصمیم‌گیری درباره آن صورت نگرفته است.

این سرمایه‌گذاری‌ها به پروژه‌های پیشین آمریکا برای افزایش شمار سامانه‌های ضدموشک‌های بالستیکی قاره‌پیما در چند سال آینده افزوده خواهد شد. شمار سامانه‌های ضدموشک‌های بالستیکی قاره پیما آمریکا در فورت گریلی آلاسکا از ۴۴ به ۶۴ سامانه افزایش خواهد یافت.

مسئولان نظامی آمریکا تا سال‌ها دفاع موشکی این کشور را برای مقابله با آن‌چه تهدیدهای ایران و کره شمالی می‌نامیدند متمرکز کرده بودند. بر اساس نظر مسئولان اطلاعاتی آمریکا، به‌رغم توقف آزمایش‌های موشکی کره شمالی در سال گذشته، این دو کشور همچنان تلاش می‌کنند برنامه هسته‌ای خود را پیش ببرند.

ترامپ که قرار است بعد از ظهر پنج‌شنبه در پنتاگون درباره برنامه جدید دفاع موشکی سخنرانی کند، سال گذشته پس از دیدار تاریخی با کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی در سنگاپور، در ماه ژوئن اعلام کرد که کره شمالی دیگر یک تهدید هسته‌ای محسوب نمی‌شود.

با این حال ایران همچنان به آزمایش‌های موشکی خود ادامه می‌دهد. سه‌شنبه ۲۵ دی/ ۱۵ ژانویه ماهواره‌ای به نام «پیام» را با ماهواره‌بر «سیمرغ» به فضا پرتاب کرد اما ماهواره پیام در مدار قرار نگرفت. حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی اما اعلام کرده بود که هدف از پرتاب ماهواره پیام جمع‌آوری اطلاعاتی «درباره‌ آب و هوا، کشاورزی، آب سرزمینی و جنگل‌ها» است اما مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا چند ساعت بعد از اعلام پرتاب ماهواره پیام با انتشار پیامی در توئیتر اعلام کرد که این اقدام ایران تهدیدی برای اروپا و آمریکا به شمار می‌‌آید و ایران قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل را نقض کرده است.

اگنس ون درمول، سخنگوی وزارت خارجه فرانسه نیز چهارشنبه ۱۶ ژانویه / ۲۶ دی اعلام کرد که در نظر دولت این کشور «برنامه موشکی ایران، منبعی برای نگرانی جامعه بین‌الملل است.» او از ایران خواست آزمایش‌های جدید موشک بالستیک که برای داشتن توانایی حمل کلاهک هسته‌ای طراحی شده‌اند، از جمله ماهواره‌برهای فضایی را انجام ندهد و به تعهداتش در قبال قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل احترام بگذارد.»

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.