ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

صبر اروپا تمام می‌شود: چرخش کشورهای اروپایی به سمت ترامپ؟

آزمایش‌های موشکی ایران و ترورهای برنامه‌ریزی شده در خاک اروپا، کشورهای اروپایی را نگران کرده است. این نگرانی‌ها ممکن است آنها را به سیاست‌های آمریکا در قبال ایران نزدیک‌تر کند.

عکس از آرشیو

یکی از این دپیلمات‌ها گفته:

«مشکلات زیادی از این بابت ایجاد شده اما ما باید نگرانی جدی خود را از این بابت اعلام کنیم. روابط ایران و اروپا سخت‌تر می‌شود.»

به گزارش رویترز، مقام‌های ایرانی حاضر در این جلسه از اظهارنظر در این‌باره خودداری کرده‌اند.

روز بعد از آن، اتحادیه اروپا نخستین تحریم‌های خود را پس از انعقاد توافق هسته‌ای در سال ۲۰۱۵ با ایران، اعمال کرد.

این تحریم‌ها نمادین بود اما برخورد دپیلمات‌های حاضر در این جلسه نشانگر تغییر غیرمنتظره‌ای در سیاست اروپا در قبال ایران نسبت به سال گذشته است.

این دپیلمات‌ها گفته‌اند کشورهای دیگر اتحادیه اروپا هم برای تحریم‌های سخت‌تر اقتصادی به بریتانیا و فرانسه پیوسته‌اند.

این تحریم‌ها شامل توقیف دارایی‌ها و ممنوعیت سفر اعضای سپاه پاسداران می‌شود.

سپاه پاسداران مسوولیت توسعه برنامه موشکی ایران را به عهده دارد.

رویکرد جدید اتحادیه اروپا، آن را به مواضع دولت دونالد ترامپ برای منزوی کردن ایران از طریق تحریم‌ها نزدیک‌تر خواهد کرد. با این حال کشورهای اروپایی گفته‌اند همچنان از توافق هسته‌ای حمایت می‌کنند.

با وجود دیدگاه‌های مختلف در اروپا، این تغییرات می‌تواند برای حسن روحانی، رییس جمهوری ایران که معتقد است کشورهای اروپایی این توافقنامه را نجات خواهند داد، عواقبی داشته باشد.

این مواضع همچنین می‌تواند رویکردهای ضد غربی را در ایران تقویت کند و به رفتارهای تهاجمی‌تر ایران در خاورمیانه منجر شود.

جمهوری اسلامی همراه با رقیب خود عربستان سعودی در جنگ‌های جاری در این منطقه حضور فعال دارد.

ایران روز ۳۰ سپتامبر یک موشک کوتاه‌برد در سوریه شلیک کرد. همچنین این کشور در ماه جاری آزمایش موشکی و شلیک ماهواره به فضا انجام داده که واکنش کشورهای غربی را به همراه داشته است.

رویترز گزارش کرده است ترورهایی که از سوی ایران در خاک فرانسه و دانمارک در سال ۲۰۱۸ برنامه‌ریزی شده، کاسه صبر کشورهای اروپایی را لبریز کرده است.

همزمان با برگزاری این جلسه اما هلند هم ایران را به اقدام به ترور در این کشور در سال‌های ۲۰۱۵و ۲۰۱۷ متهم کرده.

نهم ژانویه، اتحادیه اروپا یک واحد وزارت اطلاعات ایران را به عنوان یک سازمان تروریستی معرفی و دارایی‌های آن و دو مرد ایرانی را مسدود کرد.

ایران مداخله در این ترورها را رد می‌کند.

خبرگزاری رویترز مدرکی دیده که نشان می‌دهد در ماه مارس سال گذشته، فرانسه، بریتانیا و آلمان برای پای‌بند نگه داشتن آمریکا به توافق هسته‌ای، پیشنهاد توقیف اموال و ممنوعیت سفر اعضای سپاه پاسداران ایران و شرکت‌های دخیل در برنامه موشکی ایران را داده‌اند.

دیپلمات‌های اروپایی گفته‌اند:

«اکنون به نظر می‌رسد زمان اجرایی کردن روش‌های مشابه فرا رسیده باشد، هر چند ما ترجیح می‌دهیم از این روش‌ها استفاه نکنیم اما ایران باید از ترور در خاک اروپا و توسعه برنامه موشکی خود دست بردارد.»

این دپیلمات‌ها گفته‌اند البته راضی کردن همه ۲۸ کشور اروپایی برای این موضوع زمان‌بر است.

فدریکا موگرینی، دیپلمات ارشد اروپا و مسئول سیاست خارجی این اتحادیه که نقش پررنگی در توافق هسته‌ای داشته، از ترس از بین رفتن توافق هسته‌ای با این روش‌های ضربتی موافق نیست.

بر اساس گزارش رویترز بنا بوده است وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا تا ۲۱ ژانویه بیانیه مشترکی درباره آنچه «مداخله ایران در منطقه خوانده می‌شود» صادر کنند و از ایران بخواهند که به آزمایش‌های موشکی خود پایان دهد. موگرینی اما خواهان آن شده که انتشار این بیانیه تا زمان راه‌اندازی ساز و کار مالی ویژه ایران و اروپا به تاخیر بیفتد.

دپیلمات‌های اروپایی گفته‌اند با وجود مخالفت موگرینی، این بیانیه در اولین فرصت منتشر خواهد شد.

یکی از مقامات اتحادیه اروپا اما هر گونه اختلاف نظر در سیاست موگرینی و دولت‌های اروپایی را رد کرده و گفته است این بیانیه به محض راه‌اندازی ساز و کار ویژه مالی منتشر خواهد شد.

دیپلمات‌های اروپایی گفته‌اند کشورهای اروپای شرقی ممکن است برای خوش‌آمد ترامپ در قبال تضمین امنیتی به آنها در مقابل روسیه، از این هم پیش‌تر بروند.

به گفته آنها این خطر وجود دارد که کنفرانس دو روزه امنیت در خاورمیانه که در ماه فوریه در لهستان برگزار خواهد شد، به اختلاف کشورهای اروپای غربی و شرقی منجر شود.

هدف این کنفرانس کم‌رنگ کردن نقش ایران در خاورمیانه است.

موگرینی به علت شرکت در یک برنامه دیگر در این کنفرانس شرکت نخواهد کرد و مشخص نیست فرانسه، بریتانیا و آلمان در چه سطحی در این کنفرانس شرکت خواهند کرد.

دپیلمات‌های اروپایی گفته‌اند:

«شرکت در این کنفرانس خطراتی دارد. ما فکر نمی‌کنیم که ایران از توافق هسته‌ای خارج شود و نیازی نیست که آنها را وادار به چیزی کنیم و  به جنگ تسلیحاتی در خاورمیانه دامن بزنیم.»

  • در همین زمینه

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • .

    یه مشت *** میخوان واسه ما تعیین تکلیف کنن ما دست از توسعه موشکی ور داریم تا شما به ما حمله کنین شما انقد پست هستین که اونهمه ادمو با دو تا بمب هسته ای کشتید اما کشور های اروپایی خفه خون گرفتن این موشک ها باید اینقد توسعه پیدا کنن تا شما حتی توی فکرتون برای مردم ایران ذلت تصور نکنین

  • بررسی برنامه تحریم‌های تازه اروپا علیه ایران

    در پی بالا گرفتن تنش در روابط ایران و اتحادیه اروپا مطرح شد: بررسی برنامه تحریم‌های تازه اروپا علیه ایران ▪️اردوی کار: یک گزارش رویترز می گوید که با رد هشدار اتحادیه اروپا در خصوص برنامه موشکی و عملیات ترور از سوی ایران، روابط دو طرف چنان پرتنش شده است که دیپلمات‌های غربی از بررسی برنامه تحریم‌های تازه اروپا علیه ایران خبر می‌دهند. ▪️در جریان دیدار ۱۱ روز پیش فرستادگان اروپا و مقامات وزارت خارجه ایران در تهران، طرف ایرانی برخلاف پروتکل دیپلماتیک ضمن ترک میز مذاکره درب اتاق جلسه را نیز به هنگام خروج محکم به هم کوبیده‌اند. ▪️مطابق اعلام دیپلمات‌های اتحادیه اروپا، نمایندگانی از کشورهای فرانسه، بریتانیا، آلمان، دانمارک، هلند و بلژیک حدود دو هفته پیش با سفر به تهران دو پیام مهم اعضاء این اتحادیه را به وزارت خارجه ایران ابلاغ کردند. ▪️این دو پیام شامل پایان صبر اتحادیه اروپا در برابر ادامه آزمایش‌های موشکی ایران و تلاش این کشور برای انجام ترور در خاک اتحادیه اروپا بوده است. ▪️هر چند مقام‌های وزارت خارجه ایران تاکنون حاضر به اطلاع‌رسانی در مورد این نشست نشده اند ولی یکی از دیپلمات‌های اعزامی در خصوص نتایج این سفر گفت که ما باید نگرانی‌هایمان را به مقامات ایرانی اعلام می‌کردیم، هر چند که خوشایند آنها نبود و اتفاق‌های زیادی رخ داد که نمودار وخامت روابط اتحادیه اروپا با ایران است. ▪️در همین حال یک دیپلمات بریتانیایی گفت که کشورش به همراه فرانسه و آلمان احساس می‌کند که دور اول تلاش‌های دیپلماتیک برای همکاری با ایران ناامیدکننده بوده و نتوانسته منجر به برداشتن گام‌های سازنده از سوی ایران شود. ▪️یک روز پس از برگزاری این نشست، اتحادیه اروپا اولین دور تحریم‌های خود علیه ایران را پس از امضاء توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ با این کشور، وضع کرد. ▪️هر چند این تحریم‌ها تا حد زیادی نمادین هستند ولی برگزاری نشست پرتنش نشان دهنده تغییر موضع غیرقابل انتظار اروپا علیه ایران است که شکل‌گیری آن به ماه‌های پایانی سال گذشته میلادی باز می‌گردد.