ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

حملاتی هوایی ائتلاف به صنعا: افزایش تردیدها درباره توافق صلح در یمن

تلویزیون سعودی العربیه اعلام کرد که هواپیماهای جنگی ائتلاف به چند هدف نظامی، شامل پایگاه هوایی الدلیم، شبکه عملیات پهبادها،  و اردوگاه‌های آموزشی نظامی حمله کردند.

همزمان با تلاش‌های سازمان ملل برای تمدید و اجرایی کردن توافق صلح یمن که ماه گذشته حاصل شد، ائتلاف عربستان در طول شب گذشته چندین حمله هوایی علیه صنعا، پایتخت تحت کنترل شورشیان حوثی انجام داد.

عکس از آرشیو

به گزارش خبرگزاری «رویترز»، تلویزیون سعودی العربیه خبر داد؛ هواپیماهای جنگی ائتلاف به چند هدف نظامی، شامل پایگاه هوایی الدلیم، شبکه عملیات پهبادها، و اردوگاه‌های آموزشی نظامی حمله کردند.

شبکه تلویزیونی حوثی‌ها، «المسیره» ، هم روز یکشنبه اعلام کرد که ائتلاف عربستان با حمایت غرب از عصر شنبه  ۲۴ حمله هوایی علیه اهدافی در صنعا انجام دادند. از این میان، چهار حمله به پایگاه هوایی الدلیم بوده است. این تلویزیون افزود که اهداف غیرنظامی از جمله کارخانه پلاستیک هم مورد اصابت قرار گرفته است.

هنوز درباره میزان کشته‌ها و زخمی‌های احتمالی گزارشی داده نشده است.

هفته پیش نیز شورشیان حوثی در یمن با پهپاد به یک رژه نظامی نیروهای دولتی یمن در استان لحج حمله و چندین نفر از نظامیان یمنی و مسئولان دولتی را کشته و زخمی کردند.

افزایش درگیری‌ها، تلاشهای سازمان ملل برای دور دوم مذاکرات صلح یمن را با تردید جدی مواجه می‌کند.

جنگ یمن نزدیک به چهار سال است که ادامه دارد. در یک طرف شورشیان حوثی با حمایت ایران قرار دارند و در سوی دیگر دولت منصور هادی با حمایت عربستان سعودی که در سال ۲۰۱۴ در صنعا به دست حوثی‌ها سقوط کرد و بهانه‌ای به دست عربستان سعودی و امارات متحده عربی داد تا از مارس ۲۰۱۵ در این کشور دخالت نظامی کنند. در بحران یمن تاکنون ۶۰ هزار نفر کشته شده‌ و ۸۵ هزار کودک یمنی هم از گرسنگی جان داده‌اند.

در حالی که میلیون‌ها یمنی در معرض گرسنگی و بیماری فراگیر قرار دارند، سازمان ملل در تلاش است که در بندر الحدیده توافق آتش‌بس و برنامه‌ریزی برای خروج گردان‌های نظامی را به اجرا بگذارد. الحدیده بندری مهم برای ورود غذا و دارو به یمن است.

ماه گذشته -دسامبر- یک توافق آتش‌بس حاصل شد که بر اساس آن، ناظران سازمان ملل بر آتش بس حدیده و مناطق اطرافش و عقب‌نشینی نیروهای جنگجو نظارت می‌کنند. اما این توافق که ۲۱ دسامبر آغاز می‌شد، فقط برای ۳۰ روز است و برای تمدید عقب‌نشینی نیروها و فعالیت طولانی‌تر سازمان ملل، نیاز به قطعنامه‌ای جدید است.

مارتین گریفیتس، فرستاده سازمان ملل به یمن، روز چهارشنبه به شورای امنیت گفت که پیشرفت‌ها در زمینه توافق جدید تاکنون «تدریجی و پیش پا افتاده» بوده است و مذاکرات جدید میان طرف‌های متخاصم تا زمانی که «پیشرفت‌های اساسی» وجود نداشته باشد، انجام نخواهد شد.

مارتین گریفیتس در دو هفته گذشته برای گفت‌وگو و رایزنی با طرف‌های درگیری در یمن و برگزاری دور جدید گفت‌وگوهای صلح ابتدا به صنعاء و سپس به ریاض سفر کرد.

او گفته بود که در ماه ژانویه دور جدید مذاکرات انجام خواهد شد، اما دیپلمات‌ها می‌گویند که او اکنون ماه فوریه را برای مذاکرات در نظر گرفته است.

گمانه‌زنی‌ها حاکی از آن است که دور بعدی مذاکرات طرف‌های یمنی در چارچوب تکمیل گفت‌وگوهای سوئد، زیر نظر سازمان ملل در کویت برگزار خواهد شد.

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل یکشنبه گذشته، ۱۶ دسامبر / ۲۵ آذر، اعلام کرد که اگر درگیری‌ها در یمن به پایان نرسد تا پایان سال ۲۰۱۹ بیش از ۱۴ میلیون نفر از ساکنان این کشور در معرض گرسنگی قرار می‌گیرند.

در همین زمینه:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.