ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

گذار بازار خودروهای داخلی از نابسامانی به سوی هرج و مرج

سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی هشدار داده که خوردوسازان بدون محابا همه کاری می‌کنند. اگر تدبیر نشود، دامن همه را خواهد گرفت.

خودروسازان ایرانی در اثر تحریم‌ها قطعات لازم برای تولید خودرو را در اختیار ندارند. با این‌حال خودروهایی را که عملاً وجود ندارند پیش‌فروش می‌کنند. بهرام پارسایی، سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی اعلام کرده که بازار خودرو در ایران نه تنها نابسامان است، بلکه هم‌اکنون دچار هرج و مرج شده.

خودروسازان ایرانی در اثر تحریم‌ها قطعات لازم برای تولید خودرو را در اختیار ندارند. با این‌حال خودروهایی را که عملاً وجود ندارند پیش‌فروش می‌کنند (عکس: آرشیو)

گروهی از متقاضیان خودروی داخلی یکشنبه گذشته (۳۰ دی ) در اعتراض به عدم تحویل به موقع خودرو مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند. تجمع‌کنندگان نسبت به عدم کیفیت خودروهای داخلی، افزایش قیمت بی‌حساب و کتاب و عدم تحویل به موقع از سوی شرکت‌های خودروسازی داخلی معترض بودند و از از رضا رحمانی وزیر صنعت، معدن و تجارت خواستند به این وضعیت رسیدگی کند.

بهرام پارسایی سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی 3 بهمن در گفت‌وگو با خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) گفته است:

«خوردوسازان بدون محابا همه کاری می‌کنند. کلیه‌ پیش‌فروش‌های فعلی آنها خلاف قانون است. زیرا طبق قانون خودروساز زمانی می‌تواند پیش فروش کند که یا خودرو و یا قطعات آن را داشته باشد یا این که برای واردات قطعات خودرو ال سی باز شده باشد. خودروسازان می‌گویند به سبب تحریم‌ها نمی‌توانند به تعهدهای قبلی پایبند باشند ولی باز هم خودرو پیش فروش می‌کنند. یا باید قبول کنند که قانون را نقض کردند و یا توضیح دهند که چرا پیش‌فروش‌های قبلی خود را تحویل نمی‌دهند.»

بازار خودرو همچنان در رکود است. به دلیل بلاتکلیفی در قیمت‌گذاری خودرو، مشتریان سردرگم شده‌اند. سرمایه‌های سرگردان هم به سمت بازار خودرو گرایش ندارد و با این‌حال قیمت خودرو در ایران روز به روز افزایش بیتشری می‌یابد و از کیفیت آن هم کاسته می‌شود.

نمایندگان دوشنبه یکم بهمن در صحن علنی مجلس شورای اسلامی با کلیات طرح ساماندهی بازار خودرو با ۱۰۴ رأی موافق، ۶۷ رأی مخالف و ۱۰ رأی ممتنع از مجموع ۲۰۶ نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند. مبنای این طرح بر حمایت از خودروهای داخلی و تلاش مستمر وزارت صنعت، معدن و تجارت برای ارتقای کیفی خودروهای داخلی است. علاوه بر این طبق این طرح، خودروسازان موظف شده‌اند قیمت تمام شده را به مراجع نظارتی اعلام کنند. بهرام پارسایی به ایسنا گفته است:

«الان خودروساز به هر اندازه که دوست دارد یا خدمات نمی‌دهد، افزایش قیمت می‌دهد و تهدید می‌کند که اگر شرایط سخت شود کارگران بیرون می‌آیند و از این موضوع به عنوان یک حربه استفاده می‌کند.»

دو شرکت خودروسازی بزرگ ایران، ایران خودرو و سایپا بیش از ۶۰۰ میلیارد تومان به قطعه‌سازان بدهکارند. قطعه‌سازان که به دلیل کمبود نقدینگی توان پرداخت مطالبات مزدی کارگران را ندارند کارگران بیشتری را اخراج می‌‌کنند. شرکت «اگزوز خودرو» واقع در نیشابور استان خراسان رضوی طی ۴ ماه گذشته ۱۵۰ کارگر را اخراج کرد. انجمن قطعه‌سازان هم از اخراج دست‌کم ۲۰۰ هزار کارگر قطعه‌ساز به دلیل کاهش تولید و کمبود نقدینگی گزارش خبر داده است.

بهرام پارسایی، سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی هشدار داده که اگر بازار خودرو تا سال گذشته نابسامان بوده، اکنون «هرج و مرج بر بازار خودرو مشهود است و اگر برای آن تدبیر نشود دامن همه را خواهد گرفت.»

اواخر آذر سال جاری حسین راغفر و احسان سلطانی، دو مدرس اقتصاد نهادگرا در ایران با انتشار نامه‌ای سرگشاده در نامه‌ای سرگشاده خودروسازان و دولت را به «فساد سازمان یافته» متهم کرده بودند.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • شهروند درجه سه

    این حرفها را نزنید ! سهامدار عمده اشان ولی امر مسلمین جهان است ! مگر مسلم نیستید ؟!