مکارم شیرازی: ۱۷ هزار کتاب حوزه پاسخی به منفیبافان است
انتقادات از اشرافیگری و بیعملی روحانیت شیعه در قم همچنان ادامه دارد. مرجع تقلید شیعیان اینبار در پاسخ به تعداد کتابهای منتشر شده در قم متوسل شد .

آذر ۹۶: کتابگردی در قم با حضور جمعی از مسئولان استانی (عکس: آرشیو)
با تجمع گروهی از طلبههای حوزه علمیه قم در مرداد سال جاری، به تدریج انتقادات از حوزه علمیه بالا گرفت. برخی از جریانهای نزدیک به جبهه پایداری، مرجعیت شیعه مستقر در حوزههای علمیه را به اشرافیگری، انفعال و حتی سکولاریسم دینی متهم کرده بودند. از آن زمان تاکنون مراجعی مانند حسین نوری همدانی و مکارم شیرازی در صدد پاسخگویی و دفاع از حوزه برآمدهاند. بحث بودجه هم مطرح است. ناصر مکارم شیرازی این بار در پاسخ به «منفیبافان» به تعداد کتابهایی که در ۲۰ سال گذشته در حوزه علمیه منتشر شده، استناد کرد.


به گزارش خبرگزاری تسنیم، آیتالله ناصر مکارم شیرازی، مرجع تقلید شیعه پنجشنبه ۴ بهمن در سخنانی که در بیستمین همایش کتاب سال حوزه در سالن جلسات مدرسه دارالشفا قم ایراد کرد، گفت:
«آمار بالای آثار رسیده به دبیرخانه بیستمین کتاب سال حوزه جوابی محکم به منفیبافان حوزه علمیه است. تدوین ۱۷ هزار کتاب در ۲۰ سال پاسخی دندانشکن به مخالفان و تخریبکنندگان و افرادی بوده که میگویند حوزه چه کرده است؟»
هفته گذشته آیتالله علیرضا اعرافی مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور گفته بود:
«حوزه از نظر اقتصادی در بدترین شرایط خود قرار دارد و بودجه حوزههای علمیه به یکسوم کاهش پیدا کرده است.»
سهم دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم از بودجه سال ۹۷، ۱۳۴ میلیارد تومان بود که برای سال آینده به ۱۵۰ میلیارد تومان افزایش یافته است. بودجه مرکز خدمات حوزههای علمیه هم امسال ۸۹۶ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان بود. این رقم در بودجه سال آینده هزار و ۴۱ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان پیشبینی شده است.
بر اساس آماری که وزارت ارشاد اسلامی منتشر کرده، ۸۰ درصد کتابها در تهران منتشر میشوند. نیمی از ۲۰ درصد باقیمانده چاپ قم است و مشهد هم ۵. ۷ درصد از سهم نشر شهرستانها را در اختیار گرفته است. در قم ۱۲۰۰ ناشر فعالیت دارند.
موسی حسینی کاشانی، مدیرکل ارشاد استان قم اعلام کرده که دولت هر سال تعداد مشخصی کتاب را از ناشران قم میخرد. در سال ۹۵ این تعداد بالغ بر ۲۴ هزار نسخه کتاب بوده است. به سبب حمایت دولت و نهادهایی مانند سازمان تبلیغات اسلامی کتابهای مذهبی جزو پرشمارگانترین کتابها در ایراناند. بر اساس آمار وزارت ارشاد اسلامی وصیتنامه آیتالله مرعشی نجفی در سال گذشته ۵۰ هزار نسخه تیراژ داشته. «رمضان، انس با قرآن»، «طب اسلامی در بیان آیتالله تبریزیان»، «حدیث شریف کساء» و «راهنمای فرهنگ جبهه» نیز از کتابهاییاند که با شمارگان زیاد به بازار آمدهاند.
در دولت محمود احمدینژاد که برای مدتی بحران کاغذ ایران را فراگرفت، برخی از این کتابها بعد از چاپ خمیر میشدند و مجدداً به شکل دیگری به بازار میآمدند. بنا به آماری که خبرگزاری فارس در سال ۹۲ ارائه داده بود به طور میانگین هر سال ۱۰ میلیون قرآن در ایران منتشر میشود.
بیشتر بخوانید:
نظرها
اکبر
خداوند انسانها را به خاطر کتابهای اسمانیش نیافریده است بلکه کتابهای اسمانی برای انسانها نازل شده است شنیدن این حرف خیلی زجر اور است ملت را گرسنه نگه دارند تا برایشان کتابی به چاپ برسانند اگر پول این کتابها را جهت کمک به کارخانه هایی که به خاطر ناتوانی و تورم اورم حکام ور شکست شده اند سرمایه گذاری میشد مرهمی بود تا عده ای از کار بیکار نباشند تا روزی که توانایی در امد داشتم و خانواد ه ام را از گرسنگی نجات میدادم هر روز کتاب میخواندم اما از روزی که سایه شوم بیکاری وجودمان را به تسخیر اورده است حتی در بدترین شرایط قران را هم نمیخوانم چون بعد از 1400 سال پشت بر ما کرد و مدعیانش دارند با ترویج گرسنگی کتاب چاپ میکنند
روزبه
17000 کتاب که حتی 17000 خواننده هم ندارد.
آذران
17000 کتاب با هزینه مردم گرسنه، در توجیه ادعاهای پوچ و نادرست آخوندی برای حفظ موقعیتشان ! باز هم ما بدهکاریم و حوزه آخوندی بستانکار ! آیا این چهل سال حاکمیت مطلق کافی نبود تا ماهیت اینها روشن شود ؟!
پرنده
این نوشته ها و کتاب ها جز عقب راندن مردم نقشی نداشته و ندارد . بدرد خودش می خوره .