ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

دیپلمات‌های آمریکایی خروج از ونزوئلا را آغاز کردند

ایالات متحده اعلام کرده بود از درخواست مادورو برای خروج دیپلمات‌هایش از ونزوئلا تمکین نمی‌کند. سازمان ملل خواهان تحقیقات مستقل در مورد استفاده از خشونت علیه طرفداران اپوزیسیون ونزوئلا شد.

بسیاری از دیپلمات‌های آمریکایی ظهر جمعه ۲۵ ژانویه / ۵ بهمن سفارت این کشور در کاراکاس را به مقصد فرودگاه پایتخت ونزوئلا ترک کردند. پلیس کاروان خودروهای دیپلمات‌ها را همراهی می‌کرد.

کارمندان سفارت آمریکا و خانواده‌هایشان آماده می‌شوند تا فرودگاه بین‌المللی سیمون بولیوار را در لا گوایرا ونزوئلا را ترک کنند. ـ جمعه ۲۵ ژانویه / ۵ بهمن

روز گذشته، پنج‌شنبه ۲۴ ژانویه / ۴ بهمن، پس از آن‌که دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، خوان گوایدو، رئیس پارلمان ونزوئلا و رهبر اپوزیسیون را به‌عنوان رئیس جمهوری ونزوئلا به‌رسمیت شناخت،  دولت آمریکا به برخی از کارمندان دیپلماتیک خود دستور داد که ونزوئلا را ترک کنند و به شهروندان آمریکایی نیز توصیه کرد که از این کشور خارج شوند.

در نتیجه اقدام ترامپ، نیکلاس مادورو، رئیس جمهوری ونزوئلا روابط دیپلماتیک این کشور را با آمریکا قطع کرد و تصمیم گرفت سفارت و کنسولگری‌های ونزوئلا را در ایالات متحده ببندد و از کارمندان دیپلماتیک خود خواست تا در عرض ۷۲ ساعت از آمریکا خارج شوند.

مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا شنبه ۲۶ ژانویه / ۶ بهمن در نشست شورای امنیت سازمان ملل در نیویورک شرکت و در آن درخواست به‌رسمیت شناختن ریاست جمهوری موقت خوان گوایدو در ونزوئلا را مطرح خواهد کرد.

شامگاه پنج‌شنبه، خوان گوایدو، یک روز پس از سوگند یک‌طرفه خود به‌عنوان رئیس موقت دولت اعلام کرد که می‌خواهد هر چه سریع‌تر انتخابات جدید را سازماندهی کند.

اپوزیسیون ونزوئلا با حمایت آمریکا و برخی کشورهای دیگر قصد دارد فشار خود را بر مادورو افزایش دهد. نیکلاس مادورو در ماه مه سال گذشته بار دیگر به‌عنوان رئیس‌جمهوری ونزوئلا انتحاب شد. اپوزیسیون این انتخابات را تحریم کرده بود.

خوان گوایدو در یک گفت‌وگوی تلویزیونی اعلام کرد که این «آغازِ پایان حکومت مادورو است» و او در جهت دریافت کمک‌های بشردوستانه و اجرای اقدامات اقتصادی جدید برای مبارزه با تورم در سطح کشور تلاش خواهد کرد.

گوایدو که از یک مکان مخفی صحبت می‌کرد گفت: « چالش ما تضمین برگزاری انتخابات آزاد است و ما می‌خواهیم که در اسرع وقت این انتخابات برگزار شود. اما ما تحت یک رژیم دیکتاتوری زندگی می‌کنیم.»

او بار دیگر بر عفو اعضای ارتش و نمایندگان حکومت که به مادورو پشت می‌کنند، تأکید کرد و افزود که می‌تواند پیشنهاد خود را به اعضای دولت و یا حتی خود مادورو تعمیم دهد به سرط آن‌که حاضر شود حکومت را ترک کند.

خوان گوایدو حمایت دولت کانادا و کشورهای آمریکای لاتین که به راست گرایش پیدا کرده‌اند، از جمله برزیل و کلمبیا را به‌دست آورده است. اتحادیه اروپا و بیشتر کشورهای عضو آن، از جمله اسپانیا و فرانسه خواهان برگزاری انتخابات دموکراتیک در ونزوئلا شده‌اند.

کانادا در ماه فوریه یا مارس میزبان نشست گروه منطقه‌ای لیما، متشکل از ۱۴ کشور آمریکایی است که بیشتر آن‌ها از گوایدو حمایت کرده‌اند.

چهارشنبه ۲۳ ژانویه / ۳ بهمن، ۱۱ کشور از ۱۴ عضو گروه لیما با انتشار بیانیه‌ای اعلام کردند که از آغاز انتقال سیاسی قدرت در ونزوئلا به‌منظور برگزاری انتخابات جدید در سریع‌ترین زمان ممکن حمایت می‌کنند.

در سوی دیگر کشورهایی چون مکزیک، بولیوی، ایران، ترکیه، چین و روسیه حمایت خود را از نیکلاس مادورو اعلام کرده‌اند. مسکو به‌ویژه نسبت به هرگونه دخالت نظامی آمریکا در ونزوئلا هشدار داده است.

نتيجه بحران ونزوئلا تا حد زيادی بستگی به رویکرد ارتش این کشور دارد. خوان گوایدو از فرماندهان ارتش دعوت کرده که به او بپیوندند، اما رهبران ارتش همچون ولاديمير پادرينو، وزیر دفاع، تاکنون پشت نیکلاس مادورو ایستاده‌اند.

به‌گفته نهادهای غیردولتی ونزوئلا، از آغاز موج جدید اعتراضات ضددولتی در سه‌شنبه گذشته، دست‌کم ۱۴ نفر کشته شده‌اند.

میشل باشله، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل خواهان تحقیقات مستقل در مورد استفاده از زور علیه طرفداران اپوزیسیون ونزوئلا شده است.

باشله از مرگ بیش از ۲۰ نفر و زندانی شدن ۳۵۰ نفر از نیروهای اپوزسیون سخن گفت و آن را نگران‌کننده خواند.

کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل اظهار امیدواری کرد که در اولین فرصت خوان گوایدو با مقامات دولتی ونزوئلا مذاکره کند تا خشونت‌ها هرچه سریع‌تر پایان یابد.

بسیاری از مخالفان از این بیم دارند که خوان گوایدو همچون لئوپولدو لوپز، از رهبران قبلی اپوزیسیون،  دستگیر شود. لوپز از زمان اعتراضات سال ۲۰۱۴ در زندان به‌سر می‌برد.

بیشتر بخوانید:

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

نظری وجود ندارد.