ارتباط ناشناخته. ارتباط بدون سانسور. ارتباط برقرار نمی‌شود. سایت اصلی احتمالاً زیر سانسور است. ارتباط با سایت (های) موازی برقرار شد. ارتباط برقرار نمی‌شود. ارتباط اینترنت خود را امتحان کنید. احتمال دارد اینترنت به طور سراسری قطع شده باشد. ادامه مطلب

گرانی گوشت قرمز: قاچاق دام زنده یا ارز دولتی؟

قیمت گوشت قرمز در برخی مناطق به یکصد هزار تومان هم رسیده. جانشین فرمانده پلیس سهم قاچاق از گوشت مصرفی را کم و بی‌تاثیر در گرانی دانست.

قیمت گوشت قرمز در برخی شهرهای ایران به نزدیکی ۱۰۰ هزار تومان رسیده است. یک عضو کمیسیون کشاورزی، قاچاق دام زنده را دلیل اصلی گرانی دانست. جانشین فرمانده نیروی انتظامی اما گفت: قاچاق نقشی در گرانی گوشت ندارد.

عکس: آرشیو

قیمت گوشت قرمز در ماه‌های گذشته همواره افزایش یافته و در آخرین روزهای دی به نزدیکی ۱۰۰ هزار تومان رسید. راضی نوری، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس، یکشنبه هفتم بهمن، قاچاق دام زنده را عامل گرانی گوشت قرمز عنوان کرد و از «دستگاه‌های نظارتی» خواست به این موضوع ورود کنند و «جلوی قاچاق را بگیرند».

ایوب سلیمانی، جانشین فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی در واکنش به این اظهارات، سهم قاچاق دام در افزایش قیمت گوشت را «ناچیز» دانست.

او در یک نشست خبری، با اعلام افزایش ۱۶ درصدی کشفیات قاچاق دام زنده، گفت که قاچاق دام تنها یک درصد سهم گوشت مصرفی را تشکیل می‌دهد و بنابراین « نباید چنین تاثیری داشته باشد که ادعا کنند که سبب افزایش قیمت گوشت شده است».

سلیمانی در واکنش به خبرهایی منتشر شده در رسانه‌های داخلی ایران مبنی بر افزایش نگران کننده قاچاق دام زنده از معابر مرزی، این اظهارات را «شایعه‌پراکنی» خواند و مدعی شد: قاچاق گوشت و دام زنده نگران کننده نیست.

او میزان دام زنده قاچاق کشف شده توسط ماموران نیروی انتظامی در سال‌جاری را «حدود سه هزار تن» اعلام کرد.

روزنامه فرهیختگان، وابسته به دانشگاه آزاد اسلامی، در یک گزارش از «قاچاق سازمان یافته» دام‌ زنده به بیرون از مرزهای ایران و بازگرداندن آن تحت عنوان «واردات گوشت» به ایران خبر داده بود.

سلیمانی این مسئله را رد کرد و افزایش قیمت گوشت را متاثر از کاهش ارزش برابری ریال دانست و گفت که بخشی از افزایش قیمت هم ناشی از جو روانی است.

پیش از این وزیر جهادکشاورزی هم قاچاق دام زنده را عامل گرانی گوشت قرمز عنوان کرده بود. جانشین فرمانده پلیس از او و دیگر کسانی که «مدعی افزایش قاچاق دام هستند»، خواست اگر سندی مبنی بر تاثیر افزایش قاچاق بر گرانی گوشت دارند، به نیروی انتظامی ارائه کنند.

کاهش نرخ برابری ریال که از نیمه دوم سال گذشته آغاز شد و در سال‌جاری شتاب بیشتری گرفت، قیمت بسیاری از کالاهای اساسی و خدماتی را افزایش داده است.

دولت جمهوری اسلامی وعده کرده بود با تامین ارز با نرخ ۴۲۰۰ تومان، مانع افزایش قیمت کالاهای اساسی شود. این وعده اما عملی نشد تا قیمت برخی از کالاهای اساسی به بیش از دو برابر افزایش یابد. افزایش قیمت کالاهای اساسی، به ویژه مواد غذایی، نگرانی کارشناسان سلامت را به دنبال داشته است.

براساس اعلام معاون وزیر جهادکشاورزی، سرانه مصرف گوشت قرمز ایرانیان به ۱۲ کیلوگرم رسیده که روند کاهشی را نشان می‌دهد. همزمان با کاهش مصرف گوشت قرمز، سرانه مصرف گوشت مرغ به ۲۹ کیلوگرم افزایش یافته است.

این مطلب را پسندیدید؟ کمک مالی شما به ما این امکان را خواهد داد که از این نوع مطالب بیشتر منتشر کنیم.

آیا مایل هستید ما را در تحقیق و نوشتن تعداد بیشتری از این‌گونه مطالب یاری کنید؟

.در حال حاضر امکان دریافت کمک مخاطبان ساکن ایران وجود ندارد

توضیح بیشتر در مورد اینکه چطور از ما حمایت کنید

نظر بدهید

در پرکردن فرم خطایی صورت گرفته

نظرها

  • مهربون

    همین الان از بازار آمده ام. کیلویی 110 تومن بود. دیگر گوشت نخواهم خرید. من 30 ساله میتوان گوشت نخورم( شاید برای سلامتی بهتر هم باشد!) ولی یک کودک 5 یا 10 ساله که بدنش در سن رشد است البته فرق دارد. حدس نمیزنم قیمتها پایین بیاید. همین الان 60% درآمدم میرود برای کرایه خانه. تا این نظام اسلامی در قدرت است وضعمان روز به روز بدتر میشود. برای من ناراحت کننده است که برای نان انقلاب کنیم . انقلاب باید برای بدست آوردن آزادی, عدالت و رفع تبعیض و ارزشهای پایه اخلاقی صورت بگیرد. ولی ظاهرا واقعیت چنان است که ما مردم تا وقتی که به شکممان فشار گرسنگی نیاید به فکر چاره نخواهیم بود. باعث تاسف است.